Tribuna
Turul Ciclist al Sibiului: Pro-continentala care a dat câştigătorul anul trecut nu mai vine
Ovidiu BOICA
1520 vizualizari
Turul Ciclist al Sibiului: Pro-continentala care a dat câştigătorul anul trecut nu mai vine
Una din cele 20 de echipe anunţate iniţial la startul ediţiei a VI-a a Turului nu mai vine la Sibiu. Este vorba despre pro-continentala Southeast, cea din care a făcut parte câştigătorul ediţiei de anul trecut, italianul Mauro Finetto.
Pro-continentala Southeast, din componenţa căreia a făcut parte şi Mauro Finetto, câştigătorul de anul trecut, nu mai ajunge la Turul Ciclist al Sibiului 2016. Finetto, în schimb, va încerca să îşi apere titlul în tricoul altei echipe, Unieuro Wilier Trevigiani din Italia.
"Una dintre echipele pro-continentale, cea care a dat câştigătorul Turului de anul trecut, Mauro Finetto, nu poate fi prezentă, pentru că accidentările la nivel de echipă nu-i permite să vină cu o garnitură care să facă palpitant Turul Ciclist al Sibiului, iar atunci, ca orice echipă profesionistă care se respectă, a preferat să nu vină. Ar fi trebuit să fie prezenţi, anul acesta, la Sibiu, şi cei de la Gazprom - Ruzvelo. Au avut un alergător bun în Turul Italiei, iar pretenţiile financiare au crescut enorm, pentru că aşa se întâmplă, cum ai un alergător bun, cum emiţi pretenţii. Noi nu am vrut să le acceptăm pretenţiile şi să creem precedente, motiv pentru care le-am mulţumit pentru intenţiile de a fi prezenţi şi i-am înlocuit cu echipa daneză Colo Quick - Cult", a declarat Nicolae Ivan, directorul Turului Ciclist al Sibiului.
Chiar şi aşa, la startul ediţiei din acest an, a VI-a, a Turului Ciclist al Sibiului se vor regăsi un număr de 5 echipe pro-continentale, Androni Giocattoli Sidermec (Italia), One Procycling (Marea Britanie), CCC Sprandi Polkowice (Polonia), Vini Fantini - Nippo (Italia/Japonia) şi Colo Quick - Cult (Danemarca).
 
Contratimpul individual de la Bâlea Lac, noutatea Turului
Ca o noutate, anul acesta contratimpul pe echipe dintre Bâlea cascadă şi Bâlea Lac a fost înlocuit cu un contratimp individual. Nicolae Ivan a mai spus că etapa aceasta, a treia, constituie ineditul Turului. O astfel de "provocare" au avut de trecut şi participanţii în Turul Italiei, diferenţa fiind că, spre deosebire de etapa din Peninsulă, care măsura 10 kilometri, cea din Turul Ciclist al Sibiului va avea doar 6,8.
Prima etapă măsoară 193,5 km şi se va desfăşura pe traseul Sibiu - Agnita - Cincu - Sâmbăta de Jos - Avrig - Cisnădie - Răşinari - Călugăru - Gura Râului - Po­placa - Sibiu.
Etapa a II-a se întinde pe o lungime de 210 km, pe traseul Sibiu - Pelişor - Moşna - Mediaş - Slimnic - Ocna Sibiului - Cris­tian - Săcel - Sălişte - Gura Râu­­lui - Călugăru - buclă Ră­şinari - Orlat - Gura Râului - Călugăru - Păltiniş (1450 m).
Etapa a III-a este o noutate absolută pentru Turul Ciclist al Sibiului, un contratimp individual de 6,8 km, în urcare la Bâlea Lac (2035 m).
Ultima etapă va avea, conform tradiţiei, finişul în centrul Sibiu­lui, în Piaţa Mare. Va fi o etapă de 143 km, pe următorul traseu: Sibiu - Poplaca (circuit) - Orlat - Cristian - Şura Mică - Ocna Sibiului - Slimnic - Sibiu.
Turul Ciclist al Sibiului 2016 are categoria superioară UCI 2.1 şi se va desfăşura în perioada 6-10 iulie.

Echipe participante
Androni Giocattoli Sidermec (Italia), pro-continentală
One Procycling (Marea Britanie), pro-continentală
CCC Sprandi Polkowice (Polonia), pro-continentală
Vini Fantini - Nippo (Italia/Japonia), pro-continentală
Colo Quick - Cult (Danemarca), pro-continentală
Cycling Academy Team (Israel), continentală
Team Soigneur (Danemarca), continentală
Christina Jewelry (Germania), continentală
Stradalli Bike Aid (Germania), continentală
Unieuro Wilier Trevigiani (Italia), continentală
D'Amico Bottecchia (Italia), continentală
Tuşnad Cycling Team (România), continentală
România U23
Parkhotel Valkenburg (Olanda), continentală
Dukla Banska Bystrica (Slovacia), continentală
Echipa naţională a Bulgariei
GM Europa Ovini (Italia), continentală
Team Differdange Losch (Luxemburg), continentală
Synergy Baku Cycling Project (Azerbaidjan) - continentală
 
 
 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia