Tribuna
SEVIS
Trei echipe din World Tour la startul Turului Ciclist al Sibiului. Bora e printre ele! Tratative cu Movistar
Ovidiu BOICA
872 vizualizari
Trei echipe din World Tour la startul Turului Ciclist al Sibiului. Bora e printre ele! Tratative cu Movistar
Trei echipe din World Tour, Bora Hansgrohe (Germania), Astana - Premier Tech (Kazahstan) şi Team Qhubeka Assos (Africa de Sud), şi-au anunţat participarea la ediţia 2021 a Turului Ciclist al Sibiului, au anunţat organizatorii, într-un comunicat de presă. Mai mult, se așteaptă confirmarea din partea încă unei echipe de top, din World Tour, Movistar (Spania). Turul Ciclist al Sibiului va debuta în premieră într-o zi de sâmbătă, pe 3 iulie.

 

Orgaizatorii Turului Ciclist al Sibiului au anunțat că trei echipe din World Tour și-au manifestat intenția de a se prezenta la startul ediției din acest an. Dacă Bora - Hansgrohe ar urma să se întoarcă în localitatea de pe malurile Cibinului, după ce, în 2020, a dat câștigătorul, pe Gregor Mühlberger, Astana - Premier Tech (Kazahstan) şi Team Qhubeka Assos (Africa de Sud) vor veni în premieră în orașul nostru.

”Turul Ciclist al Sibiului, care anul trecut a impus un standard de siguranţă medicală, fiind prima competiţie din calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale organizată după declararea pandemiei la nivel global, îşi confirmă şi anul acesta anvergura, aducând în România echipe profesioniste pe care le vedem în Turul Franţei, al Italiei sau al Spaniei. Iar dacă în 2020 au produs artificii pe traseu Bora - Hansgrohe şi Israel Start Up Nation, anul acesta vor anima spiritele în pluton trei echipe de World Tour: Bora Hansgrohe (Germania), care vine să-şi apere titlul câştigat cu Gregor Muehlberger, Astana - Premier Tech (Kazahstan) şi Team Qhubeka Assos (Africa de Sud), iar lista încă nu s-a închis. Ediţia a XI-a marchează încă o premieră: pentru prima dată ajung în România şi sportivii de la Novo Nordisk, echipă profesionistă a cărei misiune este de a inspira şi educa oamenii care suferă de diabet", se arată în comunicatul de presă.

Celor trei echipe de World Tour li s-ar putea adăuga încă una, organizatorii fiind în tratative cu spanolii de la Movistar.

Turul Ciclist al Sibiului este organizat de Clubul Sportiv Sibiu Sport Project, sub egida Federaţiei Române de Ciclism şi a Uniunii Cicliste Internaţionale. Ajunsă la cea de-a XI-a ediţie, competiţia se va desfăşura în acest an în perioada 3-6 iulie.

 

Grosu, Țvetcov și Crista, de nelipsit

 

La Turul Ciclist al Sibiului 2021 nu aveau cum să nu își anunțe prezența și cei mai titrați cicliști româniEduard Grosu va sosi la Sibiu cu Team DELKO, iar Serghei Țvetcov, cu Wildlife Generation Pro Cycling USA. Țvetcov este campion național en-titre la contratimp.

De asemenea, echipa națională a României este așteptată la Sibiu, ca de obicei, printre rutierii care vor concura sub tricolor numărându-se și Daniel Crista, campionul național en-titre la șosea.

 

Premieră! Prologul e programat sâmbăta

 

Pentru prima dată în istoria sa de 11 ani, Turul Ciclist al Sibiului nu va începe la mijlocul săptămânii, ci sâmbăta, pe 3 iulie, cu Prologul programat în centrul istoric al Sibiului, un contratimp individual de 2,5 kilometri desfășurat aproape integral pe piatră cubică.

Duminică, 4 iulie, are loc prima etapă, pe un traseu de 208 km care ajunge și pe teritoriul județului Alba, la Sebeș, și se termină în cățărare, în stațiunea Păltiniș. Trasul este Sibiu - Sebeş - Jina - Răşinari - Păltiniş.

Luni, 5 iulie, este ziua etapei-regină, care poartă plutonul profesionist pe un traseu de 185 de km cu sosire pe legendara cățărare de la Bâlea Lac, o cățărare de categorie specială, la peste 2000 metri altitudine, pe Transfăgărășan (Sibiu - Cristian - Avrig - Bâlea Lac).

Marți, 6 iulie, Turul Ciclist al Sibiului face o nouă incursiune în județul Alba cu etapa a treia - și ultima - care se desfășoară pe un traseu de 226 de km (Sibiu - Mediaș - Blaj - Sibiu).

 

”Transfăgărăşan Challenge”, o nouă premieră

 

Ca la fiecare ediţie, organizatorii vor organiza şi evenimente dedicate amatorilor pentru a promova ciclismul ca sport de masă, dar şi pentru a inspira copiii şi tinerii să facă ciclism de performanţă. Astfel, pe lângă ”Cursa Sponsorilor”, care aliniază la start, în Sibiu, echipe ale partenerilor implicaţi în organizarea Turului, anul acesta vor avea loc simultan, la Sibiu şi Blaj, concursuri Green Day Kids, dedicate copiilor. De asemenea, nu va lipsi din program tradiţionala competiţie ”King of the Mountain”, pe traseul spre Păltiniş, dar organizatorii propun, în premieră, Transfăgărăşan Challenge - un concurs pe cel mai spectaculos drum din România, programat în aceeaşi zi cu etapa regină din Tur.

 

Echipele care și-au anunțat particparea

Astana - Premier Tech (Kazahstan) - Wolrd Tour

Bora - Hansgrohe (Germania) - World Tour

Team Qhubeka Assos (Africa de Sud) - World Tour

Gazprom Rus Velo (Rusia) - pro-continentală

Vini Zabu KTM (Italia) - pro-continentală

Bardiani CSF Faizane (Italia) - pro-continentală

Androni Giocattoli-Sidermec (Italia) - pro-continentală

Team Delko (Franța) - pro-continentală

Team Novo Nordisk (SUA) - pro-continentală

Giotti Victoria Savini Due (România) - continentală

Team Novak (România) - continentală

Amore&Vita - Prodir (Letonia) - continentală

a Block CT (Olanda) - continentală

Elkov - Kasper (Cehia) - continentală

Team Bike AID (Germania) - continentală

Nippo - Provence - PTS Continental Team (Elveția) - continentală

Team Illuminate (SUA) - continentală

Wildlife Generation Pro Cycling (SUA) - continentală

Team Vorarlgerg Santic (Austria) - continentală

Team Felbermayr - Simplon Wels (Austria) - continentală

Team SKS Sauerland NRW (Germania) - continentală

Team Hrinkow Advarics Cycleang (Austria) - continentală

Cycling Team Friuli ASD (Italia) - continentală

Topforex - ATT Investments (Cehia) - continentală

Yoeleo Test Team p/b 4Mind (Canada) - continentală

Work Service Marchiol Vega (Italia) - continentală

Echipa națională a României

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Noua ne pasa

publicare anunturi

Somarest

PORTAL MEDICAL

Comunicat_de_Presa_benef-finali-Amador-Concept

Comunicat de presa Jujube Atelier

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia