Tribuna
Turul Ciclist al Sibiului / Bora Bora la 2000 de metri!
Ovidiu BOICA
1350 vizualizari
Turul Ciclist al Sibiului / Bora Bora la 2000 de metri!
Primii sosiți la Bâlea Lac sunt austriecii de la Bora-hansgrohe, Mühlberger și Konrad. Cei doi au pedalat aproape umăr la umăr pe ultimii kilometri de pe Transfăgărășan, fără a mai fi ”deranjați” de italianul celeilalte echipe de World Tour prezente la startul Turului Ciclist al Sibiului, Israel Start-Up Nation, și de Remy Rochas (Nippo Delko One Provence), ceilalți doi evadați din pluton. În clasamentul general, Konrad i-a luat fața lui Mühlberger, având un avans de doar 3 secunde.

 

Oricât ar erupe vulcanii de pe renumitul arhipelag din Polinezia franceză n-ar reuși să strângă atâta lavă încât să înalțe vreuna din cele 30 de insule ale Bora Bora la peste 2000 de metri altitudine, la cât e cocoțată Bâlea Lac! Despre altceva e vorba... Austriecii Gregor Mühlberger și Patrick Konrad, ambii de la Bora-hansgrohe, una dintre cele două echipe de World Tour prezente anul acesta la startul Turului Ciclist al Sibiului, au trecut primii linia de sosire pe Trasfăgărășan, fără emoții, roată la roată, la fel cum au făcut-o acum un an Munoz și Rivera de la Androni. Dacă victoria de etapă i-a aparținut lui Mühlberger, în clasamentul general lucrurile sunt pe dos, Konrad având un avans de numai 3 secunde înaintea etapei a II-a.
Etapa de astăzi i-a purtat pe rutieri prin Poplaca - Orlat - Săliște - Poiana Sibiului - Tilișca - Apoldu de Jos - Săliște - Cristian - Orlat - Poplaca - Rășinari - Cisnădioara - Cisnădie - Avrig - Cârțișoara înainte de asaltul Transfăgărășanului, coșmarul celor care, de 10 ani încoace, participă în competiția de la Sibiu.

O bună perioadă Ivar Slik (ABLOC CT), Valere Thiebaud (Akros Excelsior Thömus), Filippo Ferronato (Cycling Team Friuli), Andrea Meucci (Amore & Vita), Paweł Bernas (Mazowsze Serce Polski) și Wojciech Sykała (Voster ATS Team) s-au desprins de restul plutonului, având la un moment dat un avans de 5 minute și jumătate. Polonezul Bernas a câștigat două din cele trei sprinturi, al treilea revenindu-i lui Ferronato.
Situația s-a schimbat când caravana a părăsit DN 7C și a intrat în linie dreaptă spre Tansfăgărășan. Cei șase evadați au fost ajunși de plutonul în care cei de la Bora-hansgrohe și Bike Aid dictau ritmul.


Un nou pluton de șase rutieri s-a desprins pe urcare de restul plutonului, Mühlberger, Konrad, Remy Rochas (Nippo Delko One Provence), Matteo Badilatti (Israel Start-Up Nation), Manuel Bongiorno (Vini Zabu KTM) și Piotr Brożyna (Voster ATS Team). Cu 10 kilometri înainte de finiș, Mühlberger și Rochas au făcut primul atac, apoi Bongiorno și Brozyna au rămas în urmă. Rochas și-a încercat încă o dată norocul, dar Konrad l-a depășit repede și a luat avans. Mühlberger l-a țiut o vreme în șah pe Badilatti, după care s-a distanțat, alăturându-i-se lui Konrad pe ultimii 5 kilometri.

Cei doi de la Bora au parcurs relaxat restul cursei, iar pe ultimii metri Konrad l-a recompensat pe Mühlberger pentru cadou făcut mai devreme și i-a oferit șansa de a trece primul linia de sosire.
Mühlberger va purta, sâmbătă, tricoul galben. Cel alb, al liderului clasamentului general, va fi pe Konrad. Acesta din urmă a câștigat, la finalul etapei de pe Transfăgărășan, alte două tricouri distincte, pe cel verde - acordat liderului clasamentului idividual pe punct - și cel portocaliu (combativitate).


Tricoul roșu, purtat în prima etapă de sibianul Iustin Văidian, a ajuns la Serghei Țvetcov, liderul naționalei României. Țvetcov a terminat ascesiunea pe Transfăgărășan pe locul 38, la mai mult de 11 minute în spatele lui Mühlberger și al lui Konrad.
Tricoul albastru i-a revenit polonezului Pawel Bernas (Mazowsze), liderul clasamentului sprinterilor, iar alb cu buline albastre - pentru cel mai bun sportiv U23 - a fost îmbrăcat de Bergstrom Frisk (Bike AID).
 
Credit foto: Focus Photo Agency 
 


comentarii
1 comentarii

sinteti precauti sau proosti
adi3
25.07.2020 12:14
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Transportul Public Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Tursib S.A
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA