Tribuna
AFF
Sportivi din mai multe ţări europene la Triada MTB Păltiniş
Dan FRÂNCU
1602 vizualizari
Sportivi din mai multe ţări europene la Triada MTB Păltiniş
Sâmbătă şi duminică, în Păltiniş se vor desfăşura etapa a doua din cadrul Triadei MTB 2021. Competiţia, una dintre celei importante acţiuni de acest gen găzduite de ţara noastră, a ajuns la cel de-al zecelea an de desfăşurare, iar Păltinişul, o zonă emblematică pentru mountain biking, nu putea lipsi din peisaj. Organizatorii ne-au informat, prin intermediul unui comunicat de presă, că la ediţia din acest an a Triadei MTB Păltiniş vor participa ciclişti din mai multe ţări ale Europei, această prezenţă fiind o dovadă cât se poate de clăară a importanţei şi reputaţiei competiţiei.

“Alături de cei mai buni practicanţi de mountain biking din România, sportivi din Ungaria, Cehia, Slovacia, Franța și Israel sunt, până acum, pe lista de înscrieri a competiției de XCO (proba olimpică de mountain bike), care va avea loc sâmbătă, pe un circuit spectaculos amenajat la Arena Platoș Păltiniș. Sunt programate 3 curse, startul celei mai importante, clasa Elite, urmând a se da la ora 14. Competiția face parte din calendarul UCI (Uniunea Ciclistă Internațională) și va conta, în același timp, ca și etapa 1 a Cupei Naționale a României la XCO. Traseul, unul din cele mai dificile din circuitul național și nu numai, va pune la încercare îndemânarea celor mai buni sportivi. Duminică, 8 august, va avea loc ediția a 14-a a deja celebrei competiții Geiger MTB Challenge. Startul și sosirea rămân la Arena Platoș Păltiniș, iar competiția este desemnată în acest an ca și etapa a 3-aa Cupei Naționale de Mountain Bike Cross Country Maraton. Traseele de concurs îi vor duce pe participanți în zone pitorești și spectaculoase ale Munților Cindrel. Traseul lung măsoară 77 de kilometri și va trece prin apropierea vârfului Cindrel, la peste 2.000 de metri altitudine. Temerarii care vor alege acest traseu vor avea de urcat în total aproximativ 3.000 de metri și probabil primii vor ajunge la sosire după aproximativ 5 ore de pedalat. În schimb, traseul scurt va fi ceva mai ușor dar nu mai puțin interesant, parcurgând 37 de kilometrii în jurul stațiunii Păltiniș. Cei mai puțin experimentați vor putea și ei concura pe un traseu de 17 de kilometri. Pentru prima dată la Păltiniș, organizăm și o competiție pentru biciclete asistate electric, E-MTB, pe un traseu de 19 kilometri, gândit special pentru acest tip de biciclete”, ne-au informat organizatorii. Restricţii temporare de circulaţie Cum este şi normal, organizarea şi desfăşurarea unei competiţii sportive de asemenea amploare aduce şi anumite restricţii temporare de circulaţie în zonă. Astfel, responsabilii organizatorii ne-au informat că, p entru desfășurarea în condiții de siguranță a concursurilor, duminică - 8 august, traficul rutier va fi restricționat pe drumurile forestiere Curmătura Ștezii – Păltiniș (segmentul cuprins între Valea Izvorului și Păltiniș) și Păltiniș – Releu Oncești, în intervalul orar 10:30 – 17.

Triada MTB Păltiniș este organizată de Scott ProCycling Romania, sub egida Federației Române de Ciclism și a Uniunii Cicliste Internaționale. Sponsorii evenimentului: TIEMME, URGO, GLS, GEIGER, SCOTT, OLYMPUS, OPTcycling, MAPEI, POWER BAR, POLAR, SHIMANO, KENDA, ACTION SPORT, XTUR. Arena Platoș Păltiniș este și în acest an gazda zonei de start/sosire și a tuturor activităților din jurul acesteia. Parteneri media:Radio Guerrilla, Tribuna, Sibiu 100%, bikeFM, ciclism.ro, freerider.ro, dirtbike.ro. Detaliile legate de înscrieri, program, trasee, clasamente etc. pot fi găsite pe site-ul www.triadamtb.ro și pe pagina de facebook a competiţiei. Programul evenimentului:

Sâmbătă - 7 august 2021

12 – start XCO Juniori masculin/feminin, Cadeți masculin/feminin

14 – start Elite masculin/feminin

16 – start XCO Master și Amatori masculin/feminin

18 – festivitatea de premiere

Duminică - 8 august 2021

10 – start Geiger MTB Challenge

10:30 – start E-MTB

17 – festivitatea de premiere.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA