Tribuna
Victor Cornea, în lotul României de Cupa Davis pentru meciul cu Israelul!
Ovidiu BOICA
1662 vizualizari
Victor Cornea, în lotul României de Cupa Davis pentru meciul cu Israelul!
Tenismenul sibian Victor Cornea ar putea fi inclus de căpitanul nejucător Andrei Pavel în lotul României pentru întâlnirea din Cupa Davis cu Israelul, din primul tur al Grupei 1 valorice a zonei Europa-Africa. Confruntarea este prevăzută să se desfăşoare între 6 şi 8 martie, cel mai probabil la Sibiu, în Palatul Sporturilor "Transilvania". Cornea junior, în momentul de faţă finalist la Stuttgart, la dublu, a avut o ascensiune însemnată în ultima perioadă, iar dacă va câştiga turneul din Germania i-ar egala, în clasamentul ATP de dublu pe Djokovic, Del Potro şi Ferrer.
Victor Cornea ar urma să îi ia locul în lot lui Bogdan Apostol, pe care l-a învins anul trecut, la Campionatele Naţionale, şi care este mult mai slab clasat decât tenis­menul sibian, în momentul de faţă. Sportivul legitimat la Pamira va putea astfel să li se alăture în lotul României de Cupa Davis lui Adrian Ungur, Marius Copil, Florin Mergea şi Horia Tecău. "Pen­tru Victor Cornea, selecţio­narea în lotul de Cupa Davis al României ar putea veni ca o încununare a performan­ţelor sale din ultima peri­oadă", declară antrenorul său, Marius Vecerdea.
Vecerdea, administratorul Bazei Sportive "Pamira" şi preşedintele clubului cu ace­laşi nume, la care este legi­timat Victor Cornea, dezvă­luie cum a fost ales Sibiul pentru meciul de Cupa Davis cu Israel. "Şansele ca Sibiul să găzduiască meciul România - Israel sunt foarte mari. George Cosac avea responsabilitatea, până joi (n.a. 8 ianuarie), să anunţe Federaţia Internaţională de Tenis (n.a. ITF) locaţia şi suprafaţa de joc, conform regulamentului ITF. După mai multe discuţii a fost ales Sibiul, adică Palatul Sportu­rilor "Transilvania", iar ca su­prafaţă de joc a fost preferată zgura. Preşedintele FRT m-a delegat pe mine să iau legătura cu mai mulţi factori de decizie pe plan local. Aşa am avut discuţii cu repre­zen­tanţi din Consiliul Local, inclusiv doamna Astrid Fodor, primarul Sibiului, din Consi­liul Judeţean şi cu eventuali sponsori apropiaţi tenisului. Desigur că, în cazul în care întâmpinăm unele greutăţi, locaţia ar putea fi schimbată, dar în acest caz federaţia ar urma să plătească o amen­dă. Nu va fi deloc uşor, sunt destule probleme de trecut, inclusiv cu suprafaţa de joc şi cu programul de meciuri şi antrenamente din sala "Transilvania". În acea peri­oadă echipa de baschet CSU Atlassib joacă acasă cu Gaz Metan, iar Energia Tg. Jiu va avea de disputat, tot la Sibiu, un meci din cupele euro­pene. Sperăm să depăşim rând pe rând toate aceste dificultăţi şi să putem găzdui, în 6, 7 şi 8 martie, meciul cu Israelul. Consider că un ase­menea eveniment este ex­trem de benefic pentru Sibiu deoarece beneficiază de o expunere mediatică foarte mare", a declarat Vecerdea.
Echipa de Cupa Davis a României a mai jucat la Sibiu de două ori, cu Franţa, în 2008, şi Rusia, un an mai târziu. "Tricolorii" au pierdut ambele confruntări.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

Compa

Clinica Saneos

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA