Tribuna
Victor Cornea, încă un pas spre Top 100 ATP la dublu! Victorie la Forli, alături de neamțul Fallert, pentru sibian
b.o.n.
764 vizualizari
Victor Cornea, încă un pas spre Top 100 ATP la dublu! Victorie la Forli, alături de neamțul Fallert, pentru sibian

 

Victor Cornea are parte de un început de an foarte bun, obținând victoria la dublu, alături de Fabian Fallert (Germania), în turneul challenger de la Forli (Italia), dotat cu premii totale de 45.730 de euro.

În finala de sâmbătă, sibianul și Fallert s-au impus cu 6-4, 6-7 (6), 10-7 în faţa cuplului Jonas Forejtek (Cehia)/Jelle Sels (Olanda).

Victor Cornea şi Fabian Fallert au trecut în primul tur de cuplul Alafia Ayeni (SUA)/Evan Furness (Franţa), cu 7-6 (5), 6-4, în sferturi s-au impus în faţa francezilor Sadio Doumbia/Fabien Reboul, favoriţii numărul doi, cu 4-6, 7-6 (4), 10-5, iar în penultimul act au trecut de perechea Jonathan Eysseric (Franţa)/Igor Zelenay (Slovacia) cu 5-7, 7-5, 10-7.

Victor Cornea (249 ATP) şi partenerul său au fost răsplătiţi pentru titlu cu un cec de 2.670 de euro şi cu 80 de puncte ATP la dublu, informează Agerpres.

Performanța lui Victor Cornea este mai mare decât cea din 2021, când a luat titlul la Praga, alături de fratele lui Stefanos Tsitsipas, Petros, după succesul cu 6-3, 3-6, 10-8 din finala cu cehii Martin Krumich/Andrew Paulson.

”Obiectivul de a avea primul sibian calificat la un turneu de Grand Slam și evident în Top 100, este tot mai aproape! Victor, chiar dacă nu mai joacă niciun turneu până la 1 aprilie, va fi clasat deja sub cota 200, în jurul locurilor 180-190 ATP. Un alt mare avantaj este faptul că nu mai are niciun punct de apărat până în august!!! Această situație îl pune într-o poziție foarte avantajoasă și o mare oportunitate de a intra în Top 100. Această performanță este și mai valoroasă ținând seama de condițiile extrem de dificile date de lipsa de finanțare, din cauza unei slabe aprecieri a sportului în general, în România, a declarat antrenorul lui Cornea și, totodată, directorul Sibiu Open, Marius Vecerdea.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

Compa

Clinica Saneos

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA