Tribuna
PNL
”Tricolorii” lui Curelea, înfrângere pe ”Municipal” cu Germania U20. Nemții au înscris golul decisiv în prelungiri
Ovidiu BOICA
821 vizualizari
”Tricolorii” lui Curelea, înfrângere pe ”Municipal” cu Germania U20. Nemții au înscris golul decisiv în prelungiri
© Vali MACREA
După o remiză albă în amicalul dintre naționalele de tineret ale României și Germaniei, în februarie, și victoria obținută de reprezentativa U21 cu Finlanda, în calificările pentru EURO 2025, selecționata U20 a cedat cu 1-0 în fața echipei similare a Germaniei, vineri seara, la capătul celui de-al treilea meci susținut de ”tricolori” în acest an pe noua arenă a Sibiului. Nemții au lovit decisiv în prelungiri. Bilanțul naționalei lui Curelea în Liga Elitelor: două victorii, cu Cehia (2-0) și cu Anglia, pe ”Arcul de Triumf” (2-0) și trei înfrângeri, 2-1 în Portugalia, 5-0 în Norvegia și 1-0 acum, cu Germania.

 

Naționala lui Costin Curelea a pierdut al doilea meci consecutiv în Liga Elitelor U20. După eșecul usturător din Norvegia (5-0), de acum o lună, România U20 a cedat și la Sibiu, vineri seara, pe ”Municipal”, cu 1-0, nemții dându-i lovitura de grație în al treilea minut al prelungirilor. ”Tricolorii” au un bilanț de două victorii și trei eșecuri în competiția continentală cu caracter amical și ocupă locul 6 din 8 echipe, sub ei fiind Anglia și Cehia, ambele fără vreun punct.

”Tricolorii” s-au năpustit încă din primele secunde spre poarta lui Noll, care n-a putut fi surprins însă de șutul de la distanță al lui Doru Andrei, jucătorul Voluntariului ('1).

Apoi jocul a curs mai mult spre poarta lui Robert Popa, dar Tohuncu n-a nimerit-o, trimițând alături, la bara a doua, din afara careului de 16 metri ('4).

Goal-keeper-ul Craiovei lui Mititelu a avut o primă intervenție la reluarea cu capul a lui Baur, din careul mic, însă nu e mai puțin adevărat că mijlocașul parcă și-a pus ambiția să-l ia la țintă pe portar, la capătul unui atac în care jucătorii lui Hannes Wolf au ”desenat” frumos ('17).

Popa a fost incomodat de Tohumcu, în careul de 6 metri, la recentrarea cu capul a lui Kabadayi, și ”centralul” Florin Andrei a dat fault în atac ('18).

Doru Andrei și-a încercat norocul dintr-o lovitură liberă de la20 de metri, dar a trimis pe centrul porții lui Noll ('20).

Armindo Sieb, de la Greuther Fürth, unul dintre cei mai importanți jucători ai națioanlei U20 a Germaniei, a trimit, sin întoarcere, de la 14 metri, puțin peste transversală ('24), apoi tot el a primit în marginea careului mare și a căutat colțul lung, cu un șut cu efect, dar din Gabriel David mingea s-a dus în corner ('26).

La celelalte buturi, Atanas Trică a trimis dezamăgitor, mult peste transversală ('43), astfel că la vestiare s-a intrat cu scor alb pe tabele.

Wagner ('48), respectiv Doru Andrei ('49) și-au încercat norocul, la reluare, dar niciunul n-a prins cadrul porții. La fel Szilagyi, mijlocașul lui Vasas ('53).

Primul șut pe spațiul porții adverse a fost cel al lui Wanner, din lovitură liberă, mingea deviată de zid fiind reținută de Popa ('55).

Goal-ekeeper-ul a degajat rapid și lung, pentru Doru Andrei, care n-a putut profita de indecizia lui Oliveira și portarul Noll, în marginea careului de 16 metri, și a scăpat mingea în afara terenului ('56).

 

Nemții, șapte schimbări... dintr-un foc!

 

Primele mutări le-a făcut Curelea, apelând la Burnete, Tănasă, Pandele și Radaslavescu, apoi Wolf a schimbat ca la hochei, apelând la nici mai mult, nici mai puțin decât șapte jucători noi.

”Tricolorii” n-au mai prea contat în ofensivă, în ultimele 20 de minute, iar ocaziile la poarta lui Popa s-au înmulțit. Kemmlein și-a încercat norocul dintr-o lovitură liberă cam din același loc din care a executat ceva mai devreme Wanner, dar a trimis peste transversală ('77).

Un minut mai târziu, Bobzien s-a trezit cu mingea în picior, pe 6 metri, dar a reluat mult peste transversală, parcă luat prin surprindere de oportunitatea avută.

Kemmein a trimis în brațele lui Popa, cu capul, după o lovitură de la colțul terenului ('84), iar Rothe a reluat în plasa laterală, tot cu capul, de la bara a doua ('85).

Eforturile nemților au fost răsplătite în cel de-al treilea minut al prelungirilor, Bobzien învingându-l cu un șut la colț pe Popa, din interiorul careului mare ('90+3).

Meciul s-ar fi putut încheia chiar cu 2-0 pe tabele dacă Popa n-ar fi fost salvat de transversală la șutul lui Ansah, în forță, după o pătrundere pe dreapta ('90+5).

Reușita lui Bobzien a făcut în cele din urmă diferența, spre dezamăgirea lui Curelea, care a sperat la un rezultat alb înpotriva unei echipe care are în componență jucători mult mai bine cotați.

Pentru naționala U20, urmează meciul cu Italia, de pe 21 martie, anul viitor.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica