Tribuna
Simona Halep, decorată de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional ”Steaua României”
Simona Halep, decorată de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional ”Steaua României”
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul privind decorarea Simonei Halep cu cu Ordinul Naţional ”Steaua României”. Ceremonia va avea loc la o dată ulterioară.

 

”Ca urmare a performanţei extraordinare obţinute la Turneul de Tenis de la Wimbledon, precum şi în semn de recunoaştere şi apreciere pentru întreaga activitate, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis acordarea celei mai înalte distincţii a statului român, Ordinul Naţional «Steaua României» în grad de Cavaler, sportivei Simona Halep”, a anunţat, ieri, Administraţia Prezidenţială.
Sursa citată a precizat că, ”prin dăruirea, devotamentul şi profesionalismul său, demonstrate atât pe terenul de tenis, cât şi în afara sa, Simona Halep a promovat numele ţării noastre în întreaga lume”.
”Simona Halep este un model pentru tânăra generaţie, iar implicarea sa în popularizarea tenisului în rândul copiilor reprezintă un uriaş câştig pentru sportul românesc”, a mai transmis Administraţia Prezidenţială.
Sursa citată a precizat că ceremonia de decorare va avea loc la Palatul Cotroceni, la o dată care va fi comunicată ulterior.
Simona Halep a câştigat turneul de la Wimbledon, al doilea Grand Slam din carieră, după ce a învins-o, sâmbătă, în finală, cu scorul de 6-2, 6-2, pe americanca Serena Williams, locul 10 WTA, după numai 55 de minute de joc.
 
"Sunt onorată, e un lucru deosebit şi abia aştept"
 
Simona Halep a declarat, astăzi, la revenirea în ţară după câştigarea turneului de la Wimbledon, că este onorată şi că abia aşteaptă să fie decorată de preşedintele Klaus Iohannis. "Am primit un mesaj, chiar acum când am aterizat, în legătură cu domnul preşedinte Klaus Iohannis. Îi mulţumesc foarte mult, sunt onorată, este un lucru deosebit şi abia aştept să se întâmple", a declarat Halep.
 
Primită cu onoruri pe "Otopeni"
 
Simona Halep a sosit la Aeroportul "Otopeni" cu o aeronavă British Airways şi a fost întâmpinată la scara avionului de ministru Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, de preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac, de fostul tenismen Ilie Năstase, de preşdintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, care i-au oferit buchete de flori. Şi preşedintele Klaus Iohannis a trimis un buchet de flori pentru jucătoarea română.
Îmbrăcată complet în alb, ţinuta obligatorie a All England Club şi cu replica trofeului cucerit la Londra, campioana de la Wimbledon a fost invitată apoi la Salonul Oficial.
Halep a dat un autograf pe un poster de mari dimensiuni, cu imaginea ei cu trofeul câştigat la Londra. ea a prezentat apoi presei replica trofeului câştigat.
Un grup de copii însoţiţi de părinţi au aşteptat-o pe Simona Halep la ieşirea din aeroport.
  • "Acest turneu, fiind pe iarbă, este mai deosebit şi a fost mult mai greu, mai ales că a trebuit să joc contra Serenei. Dar, am fost destul de lucidă, destul de clară cu ceea ce am de făcut. Am jucat cât am putut eu de bine şi de aceea am reuşit să câştig. Este un succes enorm, pentru că, după cum bine ştiţi, nu avem teren cu iarbă în România şi nu multe ţări au terenuri cu iarbă, este greu să credem când suntem copii că o să avem şansa să jucăm la Wimbledon şi să câştigăm, dar acum visul a devenit realitate şi sper că pentru tânăra generaţie şi pentru copilaşi să fie o inspiraţie, să creadă în ei că orice este posibil şi niciodată să nu cedeze. Nu a fost atât de uşor cum a părut, emoţional a fost destul de greu, o încărcătură mare, dar, aşa cum am spus, am fost destul de lucidă şi clară pe tactica pe care am decis-o înainte de meci cu echipa mea. Consider că a fost meciul perfect, ziua perfectă şi nu m-am gândit nicio clipă la scor sau la ce se întâmplă pe teren, am vrut doar să-mi fac treaba şi să cred că am şansa mea să câştig", a afirmat Simona Halep.
 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Pastravaria Laita
Licitatie publica

accentmedia