Tribuna
Sibianul Rareș Uță, în lotul naționalei României pentru ”dubla” cu Bulgaria şi Cipru din precalificările FIBA EuroBasket
b.o.n.
1346 vizualizari
Sibianul Rareș Uță, în lotul naționalei României pentru ”dubla” cu Bulgaria şi Cipru din precalificările FIBA EuroBasket

 

Ultimul jucător transferat de BC CSU, Rareș Uță, care a revenit la Sibiu după ce a petrecut prima parte a sezonului la Dinamo București, este singurul jucător din lotul lui Tomas Rinkevicius convocat pentru următoarele două partide ale echipei naționale a României în precalificările pentru turneul final al Campionatului European din 2025.

În lotul ”vulturilor”, anunțat joia trecută de Federația Română de Baschet, se mai regăsesc, printre alții, Lucas Tohătan și Rolly Torok, alți doi foști jucători ai lui CSU Sibiu, în prezent la CSO Voluntari.

Antrenorul Dragan Petricevic s-a oprit asupra jucătorilor Giordan Watson (SCM ”U” Craiova), Lucas Tohătan (CSO Voluntari), Tudor Gheorghe (CSM CSU Oradea), Kris Richard (CSM CSU Oradea), Nandor Kuti (”U” BT Cluj), Tudor Fometescu (FC Argeș Basketball), Mihai Măciucă (FC Argeș Basketball), Bobe Nicolescu (CSM CSU Orade), Rolland Torok (CSO Voluntari), Emanuel Căţe (”U” BT Cluj), Alex Olah (Rapid București), Rareş Uţă (BC CSU Sibiu) și Ştefan Grasu (Dinamo București). Au fost nominalizaţi şi doi jucători de rezervă, Dragoş Diculescu (Landstede Hammers/Olanda), singurul jucător de peste hotare luat în calcul, şi Edward Petrescu (SCM Timișoara), de asemenea un fost jucător al lui CSU Sibiu.

 

Meciurile, pe 23 și 26 februarie

 

Naţionala se va reuni la Piteşti, în 16 februarie, iar meciurile vor avea loc în 23 şi 26 februarie, cu Bulgaria şi Cipru.

Acestea sunt ultimele partide din Grupa F pentru ”vulturi”, care au un singur succes în actuala campanie din precalificări. Anterior, România a pierdut ambele meciuri cu Portugalia,75-59 şi 92-62, a cedat, de asemenea, în fața bulgarilor (84-72), câștigând doar în fața Ciprului (69-65).

După patru etape, Portugalia este lider, cu 8 puncte, urmată de Bulgaria (7), România (5) şi Cipru (4).

”Tricolorii” s-au calificat în faza secundă a precalificărilor competiţiei continentale după ce au câştigat Grupa B din prima fază, în care au fost angrenate 10 echipe naţionale.

În faza secundă participă 12 echipe, împărţite în trei grupe, iar în calificările CE2025 se va califica doar prima clasată din fiecare, după meciurile tur/retur.

Totodată, FIBA a mai anunţat că echipele care nu vor câştiga una din cele trei grupe, vor avea o ultimă şansă de calificare în faza următoare, urmând să se alăture echipelor rămase din prima fază a precalificărilor. Acestea vor juca într-un al treilea tur de precalificări, pentru a obţine ultima şansă de a continua cursa spre FIBA Eurobasket 2025.

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA