Tribuna
Ultimii doi campioni la BCR Sibiu Open sunt în sferturile de finală. La fel și principalii favoriți ai ediției din acest an, maghiarul Piros și italianul Cobolli
Ovidiu BOICA
507 vizualizari
Ultimii doi campioni la BCR Sibiu Open sunt în sferturile de finală. La fel și principalii favoriți ai ediției din acest an, maghiarul Piros și italianul Cobolli
Cel mai important turneu de tenis masculin din România, BCR Sibiu Open, se apropie cu pași repezi de faza sferturilor de finală. Nerman Fatic și Stefano Travaglia, ultimii doi campioni ai turneului ATP Challenger de la Sibiu s-au calificat în această fază a competiției încă de miercuri, ceilalți patru fiind stabiliți în urma meciurilor de ieri, inclusiv principalii doi favoriți. Astfel, cele patru sferturi de astăzi sunt Adjukovic - Cobolli, Gakhov - Fatic, Piros - Hemery și Travaglia - Dzumhur.

 

Favoriții turneului și-au respectat blazonul și au câștigat toate partidele disputate. Singura excepție este italianul Alessandro Giannessi, favorit 7, care s-a retras în meciul din primul tur împotriva lui Bor Artnak.

Damir Dzumhur, favoritul 3, a trecut în primul tur de Nicholas Ionel și în al doilea tur de tunisianul Moez Echargui, iar Ivan Gakhov, favorit 4, i-a învins în primele două tururi pe Clement Tabur și pe italianul Alexander Weis.

Ultimii doi campioni ai turneului de la Sibiu au avansat și ei în sferturi. Stefano Travaglia, campion la Sibiu Open în 2021, a trecut în primul tur de Sebastian Gima și în al doilea tur de Geoffrey Blancaneaux, ambele meciuri încheiate în două seturi.

De cealaltă parte, bosniacul Nerman Fatic, campionul en-titre, a avut o sarcină mult mai grea. Fatic l-a învins pe Vlad Dancu în două seturi în primul tur. însă în al doilea s-a întrebuințat serios în fața italianului Riccardo Bonadio, în cel mai lung meci al turneului de până acum, peste 3 ore de joc, încheiat cu scorul de 5-7, 7-6 (4), 6-4.

Ieri au fost stabiliți și ceilalți patru sfertfinaliști. Principalul favorit, maghiarul Zsombor Piros (110 ATP), merge mai departe după o victorie în două seturi asupra cehului Andrew Paulson, locul 344 mondial, scor 6-3, 6-4.

Și favoritul secund, italianul Flavio Cobolli (119 ATP), s-a calificat în sferturi după o victorie în două seturi obținută în fața compatriotului Edoardo Lavagno (227 ATP), cu 7-5, 6-2.

Croatul Duje Adjukovic, favorit 6 al competiției, continuă și el ascensiunea spre marea finală, dar a avut parte de cel mai dificil meci al zilei, singurul de simplu care a avut nevoie de trei seturi. Adjukovic (207 ATP) a cedat primul set în fața italianului Giovanni Fonio (305 ATP) cu 6-4, dar a revenit în cel secund (6-3) și s-a calificat după 6-2 în decisiv.

Tabloul sferturilor de finală este completat de francezul Calvin Henery (235 ATP), care s-a impus cu 6-4, 6-2 în fața lui Artnak Bor din Slovenia, locul 599 mondial.

 

Sâmbătă, semifinalele la simplu și finala la dublu

 

Semifinalele competiției vor avea loc sâmbătă. Meciurile sunt programate la orele 11:00 și 13:00, iar la ora 15:00 va avea loc finala turneului de dublu. Duminică, marea finală a turneului BCR Sibiu Open va avea loc la ora 13:00, pe terenul central de la Tenis Club Pamira. Toate partidele din ultimele faze ale competiției vor fi transmise integral, în direct, de postul de televiziune DigiSport.

Pentru fanii tenisului, biletele pentru semifinale și marea finală a turneului au fost puse în vânzare la recepția Tenis Club Pamira, pe Calea Șurii Mici, nr. 36, și costă 50 de lei pentru fiecare zi.

 

Concurs de speed-serve

 

Partenerul de tradiție al turneului, OSCAR Downstream, invită fanii tenisului la un concurs de speed-serve, ce va avea loc sâmbătă, 23 septembrie, la ora 13:00.

Toți participanții vor avea dreptul la două serve. Prima le va arăta viteza cu care servesc iar înaintea celei de-a doua serve, fiecare va trebui să ghicească cât de tare va servi. Cel care este cel mai aproape de viteza celei de-a doua serve va fi câștigător.

În caz de egalitate, se va mai acorda câte o servă iar cel care servește cel mai puternic câștigă marele premiu. Învingătorul va primi un card de carburant în valoare de 500 de lei și o geantă termică din partea partenerului de tradiție al turneului, Oscar Downstream, iar ocupanții locurilor 2 și 3, câte un bilet la marea finală a turneului BCR Sibiu Open.

Înscrierile la acest concurs se fac pe pagina de Facebook a turneului, https://www.facebook.com/SibiuOpen.

 

 

 

 

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA