Tribuna
Comunicat de presa
Sibienii, invitaţi să alerge pentru Planetă la Maratonul Internaţional
Ovidiu BOICA
1297 vizualizari
Sibienii, invitaţi să alerge pentru Planetă la Maratonul Internaţional
Asociaţia "Joaca de-a ecologia” din Sibiu, dedicată educării copiilor în vederea protejării mediului, invită sibienii să se alăture proiectului "Copiii salvează Planeta" înscris la Maratonul Internaţional de la Sibiu, ce va avea loc pe 26 mai.
 
Proiectul "Copiii salvează Planeta", pentru care se strâng fonduri la Maraton Internaţional Sibiu, vizează educaţia ecologică a elevilor din clasele primare din Sibiu şi se va materializa într-o carte scrisă şi ilustrată de către cei mici. Prin acest proiect, elevii sunt provocaţi să identifice probleme de mediu şi să găsească soluţii, prin prisma poveştilor în care ei înşişi sunt eroi. Trei dintre aceste poveşti vor fi incluse în cartea cu acelaşi nume, "Copiii salvează Planeta”.
Alergătorii, atât adulţi, cât şi copii, se pot înscrie pentru proiectul "Copiii salvează Planeta" pe pagina de internet dedicată Maratonului Internaţional Sibiu. Termenul limită de înscriere este 7 mai, iar o parte din taxa de participare va fi direcţionată proiectului.
 
Jachetă din material sută la sută reciclat, premiu special
 
Asociaţia "Joaca de-a ecologia" are şi un premiu special pentru unul dintre alergătorii adulţi care participă la maraton, respectiv prima jachetă Jack Wolfskin produsă 100% din material reciclat. Câştigătorul va fi ales prin tragere la sorţi şi anunţat după evenimentul sportiv, conform unui comunicat al asociaţiei.
 
Cine este "Joaca de-a ecologia"
 
Asociaţia "Joaca de-a ecologia" a fost înfiinţată la Sibiu şi urmăreşte educarea copiilor în vederea protejării mediului, prin iniţiative variate, precum ateliere, cărţi pentru copii, ieşiri în natură şi ecologizări de spaţii verzi.
În 2017, organizaţia a publicat două cărţi pentru copii pe teme ecologice. Prima carte, “Prietenii naturii”, îl prezintă pe un băieţel pe nume Tudor care curăţă parcul alături de familie iar cel mic primeşte în dar de la natură nişte obiecte cu puteri magice cu ajutorul cărora va putea să vorbească cu animalele şi plantele, pentru a le ajuta în poveştile viitoare. Acest volum se află în top 10 lansări în 2017 la Librăria Habitus, în funcţie de exemplarele vândute. În cea de-a doua carte, “Pădurea de brazi a copiilor”, Tudor vine în sprijinul copacilor. Pentru 2018, asociaţia are în plan publicarea cărţilor “Delfinii înoată liber” şi “Copiii salvează Planeta”.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Hoghilag erata
Licitatie publica

accentmedia