Tribuna
UTA Arad - Gaz Metan 1-0 / Ca-n basme! ”Bătrâna Doamnă” i-a pus la respect pe ”lupii negri”!
Ovidiu BOICA
1459 vizualizari
UTA Arad - Gaz Metan 1-0 / Ca-n basme! ”Bătrâna Doamnă” i-a pus la respect pe ”lupii negri”!
Meciul de pe ”Francisc Neumann” s-a disputat într-o singură direcție, spre poarta lui Pleșca. Medieșenii au suferit teribil în ofensivă, nereușind să trimită nici măcar un șut pe spațiul porții lui Iacob. Gaz Metan rămâne cu 29 de puncte și încă nu e scăpată matematic de barajul pentru menținerea în Liga 1. În ultima etapă, medieșenii joacă acasă cu Politehnica Iași, echipă retrogradată în urma înfrângerii de pe teren porpriu, de sâmbătă, cu FC Hermannstadt.

 

Medieșenii n-au reușit să-și găsească liniștea pentru ultima etapă, astfel că vor avea nevoie de victorie cu ”lanterna” Politehnica, la mijlocul acestei săptămâni, pentru a nu avea surpriza de a fi nevoită să joace barajul pentru menținerea în Liga 1. Ieri, la Arad, ”lupii negri” au fost simpli... mielușei în fața ”Bătrânei Doamne”, care a dominat copios meciul, diferența minimă de pe tabelă fiind mai degrabă un rezultat mincinos.

Primul care l-a pus la încercare pe Pleșca a fost Albu, mingea șutată de jucătorul intrat în vederile selecționerului Mirel Rădoi luând pământul în fața porții, înainte de a fi reținută de goal-keeper-ul Gazului ('4).

Șase minute mai târziu, rusul Șliakov a centrat pentru Hora, care a reluat alături, la colțul lung, de la 10 metri.

Nici Tomozei n-a prin cadrul porții, mingea reluată de acesta, cu capul, din 6 metri, scurgându-se pe lângă poarta lui Pleșca ('28).

Pleșca a evitat din nou golul la șutul lui Miculescu, după o combinație cu Roger ('31). Peste alte două minute, Miculescu a căutat vinclul, la colțul lung, cu un șut în care a pus destul efect, dar Pleșca s-a întins și a respins în corner.

O combinație de efect între Hora, Antal și Vorobjovas a surprins încă o dată defensiva adversă, iar fostul jucător al Mediașului (Hora) a șutat de la 10 metri, dar veteranul dintre buturile Gazului a menținut scor alb pe tabelă ('39).

Arădenii au continuat forcingul ofensiv și la reluare, iar în minutul 47 Miculescu i-a luat fața lui Butean, în urma unei centrări din flancul drept, dar a trimis imprecis, din plonjon.

Jucătorii lui Gyuszy Balint și-au văzut eforturile răsplătite în minutul 50, când Miculescu a centrat pentru Hora, care a trimis cu capul în stâlpul din stânga lui Pleșca, mingea a revenit în teren la Liviu Antal, care a îndeplinit o simplă formalitate, deschizând scorul.

UTA a fost aproape de 2-0 în minutul 62, dar Albu a reluat în transversală, cu capul, din centrarea lui Roger, în urma unei lovituri de la colțul terenului.

Peste alte două minute, Pleșca a respins cu piciorul, ca la handbal, mingea reluată din plonjon de același Albu, în urma unei lovituri libere.

Medieșenii au cerut penalti la un duel Tomozei - Velisar, fără succes însă.

Pleșca a terminat meciul cu o nouă intervenție prin care și-a salvat echipa de la un gol ca și făcut. Roger a câștigat duelul cu Larie și a scăpat singur cu portarul Gazului, care a respins peste transversală, cu piciorul.

UTA a obținut o victorie absolut meritată, în fața unei echipe care nu a tras niciun șut pe poarta lui Florin Iacob în cele aproape 100 de minute de joc. Arădenii continuă lupta pentru unul din primele două locuri din play-out, în vreme ce gaziștii speră să-și asigure rămânerea în Liga 1 în ultima etapă, după jocul cu Poli Iași, prim aretrogradată.

 

UTA: Fl. Iacob - Tomozei, Erico, Fl. Ilie, Şliakov - Roger (Melinte '90+2), Al. Albu, Vorobjovas, D. Rusu (Antal '22) - Hora (C. Rus '81), Miculescu (Tescan '81). Antrenor Laszlo Balint.

GAZ METAN: Pleşca - Baco, Larie, Trif - Butean, De Moura (Francisco Junior '71), Alceus (Pambu '46), R. Deaconu (Chamed '46), Velisar (Horşia '75) - P. Costea (Vl. Morar '15), Valente. Antrenor Mihai Teja.

 

”Nu am avut forță în atac, UTA a făcut un pressing agresiv, nu am reușit să ne creăm ocazii. Parcă jucătorii mei au așteptat rezultatele altor echipe ca să scăpăm de retrogradare. Așa că meciul viitor vom da tot ce e mai bun, ne jucăm ultima șansă. Nu am reușit să câștigăm, dar sunt încrezător că putem bate acasă”.

                                                                               Mihai Teja, antrenor Gaz Metan

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA