Tribuna
PNL
Un dublu campion național absolut concurează pentru Sibiu Rally Team la Raliul Sibiului
Ovidiu BOICA
956 vizualizari
Un dublu campion național absolut concurează pentru Sibiu Rally Team la Raliul Sibiului
© dangirtofan.ro
Dan ”Giri” Gîrtofan va strânge puncte pentru echipa sibiană în actualul sezon, începând de la Raliul Sibiului, a treia etapă din Campionatul Național de Raliuri ”Betano”. Experimentatul pilot a cucerit laurii în 2004 și 2007. În plus, ”Giri” are numeroase clasări pe podium în Campionatul Național. Sportivul născut în 1968 are 25 de ani de raliuri în palmares. El îl va avea în dreapta pe Tudor Mârza.

 

 

Sibiu Rally Team a reușit un ”transfer” de senzație înaintea raliului de casă, care va avea loc în 14 și 15 august. Clubul sportiv al cărui manager este Dan Magoș va beneficia de aportul lui Dan Gîrtofan în actualul sezon, începând de la Raliul Sibiului. ”Giri” a fost convins de Magoș, o mai veche cunoștiință, spune brașoveanul, să reprezinte Sibiu Rally Team în actualul sezon.
Dan Gîrtofan este unul dintre cei mai experimentați și mai longevivi piloți din Campionatul Național de Raliuri. În vârstă de 52 de ani, ”Giri” a început să practice automobilismul încă din 1995.
”Mă cunosc de multă vreme cu Dan (n.a. Magoș) și, dacă eu tot nu mergeam la nicio echipă, am zis să-i dau punctele. La Sibiu, câteodată a fost bine, câteodată a fost mai puțin bine. Nu știu cum va fi macadamul de anul ăsta, nu știu deocamdată cum arată. O parte din probe le știu, dar e posibil să fi suferit modificări. Pe vremuri, Cheile Cibinului erau dure. Șanta pe noapte e OK, e frumoasă, dacă se întâmplă să fie reparată. Trebuie să facem un raliu bun, să fim feriți de evenimente, să terminăm cu bine, asta e important, și să luăm cât mai multe puncte”, a declarat în exclusivitate pentru TRIBUNA pilotul brașovean Dan Gîrtofan.
 
© dangirtofan.ro

”Mă bucur că ”Giri” a acceptat să concureze pentru noi. Fără doar și poate este un pilot extrem de talentat și cu foarte multă experiență în Campionatul Național și nu numai. SUnt convins că ne va fi de un real ajutor în încercarea de a obține o clasare cât mai sus la echipe, anul acesta”, a afirmat Dan Magoș, coordonatorul proiectului Sibiu Rally Team.
 
Palmares impresionant
 
La un an de la debutul său  a devenit vicecampion național la Grupa A, pe un Opel Corsa, la capătul unui sezon în care i-a avut copiloți pe Anca Bobeș și Mihai Lăzărescu. În 1998, alături ce același Mihai Lăzărescu, s-a clasat al treilea la Grupa N, cu un Ford Escort RS 2000, iar un an mai târziu a câștigat Grupa N cu un Subaru Impreza, concurând alături de Răzvan Atanasescu.
Alte două ”bronzuri” (2000 și 2001) aveau să anunțe titlul la Grupa N din 2002, obținut la volanul unei Mitshubishi EVO 5, avându-l în dreapta pe același Mihai Lăzărescu. În același an s-a clasat al treilea în ierarhia generală, prima mare medalie obținută în Campionatul Național de Raliuri.
 
Campion național absolut în 2004 și 2007
 
Din 2003, ”Giri” a făcut echipaj cu Dorin Pulpea. După o medalie de argint obținută la Grupa A, an în care a pilotat un SEAT Cordoba WRC și în care a câștigat Raliul României și Raliul Argeșului, brașoveanul a cucerit, în 2004, primul titlu  de campion național absolut.
Dan Gîrtofan a terminat pe locul al treilea sezoanele 2005 și 2006, la volanul unui Subaru Impreza STI. Cu aceiași mașină, un an mai târziu, a devenit campion național absolut și campion la Grupa N după ce a trecut primul linia de sosire la Raliul Brașovului, Raliul Țării Bârsei și Raliul Iașiului.
După două sezoane fără podium (2008 - locul al patrulea în clasamentul general și la Grupa N; 2009 - locul al șaselea la general), ”Giri” a lui ”bronzul” la general trei ani la rând.
În 2012 a trecut la volanul unei Skoda Fabia S2000.
În 2013, pilotul brașovean a obținut locul al treilea la etapele de la Cluj și Harghita, a abandonat la Brașov și Sibiu, încheind sezonul pe locul al patrulea la echipe cu Bacău Rally Team și pe locul al cincilea în clasamentul general.
 
© dangirtofan.ro

Un an mai târziu, a cucerit ”bronzul” în Campionatul Național de Raliuri, cu 93,6 puncte, și s-a clasat al doilea la Clasa 2.
În 2015, ”Giri” a devenit vicecampion național la Clasa 2 (90,4 puncte), iar la ultima etapă a pilotat o Skoda Fabia R5. Cu aceiași mașină a mai obținut două medalii de argint la general și Clasa 2 (2016), iar în sezonul viitor a devenit vicecampion național și la Clasa 2.
În 2016 și 2017 a câștigat Raliul Sibiului. Un n mai târziu, brașoveanul s-a clasat al patrulea la general în Campionatul Național de Raliuri și a devenit campion în Balkan Rally Trophy, bifând o victorie în Serbia Rally.
 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Sibiu Guitar Meeting

qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia