Tribuna
Sevis
Liga I de fotbal
Steaua, afară din Ghencea
Steaua, afară din Ghencea
Ministerul Apărării Naţionale precizează, într-un comunicat, că FC Steaua a întârziat plata chiriei pentru Stadionul Steaua cu peste 60 de zile şi, conform înţelegerii dintre cele două părţi, contractul este reziliat automat.
"Potrivit contractului încheiat pentru perioada 7 ianuarie 2010 - 7 ianuarie 2014, SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA are obligaţia contractuală să achite lunar suma aferentă chiriei, iar în cazul în care societatea comercială (chiriaşul) întârzie plata chiriei mai mult de 60 de zile, contractul de închiriere se consideră reziliat de drept, fără somaţie şi fără a apela la instanţele judecătoreşti. Precizăm că, în momentul de faţă, SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA înregistrează întârzieri la plată mai mari de 60 de zile, având datorii ce reprezintă chiria neachitată pentru lunile martie, aprilie 2010 şi penalităţile aferente, în prezent contractul de închiriere fiind reziliat. Totodată, chiriaşul mai are de achitat utilităţi restante către CSA Steaua, în cuantum de aproximativ 20.000 lei", se menţionează în comunicatul M.ApN.
Ministerul Apărării Naţionale a explicat că valoarea chiriei pentru Stadionul Steaua este 21.600 de euro şi a fost acceptată de FC Steaua. "Ca urmare a derulării, în perioada septembrie - decembrie 2009, a licitaţiei privind închirierea Stadionului Steaua, care cuprinde clădiri şi terenuri în suprafaţă totală de peste 90.000 metri pătraţi, aflate în proprietatea statului şi administrarea M.Ap.N. prin CSA Steaua, SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA a consimţit, prin oferta depusă, să achite lunar o chirie în valoare de 21.600 euro, care a fost stabilită de către un expert autorizat în domeniu. Din echivalentul în lei al acestei sume, 50 la sută se varsă la bugetul de stat şi 50 la sută se virează CSA Steaua. Referitor la informaţia apărută în presă marţi, 18 mai, potrivit căreia M.Ap.N. ar fi mărit la 65.000 euro suma pe care o are de plătit SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA, precizăm foarte clar că, pe timpul derulării contractului, CSA Steaua nu a modificat clauzele contractului şi nici nu a mărit cuantumul chiriei", se mai precizează în comunicatul M.Ap.N.
Se mută la Buzău?
Cluburile Victoria Brăneşti, în liga secundă în acest moment, dar cu mari şanse de promovare, şi Steaua se luptă pentru a evolua din sezonul viitor pe Stadionul Gloria din Buzău. Această arenă se află în proprietatea Primăriei Buzău şi a fost dată, până acum, în folosinţă gratuită clubului local Gloria, din Liga a II-a. Totodată, Primăria deţine acţiuni la Gloria Buzău.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
PORTAL MEDICAL

Postare anunturi

venactiv

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia