Tribuna
Un pas în față! Lituanianul Tomas Rinkevicius, noul antrenor principal al BC CSU Sibiu
b.o.n.
2029 vizualizari
Un pas în față! Lituanianul Tomas Rinkevicius, noul antrenor principal al BC CSU Sibiu
© Facebook BC CSU Sibiu

 

BC CSU Sibiu l-a numit în funcția de antrenor principal pe Tomas Rinkevicius. Tehnicianul baltic vine de la echipa satelit din Liga 1, cu care a avut rezultate remarcabile în sezonul precedent, notează clubul sibian pe pagina de Facebook. 
Rinkevicius îl succedează în funcție pe Miguel Angel Hoyo, antrenorul iberic cu care BC CSU a ajuns de comun acord la o înțelegere de încheiere a colaborării.
Noul antrenor al echipei sibiene s-a născut pe 4 ianuarie 1978 la Rietavas, Lituania. Rinkevicius a avut o carieră bogată de jucător, petrecută în mare parte în țara natală, dar a bifat experiențe și în Ucraina, Austria, Franța și Danemarca.
Tomas Rinkevicius a ajuns la Sibiu în 2021, când a devenit antrenorul coordonator al academiei BC CSU. În același timp a pregătit echipa a doua a clubului, din Liga 1, cu care a obținut rezultate deosebite, cu un lot alcătuit doar din tineri formați în propria pepinieră. Cu el la timonă, BC CSU 2 Sibiu a încheiat stagiunea precedentă din liga secundă pe poziția a treia, după un Final Four disputat la Tg. Mureș și unde s-au aflat alte trei echipe care au vizat promovarea.
Noul antrenor principal al echipei sibiene are experiență la nivel internațional. Tomas Rinkevicius face parte din staff-ul tehnic al echipei naționale a Lituaniei. În vara lui 2022, el a participat cu naționala sa la EuroBasket 2022, alături de Kazys Maksvytis, antrenorul principal atât al Lituaniei, cât și al lui Zalgiris Kaunas. Staff-ul balticilor este neschimbat și după Campionatul European, iar Rinkevicius a fost prezent la meciurile Lituaniei din calificările pentru FIBA World Cup 2023, adjudecându-și deja biletele pentru competiția organizată în Filipine, Japonia și Indonesia.
Tomas Rinkevicius a pregătit-o pe Neptunas Klaipeda din postura de antrenor principal în sezonul 2019/2020, echipă cu care a jucat inclusiv în Basketball Champions League.
”Toată lumea este profesionistă și trebuie să arate asta într-o astfel de situație. Clubul mi-a cerut să preiau acestă poziție și sigur, sunt bucuros să fiu aici. Pentru mine nu este nimic nou, deoarece sunt în Sibiu de un an și jumătate, cunosc clubul, cunosc oamenii care sunt aproape de CSU. Este un loc bun, unde pot să-mi demonstrez latura profesională fiind antrenorul principal al lui BC CSU Sibiu”, a declarat Tomas Rinkevicius, după ce a preluat banca tehnică a echipei de seniori.
Tehnicianul baltic își va face debutul oficial pe banca sibienilor în meciul cu CSM Petrolul Ploiești, programat sâmbătă, 3 decembrie, de la ora 18:30 la Sala ”Transilvania”.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
serviciul public

Q House

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA