Tribuna
PNL
Surpriză de proporţii: Raliul Sibiului va avea loc în aprilie!
Ovidiu BOICA
2421 vizualizari
Surpriză de proporţii: Raliul Sibiului va avea loc în aprilie!
Conform noului calendar al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, etapa de la Sibiu nu va avea loc nici în luna iulie, cum se anunţase iniţial, nici în august, în cadrul festivalului de motorsport Sibiu Rally Challenge.

~În premieră, Raliul Sibiului, etapă în Campionatul Naţional de Raliuri "Dunlop", va avea loc primăvara!  Decizia a fost luată de Federaţia Română de Automobilism Sportiv, aceasta definitivând calendarul sezonului 2016 în şedinţa ordinară a Consiliului Federal de joi, 14 ianuarie.
Conform calendarului CNRD, Raliul Sibiului este a doua etapă din întrecerea internă şi se va desfăşura în perioada 15-16 aprilie. Evenimentul nu va fi organizat de clubul lui Sorin Itu, ci de ASC Aria pentru sport.
Ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Raliuri "Dunlop" include 8 etape, după cum urmează:
Etapa I, 25-26 martie, Braşov, organizator Auto BLIC
Etapa a II-a, 15-16 aprilie, Sibiu, ACS Aria pentru sport
Etapa a III-a, 13-14 mai, Arad, AMC Racing
Etapa a IV-a, 3-4 iunie, Tulcea, Nautic Motorsport
Etapa a V-a, 1-2 iulie, Bacău, ACS Rally Sprint Oneşti
Etapa a VI-a, 22-23 iulie, Cluj, CS Motorhome Napoca RT
Etapa a VII-a, 9-10 septembrie, Iaşi, XS Motorsport
Etapa a VIII-a, 7-8 octombrie, Harghita, ACS Maxx Racing
Iniţial, conform Hotărârii nr. 14/19 noiembrie 2015, publicată pe site-ul oficial al federaţiei, etapa de la Sibiu ar fi trebuit să se desfăşoare în 22-23 iulie, "sub rezerva găsirii unui organizator". Pe de o parte, federaţia de specialitate şi-a dorit un calendar în care, în luna august, să nu se desfăşoare niciun eveniment automobilistic. Pe de altă parte, Sorin Itu, cel care s-a ocupat de organizarea Raliului Sibiului în toţi aceşti ani, a afirmat că Sibiu Rally Challenge, în cadrul căruia s-ar fi putut desfăşura etapa de la Sibiu, e bătut în cuie pentru perioada 18-20 august, evenimentul fiind inclus în calendarul Federaţiei Internaţionale de Vehicule Istorice (FIVA).
 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia