Tribuna
Victorie clară pentru sibianul Raul Badiu în Raliul Argeșului
Ovidiu BOICA
1024 vizualizari
Victorie clară pentru sibianul Raul Badiu în Raliul Argeșului
Pilotul de 28 de ani s-a impus în întrecerea rezervată mașinilor Dacia. Raliul Argeșului a fost câștigat de campionul en-titre, Simone Tempestini. Badiu este dublu campion la Cupa Dacia. Un alt sibian care a urcat pe podium, la Pitești, este copilotul Bogdan Iancu, acesta făcând echipaj cu primul său partener, brașoveanul Gunther Graef.

 

Revenit în Campionatul Național de Raliuri ”Betano”, pilotul sibian Raul Badiu s-a impus autoritar la Cupa Dacia în prima etapă din 2020, desfășurată weekendul trecut, Raliul Argeșului. Badiu, cu Teodor Găină în dreapta, a avut un timp mai bun cu aproape două minute decât următorul clasat, juniorul Cristian Șugar (1:56,3). Raul Badiu și Teodor Găină au concurat cu un model Dacia Sandero.

În clasamentul general al Raliului Sibiului, echipajul Badiu/Găină s-a clasat pe locul 20, în cel al Claselor 1-10, pe locul 14, iar la ”două roți motrice” (2WD), pe 9.

Un alt echipaj sibian prezent la start, format din pilotul Alexandru Ardelean și Horațiu Baltador, reprezentând Sibiu Racing Team, a ratat podiumul în întrecerea rezervată mașinilor Suzuki. Cei doi s-au clasat pe locul 4 la Swift Cup cu timpul de 1:08,47. La general, Ardelean și Baltador au terminat Raliul Argeșului pe locul 26, la Clasele 1-10, pe 18, iar la ”două roți motrice”, pe 14.

Raliul Argeșului a fost câștigat de echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu, campion național en-titre. Tempestini junior a câștigat a doua oară la rând etapa de la Pitești, având victorii pe 13 din cele 14 ”speciale” din 2019 și 2020. Cei doi, care s-au aflat la primul raliu cu modelul Skoda Fabia R5, au terminat cursa cu timpul de 55 de minute și 34 de secunde.

Pe locul secund s-a clasat echipajul Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Skoda Fabia R5). ”Giri” a scos timpul de 56:47,8 și s-a declarat mulțumit de rezultat, la final, conform organizatorilor.

Podiumul a fost completat de Alexandru Pițigoi (Porsche 911 GT3 CUP), care l-a avut alături pe Anton Avram (56:55,0). Bucuria a fost mare și pentru Pițigoi, acesta urcând din nou pe un podium la o etapă din Campionatul Național de Raliuri după o pauză de 12 ani!

În Top 10 Open al Raliului Argeșului 2020 a fost completat, în ordine, de echipajele Vali Porcișteanu/Dan Dobre (Mitsubishi Lancer Evo 9), Norbert Maior/Francesca Maior (Peugeot 208 R2), Cristi Dolofan/Petre Tobă (Peugeot 208 R5), Bogdan Năstase/Delia Năstase (Mitsubishi Lancer Evo 9), Mihai Manole/Marc Banca (Renault Clio R3) și Adi Iliescu/Rareș Badea (Mitsubishi Lancer Evo 7).

La Debutanți, victoria i-a revenit echipajului Roland Csato/Csikos Sandor (Suzuki Ignis Sport).

Dănuț Budai s-a impus la juniori, urmat de Șugar și de Roland Csato.

Emanuel Resiga și Denisa Resiga s-au impus la Rally 2, iar la istorice victoria le-a revenit lui Gunther Graef și Bogdan Iancu.

În clasamentul echipelor, campioana en-titre Napoca Rally Academy și-a adjudecat victoria, cu 92 de puncte, urmată de DTO Rally Team, cu 70 de puncte, și de Sibiu Racing Team, 68 de puncte, conform organizatorilor.

A doua etapă din Campionatul Național de Raliuri ”Betano” este Raliul Perla Harghitei, care va fi o rundă comună Brașov - Harghita, în perioada 17-18 iulie.

 

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia