Tribuna
Jidvei
Știința Dinamo - BC CSU Sibiu 92-96 : Mai greu decât și-au imaginat!
Ovidiu BOICA
1227 vizualizari
Știința Dinamo - BC CSU Sibiu 92-96 : Mai greu decât și-au imaginat!
Baschetbaliștii sibieni s-au impus, pe terenul dinamoviștilor, abia la o diferență de două posesii, după ce, cu un minut înainte de final, erau conduși cu 91-90. Randal Falker, jucătorul venit de la Steaua în vară, a fost cel mai bun marcator al lui CSU, cu 22 de puncte. ÎÎn etapa viitoare, ”galbe-albaștrii” primesc vizita actualei echipe a lui Radu Paliciuc, BCM ”U” Pitești.

 

CSU Sibiu a debutat cu dreptul în noua ediție de campionat, însă jucătorii lui Dan Fleșeriu și Cătălin Vulc nu au fost lipsiți de emoții în meciul de la București. Noua echipă a lui Dinamo s-a ținut bine și putea da lovitura în final, însă ”galben-albaștrii” au gestionat ultimul minut mai bine, impunându-se în cele din urmă la o diferență de 4 puncte.

Monyea Pratt a inaugurat tabela, dar Baker a replicat cu o aruncare d ela distanță, apoi Dinamo s-a desprins, conducând cu 16-8 la jumătatea sfertului întâi, moment în care Dan Fleșeriu a cerut time-out.

La reluare, Isaiah Philmore, cu 6 puncte consecutive, a redus diferența la un singur coș (16-14). Bucureștenii au continuat să aibă inițiativa, dar același Philmore a stabilit scorul primelor 10 minute cu o triplă. Sfertul a fost câștigat totuși de Dinamo, însă la limită, 22-21.

Justas Tamulis a înclinat balanța în favoarea sibienilor, în debutul celui de-al doilea act, cu două aruncări de la distanță (27-24). Din acest moment, ”galben-albaștrii” au avut avantaj pe tabelă până la finalul reprizei. La jumătatea celei de-a doua perioade CSU avea deja 45-38, iar după 20 de minute din meci conduceau cu 45-40, avându-l în prim-plan pe Philmore.

După 3 minute din sfertul al treilea dinamoviștii s-au apropiat la o posesie (51-49), moment în care jucătorii lui Dan Fleșeriu au prins un ”run” de 11-0 (62-49). CSU n-a cedat inițiativa în niciun moment și, cu 10 minute înainte de final, conduceau cu 70-61.

Dinamoviștii n-au abandonat lupta și, după 6 minute din actul decisiv, au egalat la 82, prin Baker. Hardy și Pratt au reacționat imediat (87-82), însă după mult timp Vrkic a reușit să întoarcă rezultatul (88-87).

Finalul a fost al sibienilor, experiența unor jucători precum Pratt, Hardy și Falker fiind decisivă în obținerea primei victorii pentru CSU Sibiu în actualul sezon. Rezultat final, 96-92 pentru ”galben-albaștri”.

Randal Falker a fost cel mai bun marcator al lui CSU, cu 22 de puncte. Pentru echipa sibiană au mai înscris Monyea Pratt (18), Isaiah Philmore (16), Kevin Hardy (15), Justas Tamulis (11), Mirel Dragoste (9), Wilhelm Brosser (3) și Christopher Cooper (două).

În etapa următoare, BC CSU Sibiu va juca  primul meci oficial al sezonului pe teren propriu, sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 20:00, în compania celor de la BCM ”U” FC Argeș Pitești. Biletele pentru partida de la Sala Transilvania se vor pune în vânzare începând de marți, 9 octombrie, pe www.bc-csusibiu.ro/bilete și pe siteul www.kompostor.ro.

 

 

”A fost un meci mult mai greu decât mă așteptam eu și cred că și jucătorii. Am făcut o apărare mult prea lejeră. Chiar dacă am avut 10-12 puncte, la un moment dat am jucat foarte lejer și le-am permis să revină. Lucrurile acestea trebuie să le îndreptăm și cu siguranță o vom face. Vor fi meciuri în care vom face apărare mai bună. Victoria în deplasare este foarte importantă, așa cum am spus și înainte de joc. Cred că aici se va face diferența dintre echipele care se vor califica în primele șase. Sunt mulțumit, chiar dacă  nu am făcut o apărare foarte bună. Sunt mulțumit că băieții și-au păstrat calmul și au reușit să finalizeze coșuri importante. Au reușit să gestioneze suficient de bine situația pentru a ne apropia victoria. Cu siguranță vom mai avea meciuri strânse, dar sperăm ca de fiecare dată să găsim soluția câștigătoare”.

Dan Fleșeriu, antrenor BC CSU Sibiu

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia