Sâmbătă și duminică, la Avrig s-a desfășurat prima etapă a celei de-a XIII-a ediții a Triadei MTB. Competiția de la Avrig a fost organizată pentru al zecelea an consecutiv.
Ediția aniversară a competiției de la poalele Munților Făgăraș a adunat la start un număr record de aproape 900 de concurenți din toate colțurile țării, atât copii sub 14 ani, cât și rideri profesioniști și amatori, pregătiți pentru traseele spectaculoase și intense stabilite de organizatori. Triada MTB 2024 Avrig a fost cea mai animată și spectaculoasă ediție organizată până acum.
„Prima zi de cursă a fost dedicată concursurilor pentru copii între 5-14 ani, atât legitimați, cât și nelegitimați, iar numărul participanților a depășit cifra de 200 în toate cele 5 starturi. Fiecare categorie a avut un anumit timp alocat, dar și un traseu diferit în funcție de vârstă, iar la final toți cei mici au primit premii din partea organizatorilor.
În ce privește competițiile din a doua zi, un număr record de peste 650 de participanți s-au aliniat la start. Ziua a fost dedicată concursurilor pentru categoria Family, categoria eMTB și pentru cei care au participat pe traseele de 18 km (Traseu Galben GLS), 30 km (Traseu Albastru URGO), 42 km (Traseu Rosu Tiemme) și 68 km (Traseu Negru Geiger). Traseul Negru a găzduit prima etapă a Cupei României de XCM (Cross Country Maraton).
Ca dintr-un scenariu asemănător competiției de anul trecut, Malnasi Joszef-Attila (ACS Velocitas) a fost liderul cursei încă de la început. A avut un avans constant de aproximativ 2 minute față de urmăritorii lui și a dovedit că este sportivul momentului, dacă vorbim de disciplina XCM. O bună parte din cursă, Emil Dima s-a aflat pe poziția secundă, însă pe porțiunea denumită Savana, acesta și-a pierdut din energie. Lupta pentru locul 2 a avut loc apoi între Patrick Pescaru și Alex Husariu, ai căror timpi au fost tot mereu apropiați. În a doua parte a competiției, riderul celor de la CSU Târgu Mureș l-a depășit pe dinamovist, terminând la peste un minut distanță față de cel din urmă”, ne-au informat organizatorii competiției.
Podiumul competiției a fost ocupat de următorii:
- traseul negru, categoria Elite Masculin (1. Malnasi Joszef – Attila, 02:44:13 - ACS Velocitas; 2. Patrick Pescaru, 02:46:32 - Clubul Sportiv Universitar Târgu Mureș; 3. Husariu Alexandru – Sabin, 02:47:50 - Dinamo-BikeXpert-Superbet);
- traseul negru, feminin (1. Eszter Bereczki, 03:56:35 - ACS Velocitas; 2. Hilbert Suzanne, 04:02:38 - ACS NoMad Multisport; 3. Rîmniceanu Roxana, 04:23:30 - ACS Pro Mountain Sports Iași);
- traseul roșu, juniori masculin (1. Precup Horea, 01:49:52 - ACS Velocitas; 2. Stavar Dragoș, 01:49:57 - ACS Sport Guru; 3. Pridon Theodor, 01:50:30 - CSM Mediaș);
- traseul roșu, juniori feminin (1. Balteș Iana, 02:15:18 - Clubul Sportiv Universitar Târgu Mureș; 2. Mada Miruna, 02:17:19 - CSM Mediaș; 3. Pârvu Giulia – Andreea, 02:48:48 - ACS Velocitas):
- E-MTB, categoria masculin (1. Moldovan Laurențiu, 00:55:32; 2. Oprea Alin, 00:56:10; 3. Kinda Geza, 00:56:13);
- E-MTB, categoria feminin (1. Kubat Karina, 01:03:10; 2. Topal Ludmila, 01:09:10; 3. Tudor Irina, 01:11:19).
Cei interesați pot vizualiza rezultatele complete din Triada MTB Avrig accesând următorul link: https://cronometraj.racetecresults.com/results.aspx?CId=16648&RId=2301.
Pe durata acestui sezon, Triada MTB va mai aduce alte două competiții în calendarul competițional din țară, dedicate iubitorilor de mountain biking: Triada MTB Păltiniș (29 - 30 iunie 2024) - competiție care include a II-a etapă a Cupei României de XCO (Cross Country Olympic) și a 17-a ediție din Geiger MTB Challenge care va fi și Campionat Național în proba de XCM, precum și Triada eMTB Xperience (13 - 15 septembrie 2024) - dedicată împătimiților de biciclete electrice.
Evenimentul a fost susținut și cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu și Primăria orașului Avrig.
Organizatoarea competiției a fost ACS ProCycling, în parteneriat cu Federația Română de Ciclism, Palatul Brukenthal Avrig și Serviciul Public Salvamont Sibiu.
Cotidianul Tribuna este partener media al evenimentului.
Foto: hila.ro
Un (alt) sibian în România Educată. Elena Lotrean: „Este periculos să fim proști” |
Cum și cine a salvat Compa după 1989: de la IPAS-ul de stat, la privatizare, listare la bursă și performanță |
TRIBUNA, din interior. Emil David, interviu-eveniment: de la Slavici, la patroni – via PCR |
Drone, artificii, muzică și luna plină, au făcut senzație pe cerul orașului în prima seară de FITS |
S-a deschis trecerea peste calea ferată de pe Calea Turnișorului |
Hotelul de Gheata de la Balea lac |
Ansamblul "Cindrelul |
Asfalt de autostrada pe Calea Poplacii |
Film prezentare |