Tribuna
Apa Canal
Sibianul Lucian Todea, despre celebra competiție Ironman, după ce i-a trecut linia de sosire: ”E un război epic!”
Ovidiu BOICA
2889 vizualizari
Sibianul Lucian Todea, despre celebra competiție Ironman, după ce i-a trecut linia de sosire: ”E un război epic!”
Ambasadorul Duathlon Challenge, Lucian Todea, a participat la celebra competiţie Ironman, una dintre cea mai grele curse de triathlon din lume, desfăşurate în Klagenfurt, Austria, pe data de 2 iulie. După 4 kilometri parcurși înot, 180 pe bicicletă și 42 în alergare, sibianul a caracterizat Ironman-ul drept ”epic battle”.
 
Pasionat de sport şi de adoptarea unui stil de viaţă activ şi sănătos, Lucian Todea s-a decis să îşi testeze limitele, participând la o competiţie cu grad mare de dificultate, care a presupus 4 km înot, 180 km de ciclism și 42 km în alergare, o cursă pe care puţini oameni pot să o ducă la bun sfârşit. Sibianul s-a numărat printre cei care au reuşit să finalizeze cu succes această provocare, prin multă pasiune, dând dovadă de tărie de caracter, voinţă, multă pasiune şi antrenament continuu.
  •  ”În cele 14 ore cât mi-a luat mie să termin Ironman-ul din Austria, ai timp să te gândeşti la multe. Aşa că în timpul maratonului ce a urmat, după aproape 4 km de înot şi alţi 180 km de mers pe bicicletă, mă gândeam cum aş putea descrie acest Ironman. Şi răspunsul este: epic battle sau, în română, un război epic, în primul rând cu tine însuţi, pentru că Ironman-ul nu este pentru majoritatea o competiţie cu ceilalti, ci mai ales cu tine şi cu limitele pe care ni le impunem noi şi care, de multe ori, sunt mult mai departe decât credem. De aici şi cunoscutul "Anything is possible" al Ironman-ului. […] De ce epic battle? Pe de o parte, paradoxal, pe parcursul cursei timpul se dilată - mai ales spre finish - sau se contractă. Sunt momente când un kilometru pare că îţi ia să îl faci o "veşnicie" sau părţi din cursă care trec ca prin vis, super repede”, a declarat Lucian Todea după trecerea liniei de finish.
În fiecare an, Ironman Austria atrage aproximativ 3000 de sportivi din peste 60 de ţări, care concurează pe unul dintre cele mai frumoase trasee de triathlon din lume.
Lucian Todea este, începând de anul trecut, ambasador al competiţiei Duathlon Challenge, care se va desfăşura anul acesta pe 23 septembrie în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Înscrierile în competiţia de duathlon vor începe luna aceasta. Mai multe detalii pe site-ul www.acceptaprovocarea.com.
 

comentarii
1 comentarii

Sa fi fost un razboi liric, nu epic, mai ca-i compuneam o oda...
Orfeu din bloc
06.07.2017 19:35
Din aceeasi categorie
Astra Film Festival

Sibiu Open

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat Scoala Jina
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA