FITS 2024
Tribuna
Sibienii Mircea Popa, Ionuț Neacșa și Cătălin Tineiu, vicecampioni europeni la minifotbal
Ovidiu BOICA
495 vizualizari
Sibienii Mircea Popa, Ionuț Neacșa și Cătălin Tineiu, vicecampioni europeni la minifotbal

 

Naționala de minifotbal a României, cu Cătălin Tineiu (debutant la acest turneu final), căpitanul Mircea Popa și portarul Ionuț Neacșa în lot a pierdut, în această seară, la loviturile de departajare finala Campionatului European, la Sarajevo, în Bosnia&Herțegovina. După 1-1 în timpul regulamentar, s-a ajuns la loteria penaltiurilor, unde ”tricolorii” au fost învinși cu 10-9 de Serbia.

Tineiu a transformat un penalti, iar Ionuț Neacșa a apărat unul, dar naționala noastră a fost învinsă după ce Șîplăcan a trimis pe lângă bară, fiind singurul jucător care n-a nimerit poarta.

De șase ori campioană continentală, România nu mai obținuse o medalie la EURO din 2015. Între timp, ”tricolorii” mai disputaseră două finale, pierdute cu Cehia (2018) și Azerbaidjan (2022).

România căștigase grupa din care a făcut parte duă 9-0 cu Turcia, 5-2  cu Polonia și 0-0 cu Ungaria. În sferturi, ”tricolorii” au învins Georgia cu 3-0, iar în semifinale au trecut de vicecampioana mondială Kazahstan la loviturile de departajare, după 1-1 la finalul timpului regulamentar.

Lotul României pentru Europeanul de minifotbal a fost alcătuit din Dragoș Nițu (Sam Vig CCM Bistrița), Ionuț Neacșa (Nova Vita Tg. Mureș) - portari; Mircea Popa (Extratereștrii Bistrița), Marius Balogh (Grand Hill&Ony Oradea), Gabriel Dumitrașcu (Chedra Tax Ploiești), Raul Dumitrovici (Sam Vig CCM Bistrița), Vlad Mocanu (Inter Traian Vaslui), Vasile Pop (Sam Vig CCM Bistrița), Alexandru Nechita (Luxury & Maria și Ion București), Viorel Șaim (Nova Vita Tg. Mureș), Iulian Șîplăcan (Nova Vita Tg. Mureș), Andrei Șumălan (Bad Boys Oradea), Andrei Balea (Nova Vita Tg. Mureș), Mircea Ungur (Nova Vita Tg. Mureș) și Cătălin Tineiu (Juventus Sibiu).

Selecționerul naționalei României este Virgil Bejenaru, din staff-ul său mai făcând parte Dan Ștefan Cojocaru (manager general), Emil Cotenescu (doctor), Mircea Trifan (staff medical), Alin Pașcan (maseur) și Ovidiu Gorcea (analist video).

 

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica