FITS 2024
Tribuna
Sibiul, de-abia al optulea oraș care găzduiește finala Cupei României
Ovidiu BOICA
1203 vizualizari
Sibiul, de-abia al optulea oraș care găzduiește finala Cupei României
Localitatea de pe malurile Cibinului se alătură pe lista selectă Bucureștiului, Brașovului, Timișoarei, Ploieștiului, Iașiului, Pietrei Neamțului și Târgu Jiului.

 

Doar șapte localități au găzduit până în momentul de față finala Cupei României, Sibiul fiind a opta care intră în acest club select. Stadionul ”Municipal” va fi locul unde Universitatea Cluj și Sepsi OSK Sf. Gheorghe își vor disputa mult râvnitul trofeu, în această seară.

Până acum, cele mai multe finale s-au desfășurat în Capitală. Altele patru au avut loc pe Stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești, iar altele șapte s-au disputat la Timișoara, pe ”Dan Păltinișanu” (două), Brașov (două), Tg. Jiu, Piatra Neamț ți Iași, conform frf.ro.

Surprinde absența de pe această listă a gazdelor finalei Cupei României a Clujului, oraș care dispute, în ultimii ani, de două stadioane moderne, ”Cluj Arena” și ”Dr. C-tin Rădulescu”, și care a furnizat campioana ultimilor cinci ani a fotbalului românesc.

Sibiul este așadar al doilea oraș din Ardeal care va găzdui ultimul act al competiției KO, competiție ajunsă la ediția cu numărul 85.

 

”U” Cluj, prezentă și în prima finală

 

Timișoara a fost deschizătoare de drum, cu finala din 1934, dintre Ripensia și... Universitatea Cluj, pe terenul ”Electrica”, n pe actualul ”Dan Păltinișanu”. A fost 3-2 pentru bănățeni, dar rejucarea s-a mutat în Capitală, unde Ripensia s-a impus cu 5-0.

Din acel an, până în 1989, finala s-a disputat numai la București, de-abia în anul Revoluției ultimul act având loc la Brașov, pe ”Tineretului”.

 

Arenă cu o capacitate de 13.000 de locuri. E sold out!

 

Este de așteptat ca, la ora meciului dintre ”U” Cluj și Sepsi OSK, arena din Parcul Sub Arini să fie plină ochi, cele 13.000 de locuri dovedindu-se insuficiente pentru un eveniment de această anvergură.

De-a lungul timpului, conform frf.ro, finala s-a jucat și pe arene cu o capacitate mai mică, cele din Iași, Piatra Neamț sau ”Electrica” Timișoara, de exemplu.

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica