Tribuna
Vlăduț Popa, noul fundaș al lui Hermannstadt: ”Am găsit un grup extraordinar la Sibiu! Îmi doresc să fiu... ca un burete!”
Ovidiu BOICA
1695 vizualizari
Vlăduț Popa, noul fundaș al lui Hermannstadt: ”Am găsit un grup extraordinar la Sibiu! Îmi doresc să fiu... ca un burete!”
© Facebook FC Hermannstadt

 

Fundașul Vlăduț Popa s-a făcut remarcat în ochii sibienilor încă de la meciul din Cupa României în care o echipă din cel de-al treilea eșalon, ACSO Filiași, reușea să o elimine la penaltiuri pe FC Hermannstadt în faza optimilor, în toamna lui 2021. Originar din Craiova, fundașul de picior stâng atrecut ulterior pe la CSU Alba Iulia, iar în această iarnă a semnat pe doi ani și jumătate cu FC Hermannstadt.

Vlăduț a efectuat primul cantonament la un asemenea nivel cu sibienii, în Antalya, de unde a revenit mai mult decât încântat.

”Sunt foarte fericit, e primul meu cantonament la un asemenea nivel, în asemenea condiții și chiar a fost un cantonament foarte reușit. Am învățat foarte multe din acest cantonament. Prima oară, am pus tot felul de întrebări și am găsit aici un grup extraordinar, cu băieți de mare caracter și absolut oricine m-a ajutat. Orice întrebare am avut, îmi răspundeau și pentru mine asta a fost numai un plus”, a spus fundașul de 20 de ani într-un mini-interviu acordat pentru pagina oficială de Facebook a clubului de pe ”Municipal”.

Despre interacțiunea cu antrenorul Marius Măldărășanu și staff-ul acestuia, Vlăduț Popa spune că a fost ”foarte deschisă, profesională”: ”Mi s-a spus de la început ce se vrea, ce se urmărește și nu am decât să mă conformez”.

Noul jucător al lui Hermannstadt poate evolua atât fundaș central, cât și în banda stângă, în defensivă, acolo unde sibienii îi mai au pe Raul Opruț și Saeed Issah.

Vlăduț Popa crede că, de la un fundaș ca el, ”se urmărește să dea siguranță pe linia de fund, mai ales având și atuul cu piciorul stâng, să dezvolte altfel jocul și - nu în ultimul rând - să conducă și să ridice echipa din spate”.

 

Despre eliminarea lui Hermannstadt din Cupă, cu ASCO Filiași

 

Vlăduț Popa a rememorat și acea optime de finală din Cupa României în care echipa pentru care evolua la acea vreme, ACSO Filiași, producea surpriza, eliminând-o la loviturile de departajare pe formația sibiană. Fundașul spune că euforia creată în jurul acestui meci i-a ajutat pe olteni să scoată un rezultat mare.

”Mi-amintesc că erau emoții, discuții între noi, colegii... Vă dați seama, nu e același lucru ca la Liga 3, vine televiziunea, vin să te vadă mult mai mulți oameni. Atunci, asta a fost o motivarea echipei noastre, a fiecăruia dintre noi. Așa am reușit să producem o surpriză foarte mare”, a adăugat fotbalistul de 20 de ani.

Vlăduț Popa a vorbit cu această ocazie și despre transferul la echipa sibiană: ”Vă dați seama că visul meu era să ajung la Liga 1 (n.a. Superligă), de la 6 ani pentru asta am muncit în fiecare zi și mă bucur să o fac la o echipă care are un grup extraordinar”.

Noul fundaș al lui Hermannstadt îi are drept idoli pe Virgil Van Dyke și Ovidiu Burcă, fundașii lui Liverpool, respectiv CFR Cluj.

”Din fotbalul mare, (n.a. idolul) e Van Dyke, oferă siguranță, e fundașul contemporan, e fundașul cel mai bun pentru mine, iar din campionatul României, îmi place foarte mult de Burcă”, a mai spus Vlăduț.

 

Îmi doresc să fiu ca un burete”

 

Vlăduț Popa a semnat cu FC Hermannstadt până în vara lui 2025, dar obiectivele pe care și le fixează sunt pe termen scurt: Îmi doresc să cresc cât mai mult, să învăț, să fiu ca un burete!”

Îmi place să îmi fixez obiective pe termen scurt. Prima oară, să evoluez de la antrenament la antrenament și atunci când se apelează la serviciile mele, să o fac cât pot de bine. Îmi doresc să cresc cât mai mult, să învăț, să fiu ca... un burete, ca să zic așa, pentru că am de la cine și orice întrebare, atât staff-ul, cât și colegii mei, mă vor ajuta”, a completat jucătorul.

© captură Facebook FC Hermannstadt

Ultima întrebare: ”Este acesta cel mai frumos moment al carierei tale?” Răspunsul a venit pe nerăsuflate: ”De departe, da!”

Vlăduț a vorbit și despre momentele mai puțin bune: ”Cred că în cariera fiecărui jucător sunt momente bune și mai puțin bune. Au fost și câteva momente chiar mai puțin bune, când își vine să renunți, dar mă bucur că am trecut peste ele, sunt doar momente și uite că am reușit să ajung unde mi-am dorit”


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA