Un număr record de 83 de echipaje, dintre care 39 cu mașini electrice, sunt pregătite pentru un raliu ca o vacanță și vor lua startul la ediția din 2024 a raliului de regularitate TransylvaniaClassic
Vineri și sâmbătă, 9-10 august, pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, se vor întrece mașini clasice, youngtimer și electrice într-o nouă ediție de poveste a raliului de regularitate TransylvaniaClassic. Anul acesta la start vor fi 83 de echipaje, un număr record pentru competiția de la Sibiu, din 6 țări: Belgia, Bulgaria, Germania, Grecia, Statele Unite ale Americii și România, transmit organizatorii.
În competiția dedicată modelelor clasice, youngtimer și modern sunt înscrise 44 de echipaje, iar în categoria electricelor s-au înscris un număr record de 39 de echipaje. Raliul de regularitate de la Sibiu a fost prima competiție dedicată mașinilor electrice din România, prima ediție fiind organizată în 2018.
Cel mai vechi model înscris în competiție este un Ford A din 1929 care va fi condus de Carmen Siminie, iar pe lista de start sunt și modele ale unor producători de renume precum Mercedes-Benz, Porsche, BMW, Renault, Ford sau Dacia, dar și cele mai noi modele electrice lansate până acum.
În plus, pentru prima oară în istoria acestei competiții, la start vor fi și două echipaje care vor concura cu motociclete. Ovidiu Popârțan va lua startul cu o motocicletă cu ataș Ural din 1958, iar Adrian Selu Crăciun va participa cu un WK Mototriciclu L5e din 1992.
”Sunt încântat că anul acesta am atins un număr record de 83 de echipaje, dintre care 39 sunt cu mașini electrice, de asemenea un record pentru noi. De acum urmează trei zile pline pentru cei înscriși care vor descoperi cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, iar pentru spectatori am pregătit numeroase surprize în Piața Mică”, a spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.
Startul festiv la ediția din acest an a avut loc în această seară, începând cu ora 19:00, în Piața Mică din Sibiu, echipajele plecând apoi într-un tur demonstrativ pe străzile din centrul vechi al orașului.
Vineri, 9 august, startul se va da la ora 12:00, iar echipajele înscrise în competiția de regularitate vor descoperi Mărginimea Sibiului și vor trece prin Poplaca, Cristian, Ocna Sibiului, Miercurea Sibiului, Gârbova, Săliște, Orlat, după care vor reveni în Piața Mică din Sibiu.În total se vor parcurge 153,5 kilometri, iar concurenții vor avea 6 teste de regularitate, dintre care patru sunt complet noi.
Sâmbătă, 10 august, în ultima zi a competiției de regularitate, participanții vor descoperi cealaltă jumătate a județului, punctul culminant fiind urcarea pe Transfăgărășan, până la Bâlea Lac, la o altitudine de 2.043 metri.
Startul din Sibiu este programat la ora 07:00, trecerea pe Transfăgărășan fiind în jurul orei 08:30. După coborârea Transfăgărășanului se va pleca spre Biertan, pe traseul Noul Român - Pelișor - Biertan - Zlagna - Sibiu, concurenții având 7 teste de regularitate. Lungimea totală a acestei etape este de 263,25 km.
Sosirea echipajelor în Piața Mică din Sibiu este prevăzută pentru ora 18:30, iar la ora 20:30 va avea loc festivitatea de premiere.
S-a deschis trecerea peste calea ferată de pe Calea Turnișorului |
Junii Sibiului, la Viena, 2014 |
Junii Sibiului, la Viena- 2014 |
Hotelul de Gheata de la Balea lac |
Premiera nationala in chirurgia valvei aortice |
Ansamblul "Cindrelul |
Asfalt de autostrada pe Calea Poplacii |
Film prezentare |
Bătaie după accident pe strada Podului |