Tribuna
PNL
Vecerdea continuă războiul cu federația! Campionatele Naționale, programate exact în săptămâna în care are loc Sibiu Open
Ovidiu BOICA
854 vizualizari
Vecerdea continuă războiul cu federația! Campionatele Naționale, programate exact în săptămâna în care are loc Sibiu Open

 

Organizatorul turneului Sibiu Open a taxat încă o dată deciziile celor din fruntea Federației Române de Tenis. Vecerdea i-a acuzat pe Țiriac & co că au programat intenționat Campionatele Naționale în perioada în care are loc Sibiu Open, privându-l astfel pe Victor Cornea de șansa de a-și apăra cele trei titluri naționale cucerite anul trecut.

”Astfel, am decis să organizăm acest turneu dedicat românilor însă, culmea, tocmai Federația Român de Tenis, care are în statut, ca și obiective, apărarea intereselor sportului românesc, a tenisului românesc, a reușit ”performanța” unică pe toată această planetă, să organizeze în această săptămână, în acest moment, două turnee internaționale cu premii și cu puncte în clasamentul ATP. Un turneu mai mic, Futures, la Curtea de Argeș, altul Challenger, la Iași. (...) Sibiu Open și turneul dedicat românilor de la Sibiu Open întotdeauna au fost organizate întotdeauna exact în aceeași perioadă. Lucrurile astea se știu, nu am anunțat nici măcar un moment că turneul ar fi în pericol de desfășurare, că nu se va desfășura sau că s-ar amâna. Ca atare, datele au fost foarte precise și am făcut niște eforturi absolut incredibile pentru a putea organiza acest turneu chiar și în condițiile date. Această atitudine a Federației Române de Tenis în frunte cu președintele ei, așa-numitul Ion Țiriac - pentru că n-am văzut niciun document care să ne arate că ar fi cetățean român - de a boicota, pe de o parte un turneu, iar pe de altă parte interesele sportivilor români să își apere titluri chiar, sau drepturi de participare, sau să aibă dreptul să participe în toate aceste turnee mi se pare un act foarte, foarte rudimentar. Mai mult decât atât, chiar în timpul turneului de la Sibiu, Federația Română de Tenis a decis să organizeze, culmea, Campionatele Naționale de seniori ale României. Acesta mi se pare un act de vizibil boicot împotriva turneului de la Sibiu...”, a răbufnit Vecerdea.

 

Victor Cornea, cel mai afectat de decizia FRT

 

Tenismenul originar din Sibiu ar fi trebuit să-și apere, la Campionatele Naționale, cele trei titluri cucerite anul trecut, la dublu, dublu mixt și pe echipe, dar a ales să joace la Sibiu Open

”Victor Cornea, anul trecut a obținut cea mai importantă performanță într-un Campionat Național, a cucerit trei titluri naționale la dublu, dublu mixt și cu echipa, cu Universitatea Cluj, și chiar a ajuns în finala probei de simplu, deci vicecampion național, aproape 4 titluri... Nu mai există în istoria tenisului românesc o asemenea performanță în același an, pe lângă multiplele titluri pe care le are. Cu toate acestea, datorită acestei decizii a FRT și a președintelui, așa-numitul Ion Țiriac, Victor Cornea nu mai poate să-și apere titlurile, fiind nevoit să anuleze prezența la Campionatele Naționale. La fel va fi și pentru Dragoș Dima, la fel și pentru al treilea jucător care va primi wild-card, la fel va fi și pentru jucătorii din calificări. Este o situație absolut grotească din punctul meu de vedere. Campionatele Naționale întotdeauna, în ultimii 20 de ani, s-au desfășurat în octombrie. Sibiu Open, de nouă ediții, s-a desfășurat în ultima săptămână din septembrie. Este clar un act vădit intenționat, ceea ce cu siguranță va trebui taxat și anunț acum, oficial, că va fi deschis un alt proces în instanță, pentru că drepturile atât ale jucătorului Victor Cornea, cât și ale clubului unde se antrenează și unde e legitimat au fost încălcate grosolan de aceste decizii total ciudate ale Federației Române de Tenis. Cu toate acestea, Victor Cornea a decis să joace turneul dedicat sibienilor”, a mai spus Vecerdea.

 

Sibiu - Iași - Sibiu

 

Victor Cornea a ales să-și câștige pe teren wild-cardul la Sibiu Open și a câștigat în cele din urmă turneul dedicat sibienilor. Imediat, tenismenul a luiat drumul Iașului, unde a jucat în sferturi de finală, la dublu, cu Alexandru Jecan, în fața cuplului mexicano-american Hans Hach Verdugo/Robert Galloway.

”Victor Cornea a făcut un efort și a plecat imediat după finala turneului dedicat sibienilor direct la turneul Challenger de la Iași unde a rămas ultimul român rămas în cursă. Ieri (n.a. joi), în sferturile de finală ale probei de dublu, a fost învins, împreună cu Alexandru Jecan, de un cuplu mexicano-american, Verdugo din Mexic și Galloway, din Statele Unite, reușind să întoarcă patru mingi de set în primul set și să îi învingă pe compatrioții noștri. Păcat, ar fi fost cea mai mare performanță a lui Victor Cornea, o semifinală la un turneu Challenger de un asemenea calibru. Îl așteptăm acum la Sibiu și cu siguranță vom avea o foarte bună performanță”, a declarat Marius Vecerdea, organizatorul Sibiu Open. 

 

comentarii
3 comentarii

Ține-o tot așa, finule!
23.09.2020 18:23
Iară și-a băgat coada Cziryjak Janos ??
24.09.2020 17:08
si ce ai vrea ca Federatia sa se orienteze dupa fiecare turneu particular sa puna termenul intre 20 si 23 .12.2020 ?? Mai Vecerdea ai ratat starul la amerloci si acum vrei sa pui tara pe roatele tale ? sa mearga numai in directia ta ?
26.09.2020 07:36
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia