Tribuna
PNL
Victorie extrem de importantă pentru Măgura în fața lui Tadici. Cisnădia urcă două locuri în clasamentul Ligii Florilor, dar nu scapă de emoții, cu două etape înainte de final
Ovidiu BOICA
660 vizualizari
Victorie extrem de importantă pentru Măgura în fața lui Tadici. Cisnădia urcă două locuri în clasamentul Ligii Florilor, dar nu scapă de emoții, cu două etape înainte de final
© Vali MACREA
Echipa pregătită de Alexandru Weber și Bogdan Nițu s-a impus, în această seară, pe teren propriu, la o diferență de 6 goluri în fața Zalăului. În urma acestui rezultat, Măgura urcă pe locul 9 în clasamentul Ligii Florilor, fiind la egalitate de puncte cu Minaur și CSM Tg. Jiu. Componentă a echipei naționale, Elena Roșu a înscris 11 goluri cu echipa lui Tadici, toate din acțiune, fiind secondată de turcoaica Asli Iskit Caliskan (8). Pentru Măgura, urmează un alt joc pe teren propriu, cu Corona Brașov, miercuri, 15 mai, de la ora 17:30, apoi deplasarea la Rapid, trei zile mai târziu, după care sezonul ia sfârșit.

 

Handbalistele echipei din Cisnădie au obținut o victorie extrem de importantă, sâmbătă seara, pe teren propriu cu una dintre contracandidatele la salvarea de la retrogradare, HC Zalău. După ce formația vizitatoare a deschis scorul, în minutul2, Măgura a condus în permanență pe tabelă, impunându-se la o diferență de 6 goluri.

După ce Emilija Lazic a deschis scorul, Măgura a întors rezultatul după trei atacuri irosite, prin ”dubla” Elenei Roșu (5). Roberta Stamin a egalat dintr-o lovitură de la 7 metri, apoi Isli Askit, Gabriela Moldoveanu și Cynthia Tomescu au fixat diferența la trei goluri (5-2).

Cu două goluri la rând, unul din 7 metri, Zalăul a redus diferența de pe tabelă la minim (6-5), dar Cisnădia a reacționat imediat prin Roșu și Asli Iskit, conducând cu 8-5 la jumătataea primeireprize.

Zălăuancele au avut o tresărire de orgoliu, reușind să restabilească egalitatea cu trei goluri la rând în tot atâtea minute, au înscris Lazic (două) și Adriyana Naumenko (9-9).

Roșu și Valentina Bardac au fructificat următoarele două atacuri ale Măgurii, diferență care avea să se regăsească pe tabelă și la jumătatea întâlnirii (13-11).

Elena Roșu a înscris primul gol de după pauză, având din nou o evoluție prin care a demonstrat de ce a revenit în atenția echipei naționale mari a României (14-11), iar turcoaica Asli Iskit a fixat pentru prima dată ecartul la 4 goluri (17-13), la 6 minute de la reluare.

Roșu a mărit diferența de pe tabelă și mai mult (20-15), apoi Dana Abed-Kader și aceeași Roșu au adus definitiv liniștea, deficitul de 7 goluri fiind imposibil de recuperat de zălăuance în ultimul sfert de oră.

Abed-Kader, cu alte două reușite, și Roșu au înscris alte trei goluri consecutive și, cu 5 minute înainte de final, Măgura conducea cu 28-20, pentru ca, în cele din urmă, să se impună cu 30-24.

În urma acestui succes, Măgura trece peste viitorul adversar, CSM Corona, și CSM Tg. Jiu în clasamentul Ligii Florilor, ajungând pe 9. Cele trei sunt la egalitate de puncte (27), dar Cisnădia are cel mai bun golaveraj.

 

Elena Roșu a înscris o treime din golurile Măgurii

 

Proaspăt revenită în echipa națională de senioare a României, calificată la turneul final al Campionatului European din noiembrie și decembrie, Elena Roșu a fost cea mai prolifică jucătoare a meciului dintre Măgura și HC Zalău. Gălățeanca a înscris 11 goluri, adică o treime din cele ale Cisnădiei, performanță cu atât mai importantă cu cât toate reușitele au fost din acțiune. Și procentajul, în plus, a fost unul demn de luat în seamă, de 73% (11/15).

Asli Iskit Caliskan a secondat-o, cu opt reușite, patru de la linia de 7 metri (din cinci încercări).

Pentru Măgura au mai marcat Dana Abed-Kader, Valentina Bardac (câte 4 goluri), Gabriela Moldoveanu, Mouna Jlezi și Cynthia Tomescu (câte unul). Au mai evoluat Amilia Galinska, Alexandra Ilie și portărițele Marina Rajcic și Mirela Pașca.

De la HC Zalău s-au remarcat Tatyana Prycop, Adriyana Naumenko (câte 5 goluri), Roberta Stamin și Emilija Lazic (câte 4).

 

Ultimele două meciuri, săptămâna viitoare

 

Ultimele două etape ale sezonului 2023/2024 al Ligii Florilor sunt programate la mijlocul și finalul săptămânii viitoare.

Miercuri, 15 mai, de la ora 17:30, cisnădiencele își iau ”La revedere!” de la suporteri cu un joc împotriva Coronei Brașov, iar sâmbătă, 18 mai, se deplasează în Capitală pentru Rapidul, giuleștencele urmărind titlul de vicecampioană națională, după ce CSM București și-a asigurat deja laurii.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica