Tribuna
Un tânăr avrigean a ajuns vicecampion naţional la box
Un tânăr avrigean a ajuns vicecampion naţional la box

Chiar dacă, în România zilelor noastre, investiţiile pentru sisţinerea sportului şi a activităţii sportive se situează la un nivel destul de scăzut, din când în când, de pe meleagurile noastre apare, ca din vis, câte un sportiv ce reuşeşte să învingă toate neajunsurile şi „ţine steagul sus” la cele mai importante competiţii desfăşurate pe mapamond. Exemplul David Popovici este cel mai la îndemână, un tânăr sportiv român care a înţeles că, prin muncă, ambiţie şi perseverenţă, ascultând sfaturile unor specialişti adevăraţi, poti învinge la nivelul cel mai înalt, chiar dacă, de multe ori, a fost nevoit să se antreneze „înotând pe uscat”, sau în bazine mai puţin decente sau corespunzătoare.

Păstrând proporţiile, un exemplu în acest sens şi care poate fi urmat este şi cel al tânărului pugilist Gabriel Velţan, devenit, în urmă cu puţin timp, vicecampiom naţional de tineret. Sportivul din Bradu, legitimat la un club din Piteşti (judeţul Argeş), a reuşit, după trei ani de muncă serioasă, antrenamente desfăşurate într-o sală lmprovizată, dotată doar cu minimul de echipament specific boxului, prin grija şi cheltuiala exclusivă a părinţilor, urmare a consilierii fostului boxer Costică Bucur, care s-a ocupat de pregătirea fizică şi sportivă, să-şi facă numele cunoscut şi respectat la importante competiţii de profil din ţară. Aşa au apărut, anul trecut, medalia de bronz la Cupa României şi titlul de vicecampion al ţării.

Antrenorul tânărului boxer din Bradu, Costică Bucur, ne-a mai informat că sportivul este elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic “Gheorghe Lazăr” Avrig, iar activitatea sa sportivă nu s-a desfăşurat în defavoarea activităţii şcolare, ci în parallel cu aceasta, rezultatele obţinute la învăţătură fiind, de asemenea, bune.

Felicitări, Gabriel Velţan! Poate exemplul tău va fi urmat şi de alţi tineri din jur.

D.F.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA