Tribuna
Victor Cornea, în echipa de Cupa Davis a României pentru întâlnirea cu Thailanda. Sibianul, foarte aproape de Top 100 ATP la dublu după al doilea turneu câștigat în 2023
b.o.n.
1292 vizualizari
Victor Cornea, în echipa de Cupa Davis a României pentru întâlnirea cu Thailanda. Sibianul, foarte aproape de Top 100 ATP la dublu după al doilea turneu câștigat în 2023
© Facebook Federația Română de Tenis

 

Tenismenul sibian Victor Cornea a fost inclus de căpitanul nejucător Gabriel Trifu şi de antrenorul Andrei Mlendea în lotul echipei de Cupa Davis a României pentru întâlnirea cu Thailanda din play off-ul Grupei 1 Mondiale a Cupei Davis by Rakuten.

Alături de Victor Cornea au mai fost convocați Marius Copil, Nicholas David Ionel, Filip Jianu şi Cezar Creţu.

Echipa va fi însoţită de Dan Cristea, care se ocupă de pregătirea fizică şi de fizioterapeutul Dragoş Rusu.

Confruntarea va avea loc în perioada 3-4 februarie, în oraşul Nonthaburi, care are o populaţie de 1.276.745 de locuitori. Întâlnirea va fi găzduită de ”The Lawn Tennis Association of Thailand”, o arenă cu o capacitate de 1.500 de locuri, a anunțat Federația Română de Tenis pe pagina oficială de Facebook.

Câștigătoarea întâlnirii dintre România și Thailanda va juca, în luna septembrie, în Grupa Mondială I. 

 

Al doilea turneu câștigat în noul an

 

Perechea româno-spaniolă Victor Vlad Cornea/Sergio Martos Gornes a câştigat titlul în proba de dublu din cadrul turneului challenger de la Tenerife (Spania), dotat cu premii totale de 118.000 de euro, sâmbătă, după ce a dispus în finală de cuplul Patrik Niklas-Salminen (Finlanda)/Bart Stevens (Olanda) în două seturi, cu 6-3, 6-4.

© Facebook Federația Română de Tenis

Tenismenul sibian şi partenerul său au obţinut victoria după o oră şi 21 de minute.

Perechea româno-spaniolă nu şi-a pierdut serviciul în acest meci, salvând toate cele şapte mingi de break al adversarilor.

Cornea şi Martos au fost recompensaţi cu un cec de 6.845 de euro şi 100 puncte ATP la dublu.

Clasat înaintea turneului din Tenerife pe locul 108 ATP, Cornea se apropie și mai mult de unul din obiectivele sale, intrarea în Top 100 mondial.

Pentru tenismenul sibian, acesta este al doilea titlu challenger din acest an, după cel de la Oeiras 1. În Portugalia, Victor Cornea a făcut pereche cu cehul Petr Nouza. Cei doi au învins în finală cuplul francez Jonathan Eysseric/Pierre-Hugues Herbert cu 6-3, 7-6 (3). Victor Cornea şi Petr Nouza, capi de serie numărul 4, s-au impus după o oră şi 25 de minute în faţa principalilor favoriţi. 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA