Tribuna
Un fleac! I-au ciuruit! FC Hermannstadt câștigă cu 5-0 pe terenul Astrei
Ovidiu BOICA
857 vizualizari
Un fleac! I-au ciuruit! FC Hermannstadt câștigă cu 5-0 pe terenul Astrei
Fotbaliștii sibieni s-au distrat cu ”astralii” lui Florin Stîngă, rotunjindu-și și mai mult golaverajul. FC Hermannstadt a ajuns acum la +20. Acesta este primul succes într-un meci de campionat împotriva giurgiuvenilor. Măldărășanu nu i-a putut folosi pe Petrescu, Buhăcianu, Pantea (suspendați), Andrei Lungu, Elbers și Călin Popescu, accidentați. FC Hermannstadt revine pe locul secund, cu 31 de puncte, după Petrolul (39).

 

Sibienii au avut o misiune mult mai ușoară la nord de Dunăre, decât s-ar fi așteptat. FC Hermannstadt s-a impus cu un sec 5-0, răzbunând precedentele șapte întâlniri directe, în care nu obținuseră niciun succes, Astra având 5 victorii și două remize înaintea meciului de duminică. Deși fără golgeterul Buhăcianu, fără internaționalul de juniori Alex Pantea și fără căpitanul Petrescu, ”alb-roșii” s-au distrat pe terenul unui club măcinat de destule probleme, inclusiv de ordin financiar, aflată de asemenea în insolvență.

La început, jocul a fost echilibrat. Zaharia a avut șansa de a deschide scorul, însă Muțiu i-a spulberat-0 ('8). Golul a picat în cealaltă poartă, 8 minute mai târziu. Raul Opruț a primit de la Oroian, l-a văzut pe Moroz chitit să iasă pe o eventuală centrare și a ștras din unghi, printre portar și prima bară, deschizând scorul.

Ionuț Năstăsie nu marchează el prea mult de când a venit la Sibiu, dar și când o face... Mijlocașul l-a bătut pe Moroz cu un ”trasor” de la 25 de metri, mingea luând bara înainte de a se odihni în plasă ('20).

Scorul primei reprize l-a stabilit Silviu Balaure, din centrarea lui Opruț. Fostul jucător al Astrei a reluat din apropiere, profitând de o apărare anesteziată a gazdelor ('37).

Stîngă a schimbat portarul la pauză, dar n-a găsit leac pentru ofensiva sibienilor. La 10 minute de la reluare, Alex Oroian a făcut 4-0 cu un șut din marginea careului mic, pe lângă Cotolan, goal-keeper-ul din repriza secundă al Astrei.

Jucătorii lui Măldărășanu au continuat distracția și, în minutul 64, Opruț a centrat pentru Sîntean, care a mărit și mai mult diferența de pe tabelă, golind desaga de goluri a sibienilor.

Astralii au fost aproape de golul de onoare cu 7 minute înainte de final, dar Muțiu a respins în corner șutul lui Gavîrliță.

Sibienii au obținut al doilea cel mai clar succes al lor din actualul sezon, după 6-0 cu Dacia Unirea Brăila, la Mediaș. FC Hermannstadt e pe locul secund acum, cu 31 de puncte, dar l-ar putea pierde marți, când ”U” Cluj joacă la Steaua. ”Alb-roșii” și-au mai dres însă golaverajul, ajungând la +20.

 

Ianis Gândilă, debut la 15 ani

 

Marius Măldărășanu l-a debutat, cu această ocazie, pe Ianis Gândilă, un mijlocaș de la echipa a doua. Profitând de faptul că echipa sa are un avantaj confortabil pe tabelă, tehnicianul lui Hermannstadt i-a dat o jumătate de oră puștiului care va împlini 16 ani de-abia pe 16 ianuarie 2022. Gândilă, produs al clubului FC Interstar Sibiu, l-a înlocuit pe Alex Oroian și a lăsat o primă impresie bună. Puștiul este mezinul lotului, iar în prima parte a acestui an a intrat în vederile naționalei U15 a României.

 

ASTRA GIURGIU - FC HERMANNSTADT 0-5 (0-3)

Au marcat: Raul Opruț '16, Ionuț Năstăsie '20, Silviu Balaure '37, Alexandru Oroian '55, Andrei Sîntean '64.

ASTRA: Moroz (M. Cotolan '46) - G. Zamfir, Ad. Stoian, D. Vasilescu (Al. Giuroiu '46), Y. Fatai - R. Lică (Brăilă '59), Banu - C. Danciu, Gavîrliță, I. Zaharia (A. Stanciu '73) - G. Dumitrașcu. Antrenor: Florin Stîngă. Rezerve neutilizate: Umit, Adeshina, Pinescu.

FC HERMANNSTADT: Muțiu - Tomșa, Fl. Bejan, I. Stoica (cpt.), R. Opruț (Buzan '69) - Mino Sota (Antoche '60), I. Năstăsie - Balaure (Alhassan '46; Bucuroiu '79), Sîntean, Al. Oroian (Gîndilă '60) - Plazonja. Antrenor: Marius Măldărășanu. Rezerve neutilizate: I. Pop, Issah, Șulea, Iaru.

Stadion: ”Marin Anastasovici” Giurgiu.

Arbitru: Robert Avram (Piteşti). Asistenți: Claudiu Şchiopeţ (Braşov), Mihaela Țepușă (Buzău). Rezervă: Ionela Alina Peşu (Craiova).

Observatori: Petre Radu (Bucureşti), Stan Prodan (Alexandria).

 


comentarii
1 comentarii

U Cluj, a castigat
Sepciile Rosii pe 2, voi pe 3
cred ca ar fi bine sa va numiti A B B A .1 an in A 2 in B, iar un an in A
HAI U CLUJ !
gpl
23.11.2021 21:02
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Comunicat de presa
Licitatie publica

accentmedia