Tribuna
Turul Ciclist al Sibiului 2017: Vin americanii. Echipă cu 18 titluri naţionale şi două mondiale, la Sibiu
Ovidiu BOICA
2076 vizualizari
Turul Ciclist al Sibiului 2017: Vin americanii. Echipă cu 18 titluri naţionale şi două mondiale, la Sibiu
© Dragoș DUMITRU
Organizatorii Turului Ciclist al Sibiului au anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, că la ediţia din acest an vor participa şi două echipe din Statele Unite ale Americii, printre care Unitedhealthcare, care are un palmares impresionant. Ediţia a VII-a a Turului va avea loc între 5 şi 9 iulie. Traseul include 734 de kilometri, dintre care puţin peste 100 de căţărare.
Ediţia din acest an, a şaptea, a Turului Ciclist al Sibiului este una a premierelor. Printre acestea se numără prezenţa a două echipe din Statele Unite ale Americii. "Anul acesta avem câteva premiere. Noutatea absolută este prezenţa a două echipe americane. Prima este echipa pro-continentală Unitedhealthcare, o echipă care are un palmares deosebit, cu 18 titluri ale Statelor Unite ale Americii şi două titluri mondiale. Sunt ciclişti cum ar fi Gregory Hendorson, care a fost la echipa Sky, la Lotto, între 2012 şi 2016, sau tânărul columbian Daniel Jaramillo care, de curând, a câştigat Turul Ungariei, şi care, evident, vine la Sibiu cu pretenţii la tricoul galben. A doua echipă americană este una continentală, Team Illuminate, care are în componenţă un ciclist cu bune rezultate, care vine la Turul Ciclist al Sibiului pentru a-şi disputa tricoul galben, şi anume Edwin Avila. Tot la capitolul noutăţi, echipa continentală Roth Akros, formată dintr-un nucleu de ciclişti de la fosta echipă IAM Cycling, desfiinţată la finalul anului trecut din cauza unor probleme. Dintre aceştia, ar fi de urmărit Jonathan Fumeaux, care este nimeni altul decât campionul de anul trecut al Elveţiei, pe şosea. Alături de el, Pirming Lang, un alt nume cu rezonanţă în ciclism", a declarat Cosmin Costea, unul dintre organizatorii Turului Ciclist al Sibiului.
La ediţia din acest an a Turului vor mai fi prezenţi rutierii echipelor pro-continentale CCC Sprandi Polkowice şi Androni Giocattoli. De la start nu vor lipsi Cristina Jewelry Kuma, Adria Mobil - cu un titlu la Sibiu, obţinut de Rogina în 2014, Team Unieuro Trevigiani, D’Amico Bottecchia sau GM Europa Ovini.
 
Prologul, pe 5 iulie
Ediţia a VII-a debutează miercuri, 5 iulie, cu obişnuitul Prolog, de contratimp individual pe distanţa de 2,3 kilometri, care va avea loc în centrul istori al Sibiului, pe patru tipuri de suprafaţă de rulare, asfalt, piatră cubică, piatră de râu şi pavaj. Vor urma patru zile în care rutierii vor avea de străbătut peste 700 de kilometri. "Ediţia din acest an este cea mai titrată, cea mai dificlă, având în vedere numărul de kilometri, 734, care vor fi parcurşi de-a lungul Prologului şi al celor 4 etape", a afirmat Nicolae Ivan, înainte de a face o scurtă prezentare a traseului careva include nu mai puţin decât 101,8 kilometri de căţărare, dintre care 14 căţărări de categorie C, una de B, trei de A şi una de categorie specială, la Bâlea Lac.

Etapa I (211,8 km): Sibiu - Blaj - Miercurea Sibiului - Sibiu.
Etapa a II-a (160 km): Sibiu - Agnita - Bâlea Lac.
Etapa a III-a (211,5 km): Sibiu - Sebeş - Jina - Gura Râului - Păltiniş.
Etapa a IV-a: Sibiu - Nocrich - Biertan - Mediaş - Sibiu.
 
Premii de peste 34.000 de euro
Premiile asigurate de organizatori pentru Turul Ciclist al Sibiului 2017 - competiţie cuprinsă în calendarul competiţional UCI Europe Tour la categoria 2.1 - sunt în valoare de aproximativ 34.000 de euro, la care se adaugă cele 740 de puncte UCI.
 
ECHIPELE PARTICIPANTE
Androni Sidermec Bottecchia (Italia) - pro-continentală
CCC Sprandi Polkowice (Polonia) - pro-continentală
Unitedhealthcare Pro Cycling Team (SUA) - pro-continentală
0711|Cycling (Germania) - continentală
Bike Aid (Germania) - continentală
Unieuro Trevigiani - Hemus 1896 (Italia) - continentală
D'Amico Utensilnord (Italia) - continentală
Tuşnad Drag Cycling Team (România) - continentală
Monkey Town CT (Olanda) - continentală
GM Europa Ovini (Italia) - continentală
Team Differdange Losch (Luxemburg) - continentală
Adria Mobil (Slovenia) - continentală
Christina Jewerly - Kuma (Danemarca) - continentală
Team Illuminate (SUA) - continentală
Team Giant Castelli (Danemarca) - continentală
Team Hurom (Polonia) - continentală
Team Roth - Akros (Elveţia) - continentală
Team Dukla Banska Bystrica (Slovacia) - continentală
Naţionala României - continentală
 
 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia