Tribuna
Teodor Birț, președintele FC Hermannstadt, despre stadiul lucrărilor la Stadionul ”Municipal”:”Au apărut apărut întârzieri datorate constructorului. Clubul are cel mai mult de suferit”. Următorul termen: OCTOMBRIE!
Ovidiu BOICA
4940 vizualizari
Teodor Birț, președintele FC Hermannstadt, despre stadiul lucrărilor la Stadionul ”Municipal”:”Au apărut apărut întârzieri datorate constructorului. Clubul are cel mai mult de suferit”. Următorul termen: OCTOMBRIE!
FC Hermannstadt joacă, sâmbătă, cu CFR Cluj, campioana en-titre, dar nu pe ”Municipal”, ci tot la Tg. Mureș, pe Stadionul ”Trans-Sil”. Oficialul grupării sibiene a explicat, într-o conferință de presă, din ce cauză arena din Parcul Sub Arini nu e gata pentru a găzdui din nou meciuri din Liga 1.

 

Sibiul mai are de așteptat până să găzduiască din nou meciuri din Liga 1. FC Hermannstadt va juca, în următoarele două etape, cu CFR Cluj și FCSB, campioana și vicecampioana en-titre, tot la Tg. Mureș.

Președintele clubului sibian, Teodor Birț, a vorbit, într-o conferință de presă, despre stadiul actual al lucrărilor și despre noul termen avansat de constructor pentru data la care ”alb-roșii” ar urma să revină pe propriul teren.

Birț a afirmat că situația actuală afectează în primul rând clubul, din mai multe puncte de vedere.

  • ”Vreau să asigur pe toată lumea că primii care suferă din cauza stadionului suntem noi, cei de la echipă. Suferim din toate punctele de vedere, atât datorită faptului că nu jucăm acasă, suntem de la începutul campionatului tot pe drumuri, am jucat toate meciurile în deplasare... Apoi, nu avem suporterii lângă noi și știți cât de importanți sunt aceștia. Dacă aveam suporterii de acasă, se poate ca deznodământul unor partide să fi fost altul. Și, nu în ultimul rând, este vorba despre aspectul financiar, pentru că meciurile jucate la Tg. Mureș înseamnă costuri suplimentare, care nu sunt puține, și mai înseamnă lipsa veniturilor. Sunt convins că, dacă aveam 6.000 de locuri disponibile acasă, erau pline la meciurile pe care le-am jucat în Liga 1. De aceea cred că este bine ca toată lumea să înțeleagă că noi suntem cei care suferim primii, bineînțeles alături de suporteri. Ne-am dorit foarte mult să jucăm acasă și am făcut tot ceea ce a ținut de noi ca să se întâmple acest lucru”, a spus Birț.

 

Lucrări mult întârziate

La ora la care ar fi trebuit să sufere ultimele îmbunătățiri pentru a găzdui jocul cu CFR Cluj, arena din Parcul Sub Arini arată jalnic. Lucrările la tribune au fost sistate de mult, din câte se pare constructorul solicitând mai în plus, și nu puțini, pentru aplicarea pe structura de beton a unui start special de glet, operațiune neinclusă în planul inițial.

Pista de atletism nu e nici ea gata, iar accesul la vestiare, de pe gazon, s-ar putea face doar coborând o scară de lemn, într-o groapă adâncă de vreo 5 metri, de parcă pe locul respectiv ar fi căzut o bombă.

Turnicheții nu au fost montați la porțile de acces în incinta stadionului, în schimb se muncește pe brânci la fațada arenei.

 

Tunurile pe constructor. Primăria, cu plățile la zi

Teodor Birț a mai declarat că întârzierea se datorează constructorului și nu Primăriei Municipiului Sibiu. Teodor Birț a spus că firma care a câștigat licitația pentru prima parte a lucrărilor invocă tot felul de motive pentru care n-a reușit să respcte termenul fixat.

”Din păcate, în această ecuație sunt două părți care pot influența, într-o măsură mai mică, sau mai mare desfășurarea lucrărilor, respectiv Primăria Sibiu și acest constructor care a câștigat prima fază a lucrărilor de modernizare. Din ceea ce știu eu, vă pot asigura că, din partea Primăriei Sibiu, există toată deschiderea. Sunt toți banii disponibili, s-au plătit toate facturile care au fost prezentate și s-a încercat tot timpul să se găsească soluții.

Din păcate, soluțiile nu s-au putut găsi datorită faptului că apar, cum se întâmplă de obicei la noi, o grămadă de lucrări neprevăzute, se caută tot felul de soluții tehnice. (...) Au apărut tot felul de întârzieri care au fost datorate diverselor solicitări din partea constructorului, lucru care nu mi se pare normal. Acest constructor se prevalează de tot felul de aspecte și vine și spune că nu asigură garanția stadionului, că nu poate să folosească diverse materiale, lucruri care, din punctul lui de vedere,  pot fi plauzibile, dar nu și din punctul nostru de vedere. Consider că, fiind vorba de un constructor sibian ar fi trebuit să-și dorească să sprijine într-o oarecare măsură această echipă, ar fi trebuit să forțeze nota și să găsească soluții bune. La banii care se plătesc de către Primărie, cred că se puteau face lucrurile acestea să fie funcționale”, a mai spus Birț.

Interzis la Mediaș! Cu FCSB, în nocturnă, tot la Tg. Mureș

În etapa a X-a, FC Hermannstadt joacă, tot pe teren propriu, cu vicecampioana FCSB. Partida a fost programată să se dispute în noctură, duminică, 30 septembrie, de la ora 21:00. Cum, până în momentul de față, toate jocurile de la Tg. Mureș ale echipei sibiene s-au desfășurat la lumina zilei, oficialii FC Hermannstadt au încercat din nou să obțină acceptul pentru a disputa jocul cu FCSB pe Stadionul ”Gaz Metan” din Mediaș, dar s-au lovit și de data asta de un refuz.

  • ”Meciurile de Liga 1 nu se pot juca oriunde, pur și simplu. (...) Am încercat toate variantele. În județul Sibiu nu există un stadion pe care să îl amenajezi cât de cât pentru a putea juca. Ieri am mai încercat o dată varianta Mediaș. Nu se poate! Președintele Gazului Metan refuză cu încăpățânare, indiferent cine încearcă să ne ajute în acest demers”, a mai spus Birț.

În cele din urmă, meciul cu FCSB se va disputa tot la Tg. Mureș.

 

Pe ”Municipal”, posibil cu Astra

Președintele grupării sibiene a mai dezvăluit că noul termen de finalizare a primei faze a lucrărilor de la Stadionul ”Municipal” este fixat pentru luna octombrie. În aceste condiții, este posibil ca primul meci în Liga 1, chiar pe teren propriu, FC Hermannstadt să îl dispute cu Astra Giurgiu, programat la mijlocul lunii viitoare.

 

”Avem nevoie de încurajări, nu de comentarii care nu adus nimic bun”

Teodor Birț a făcut referire și la comentariile negative apărute în mediul onine după meciul de la Ovidiu, cu FC Viitorul, pierdut cu 1-0. Președintele FC Hermannstadt consideră că acestea nu fac bine echipei și că i s-ar părea mai nimerit ca, în aceste momente, echipa să fie sprijinită mai mult ca oricând.

  • ”Din punctul meu de vedere, aceste comentarii nu aduc nimic bun. Un lucru îmbucurător este că avem peste 15.000 de urmăritori (n.a. pe Facebook). Contează că sunt 10-20 de persoane, maxim 50, care consideră că pot veni cu sugestii referitor la ceea ce se întâmplă la echipă... Cred că trebuie să luăm partea bună din această problemă și să ne bucurăm că cei 15.000 ne urmăresc și sunt alături de noi. În ziua de astăzi, în mediul online fiecare poate să spună ce dorește, dar până acum n-a venit niciun suporter să ne întrebe, înainte să scrie, despre situația de la echipă, despre anumiți jucători... Este foarte ușor să îți dai cu presupusul, dar nimeni nu vine să vadă ce înseamnă un antrenament, să se gândească în ce condiții se lucrează, câte eforturi se depun, câte nopți nedormite sunt, cât stres, pentru că nu este ușor să gestionezi această problemă. Pentru orice antrenor, pentru orice lot de jucători, să fii tot pe drumuri nu este ușor. Vă spun cu mâna pe inimă, nu știu câți antrenori ar fi acceptat ceea ce acceptă Alex Pelici, să joace numai în deplasare. Până la urmă, toate lucrurile acestea se întorc împotriva lui și a jucătorilor. Cred că, în aceste momente, avem nevoie de încurajare, suporterii adevărați să vină alături de noi și să ne sprijine, pentru că suntem unde suntem, cu echipa asta am jucat finala Cupei Românieiși tot cu ea am promovat. Noi am adus 8 jucători, plus un portar, care a venit de la Liga 3. Practic, am adus 8 jucători de câmp și i-am adăugat celor 13 care au rămas de la Liga 2. Tot aceștia suntem, aceiași jucători care au jucat finala Cupei României cu Craiova, în București, pe ”Arena Națională”. La acel meci am fost buni? Am fost tot cu Pelici antrenor și cu staff-ul pe care-l conduce, tot noi am fost, tot noi am gestionat acea promovare”, a mai spus Birț.

 

”Refuz ideea retrogradării”

Teodor Birț a mai spus cu această ocazie că nu ia în calcul varianta retrogradării, chiar dacă echipa ocupă, după 8 etape, locul 12 în clasamentul Ligii 1. ”Nu discut despre retrogradare, pentru că este foarte departe și chiar refuz această idee. Pot spune că, dacă vom juca tot anul în deplasare, anul viitor vom fi cea mai călită echipă și vom putea bate pe oricine”, a adăugat oficialul sibian.

”Nu cred că jocul echipei noastre nu arată nimic, din contră. Este un joc în care se vede că se lucrează, este un joc pe care-l practică o echipă bine pregătită, pentru că n-am terminat niciun meci... în genunchi. Se vede clar că, în minutul 90, echipa aleargă și este - vorba aceea - în vână, se mișcă bine, deci nu văd unde sunt problemele pe care ar trebui să le gestionăm noi acum. Problema pe care trebuie noi să o gestionăm este să strângem rândurile, suporterii să ne ajute, să stea lângă noi, pentru că trebuie să depășim această perioadă”, a mai spus Birț.

 

 

 

 

 

 


comentarii
2 comentarii

pacat de echipa si suporteri
echipa nu e rea!suporterii sufletisti.
firma e din congo?primaria sa nu ii mai dea niciun contract in sibiu
ARDEO
21.09.2018 14:29
Firma este din Sibiu! Nici ei nu știu pe ce Planetă se află !
Prost
30.09.2018 12:39
Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia