Tribuna
Un fost câștigător al Turului Ciclist al Sibiului, favorit în ”Il Giro” 2021
b.o.n.
1135 vizualizari
Un fost câștigător al Turului Ciclist al Sibiului, favorit în ”Il Giro” 2021
Columbianul Egan Bernal, care s-a impus la Sibiu acum 4 ani, are cota 3,50 pentru o victorie în Turul Italiei. Acum 2 ani, Bernal a câștigat și Turul Franței.

 

În 2017, Egan Bernal aducea victoria pentru Androni-Sidermec-Bottecchia în Turul Ciclist al Sibiului, având o evoluție încântătoare în special pe Transfăgărășan, cățărarea de categorie specială. Columbianul a ajuns ulterior la Team Ineos, iar doi ani mai târziu a câștigat Turul Franței, pentru ca acum să fie cotat favorit la câștigarea unei alte competiții de anvergurtă, ”Il Giro”, care debutează mâine.

Egan Bernal, care are cotă să se impună de 3,50, și care e la prima ediție a Turului Italiei, este urmat de Simon Yates în clasamentul favoriților, cu o cotă de 4,00 la victorie.

”Nu pot nega importanța Turului Franței, dar există trei mari tururi în ciclism. Nu aș vrea să fiu un rutier care să se concentreze doar pe Turul Franței. Anul ăsta voi face ceva nou și asta mă motivează. Sunt încântat că merg în Giro și abia aștept să încep cursa. Mi-am dorit să merg în Giro de când am devenit profesionist în 2016. Ar fi trebuit să merg în 2019, dar m-am accidentat înainte de start”, a declarat Egan Bernal, pentru Gazzetta dello Sport, conform ProSport.

Ediția cu numărul 104 a ”Il Giro” debutează sâmbătă, iar pe parcursul celor 21 de etape, rutierii vor parcurge aproape 3500 de kilometri.

”Sunt încântat să revin în curse. Este primul meu Giro și așa că sunt super, super emoționat. Abia aștept. Cred că situația mea (n.a. de la spate) se îmbunătățește. După Tirreno-Adriatico am putut să mă antrenez bine la altitudine în Columbia și am avut o perioadă bună. În ultimele zile, am lucrat la intensitate și sper să fiu într-o formă bună chiar de la începutul Turului Italiei. Încă mai simt dureri la spate, dar lucrurile s-au îmbunătățit în ultima vreme și se îmbunătățesc cu un număr mai mic de antrenamente. Sper că totul este în regulă și că spatele va rezista pe toată durata Giro”, a mai afirmat columbianul de la Ineos.

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA