Tribuna
Triada MTB 2024 debutează cu etapa aniversară (zece ani) de la Avrig
Dan FRÂNCU
599 vizualizari
Triada MTB 2024 debutează cu etapa aniversară (zece ani) de la Avrig

În 13 și 14 aprilie, Avrigul și împrejurimile sale va fi gazda primei etape a celei de-a XIII-a ediții a Triadei MTB, una dintre cele mai importante competiții de mountain biking organizate la noi în țară. „Avrig Mountain Bike Race” se organizează pentru al zecelea an consecutiv și are în componență concursuri incluse în calendarul competițional al Federației Române de Ciclism (etapa I a Cupei României de XCM). Competiție este organizată de Clubul Sportiv Pro Cycling, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu și al Primăriei orașului Avrig, în colaborare cu Federația Română de Ciclism, cu respectarea Regulamentului acestei federații și a Uniunii Cicliste Internaționale (UCI).

Întrucât competiția este organizată și se desfășoară, în cea mai mare parte, pe teritoriul orașului Avrig, organizatorii au solicitat aprobarea Consiliului Local Avrig, iar în cadrul ședinței ordinare de la sfârșitul lunii trecute, forul legislativ local a adoptat hotărârea referitoare la găzduirea acestei importante competiții naționale.

Deoarece o parte a traseelor propuse pentru concursuri se vor afla pe străzi ale Avrigului, precum și pentru organizarea zonelor de Start/Sosire și a altor zone tehnice, în perioada 12 – 14 aprilie, circulația în zona centrală a localității se va desfășura cu anumite restricții.

Organizatorii competiției Triada MTB au programat mai multe concursuri pentru copiii pasionați de această ramură a ciclismului, care se vor desfășura sâmbătă, 13 aprilie. Duminică, sportivi profesioniști sau amatori din toată țara vor concura, în funcție de pregătirea și condiția fizică a fiecăruia, pe unul dintre cele patru trasee pregătite (Negru – 68 kilometri, Roșu – 42 kilometri, Albastru – 30 kilometri și Galben – 18 kilometri).

„Se împlinesc 10 ani de când Triada MTB a poposit pentru prima oară la Avrig și vă așteptăm în număr cât mai mare să sărbătorim împreună. Triada MTB Avrig 2024 este un eveniment de neratat pentru toți iubitorii de mountain biking, aducând împreună comunitatea ciclistă într-un cadru spectaculos și provocator.

Cu trasee captivante, o atmosferă plină de energie pozitivă și o comunitate dedicată, această competiție promite să rămână în memoria participanților și să inspire noi pasionați ai ciclismului montan.

Ca în fiecare an, pregătim pe trasee un mix echilibrat de sectoare rapide, porțiuni tehnice și urcări solicitante, toate încadrate în peisajul impresionant al Munților Făgăraș. 4 distanțe de concurs dedicate oricărui nivel de pregătire, competiție de eMTB și concursuri pentru copii, sunt ingredientele principale ale ediției aniversare din 2024.

În acest an Triada MTB Avrig găzduiește și prima etapă a Cupei României de Mountain Bike XCM!

Vă așteptăm la Avrig în aprilie pentru a deschide sezonul 13 al Triadei MTB!”, transmit organizatorii evenimentului.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA