FITS 2024
Tribuna
Sibiu Open are, în premieră, un title sponsor. BCR se alătură TC Pamira în susținerea turneului ATP Challenger 75
Ovidiu BOICA
1206 vizualizari
Sibiu Open are, în premieră, un title sponsor. BCR se alătură TC Pamira în susținerea turneului ATP Challenger 75
A devenit tradiție ca luna septembrie să fie dedicată în întregime tenisului, la Sibiu. Turneul ATP 75 Challenger 75 va avea loc în perioada 17-24 septembrie, dar evenimente prealabile competiției au loc deja pe terenurile de la Baza Sportivă Pamira. În premieră, turneul de la Sibiu va avea un title sponsor, și anume Banca Comercială Română (BCR). Primăria Municipiului Sibiu este prezent și anul acesta alături de organizatorii BCR Sibiu Open, cum o face de la prima ediție încoace.

 

Ajuns la a XII-a ediție, turneul internațional de tenis de la Sibiu are, în premieră, un title sponsor. Banca Comercială Română (BCR) s-a implicat de mai mulți ani în susținerea unor turnee de tenis din România, iar de anul acesta este prezentă și Sibiu Open.

”Anul acesta avem așa-numitul rebranding sau o împrospătare de imagine. Am folosit prilejul inițierii unei colaborări cu Banca Comercială Română, care a devenit, de anul acesta, title sponsor. Pentru prima dată avem un title sponsor și ne-am folosit de acest prilej, al unei noi colaborări, cu un partener important pentru a reîmprospăta imaginea. Avem o nouă culoare, un albastru, așa cum este culoarea BCR-ului”, a anunțat directorul BCR Sibiu Open, Marius Vecerdea, într-o conferință de presă.

”Este o onoare pentru noi să putem fi alături de primărie și alături de Tenis Club Pamira, practic cei care susțin dezvoltarea comunității, a comunității sportive prin susținerea de către noi a unui astfel de eveniment. BCR are o tradiție în susținerea tenisului românesc, susținem diverse turnee de ani buni. Ne bucurăm foarte mult acum, pentru că am reușit să încheiem acest parteneriat care sper să continue și în anii viitori, turneul de la Sibiu fiind clar unul de tradiție în România și un adevărat motor pentru coeziunea comunității, un exemplu de bună practică pentru comunitatea sportivă sibiană. În ce ne privește, principala noastră preocupare este educația financiară și, totodată, sănătatea financiară”, a declarat Dinu Mazilu, reprezentantul BCR.

 

Primăria Sibiu, alături de turneu din primul an

 

Chiar de la prima ediție, Primăria Municipiului Sibiu este alături de organizatorii Sibiu Open. ”Impresionează faptul că Sibiu Open s-a transformat într-un eveniment dedicat mai mult decât sportivilor profesioniști, (...) s-a transformat într-un eveniment dedicat educației sportive”, a susținut Mirela Grigore, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

”Primăria Sibiu a înțeles de foarte mulți ani că trebuie sprijinit sportul, atât sportul de performanță, cât și sportul de masă. (...) Sprijinim sportul și suntem conștienți de importanța acestuia pentru sănătatea comunității și pentru un Sibiu dedicat sportului. Sigur că, alături de alte sporturi, sprijinim și sportul alb, tenisul. Sprijinim de foarte mulți ani Sibiu Open, un eveniment care deja este tradiție. E un eveniment care impresionează prin modul în care s-a dezvoltat, de la an la an, aducând sportivi care fac spectacol, care sunt profesioniști în domeniul acesta. (...) Ceea ce impresionează este faptul că Sibiu Open s-a transformat într-un eveniment dedicat mai mult decât sportivilor profesioniști, este al doilea an când se organizează un turneu dedicat copiilor și tinerilor. Prin urmare, s-a transformat și într-un eveniment dedicat educației sportive, foarte importantă în rândul celor mici, în rândul tinerilor”, a afirmat Mirela Grigore.

 

Turnee pentru toată lumea

 

Înaintea turneului propriu-zis, la Tenis Club Pamira au loc, în aceste zile, mai multe evenimente conexe. Luni a avut loc premierea turneuului rezervat copiilor, iar în aceste zile se desfășuară turneele rezervate amatorilor și tenismenilor profesioniști din România, miza fiind un loc pe tabloul principal.

”Ieri (n.a. luni) am avut festivitatea de premiere a celei de-a doua ediții a turneului copiilor. Au fost mai mulți înscriși, ne bucurăm să avem din ce în ce mai mulți copii. Vrem să targhetăm în continuare și să aducem aceste evenimente la un nivel din ce în ce mai mare, cu  câți mai mulți participanți.

Este în desfășurare, iar mâine (n.a. astăzi) sunt finalele turneului amatorilor, am dedicat și jucătorilor amatori o părticică din acest eveniment-proiect.

De astăzi (n.a. ieri), au început meciurile turneului de precalificare, de oferire a unui wild-card celui mai bun jucător sibian. Întotdeauna am considerat potrivit să promovăm pe criterii de performanță. (...) Nu în ultimul rând, e turneul dedicat jucătorilor români, am oferit o poziție de wild-card și celui mai bun jucător din România. Turneul începe mâine (n.a. astăzi) și se va termina sâmbătă.

17 septembrie, duminică, este prima zi a turneului, se vor desfășura câteva meciu de calificare care vor aduce încă șase jucători pe tabloul principal la Sibiu Open și, nu în ultimul rând, pe data de 16 septembrie, sâmbătă, revenim după o perioadă de pauză datorată pandemiei cu evenimentul de suflet al nostru, BCR Sibiu Open Kids Day”, a mai declarat Vecerdea.

 

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica