Tribuna
Fabrica Sevis
Sibianul care îi calcă pe urme lui Mihai Leu, pe podium la Raliul Sibiului! ”Am crezut că un meci în ring e greu, dar o zi în mașina de raliu e și mai și...”
b.o.n.
1039 vizualizari
Sibianul care îi calcă pe urme lui Mihai Leu, pe podium la Raliul Sibiului! ”Am crezut că un meci în ring e greu, dar o zi în mașina de raliu e și mai și...”
Adrian Mihai, fost luptător de kickboxing și arte marțiale mixte (MMA), a intrat din acest sezon în lumea automobilismului, iar weekendul trecut, la Raliul Sibiului, a debutat în Campionatul Național de Rally2 ”Betano”. Alături de pilotul George Marcu, a ocupat primul loc la clasa A3 și al treilea la Grupa A.

 

Mihai Leu, fostul campion mondial WBO la semimijlocie acum aproape un sfert de secol, sportiv care ulterior a intrat în lumea automobilismului, devenind campion național de raliuri în 2003, este un model penru Adrian Mihai, cunoscutul luptător de kickboxing și arte marțiale mixte (MMA). Sibianul - la câțiva ani după ce a renunțat la luptele din ring sau din ”cușcă”, dedicându-se afacerilor și organizării de evenimente sportive - este fascinat de întrecerile automobilistice, iar weekendul trecut, la Raliul Sibiului, și-a făcut ”botezul”. Și, nu numai că a reușit să facă un raliu strălucit alături de pilotul George Marcu, pe o mașină Dacia Logan, ci a și urcat de două ori pe podium la Rally2, ocupând locul al treilea la Grupa A și câștigând clasa A3.

”Da, Mihai Leu a fost un exemplu pentru mine încă din perioada în care urca în ring. Este mai mare decât mine cu câțiva ani și i-am urmărit ascensiunea pas cu pas. Dar, nu din cauza lui am venit la automobilism. Sporturile cu motor sunt o altă pasiune a mea de mai multă vreme. Acum mi-am văzut visul împlinit”, povestește cel cunoscut drept ”Sfarmă Piatră” din perioada în care practica sporturile de contact. 

Adrian Mihai a vorbit și despre cât de greu i-a fost la primul raliu din carieră: ”Am crezut că un meci în ring este greu, dar vă spun cu mâna pe inimă că, într-o zi de concurs pe scaunul de copilot, legat în acel ham ca într-un scaun de avion cu reacție, parcurgând într-un zgomot infernal de motor, bubuituri de bolovani, șocuri de suspensie, viraje pe marginea prăpastiei la cota 1.300 de metri și cu salturi peste vârfuri de pantă în viraje, dictând traseul din caietul copilotului, am slăbit 6 kilograme”.

Dacă, pentru pilotul George Marcu, Raliul Sibiului a fost doar un alt concurs de automobilism din carieră, pentru Adrian Mihai cursa de casă a fost o veritabilă... piatră de moară. Echipajul Assault Rally Team a avut de înfruntat un macadam extrem de dur, plin de bolovani, pietriș și noroi, pe alocuri. ”Am concurat pe o Dacia Logan perfect echipată să facă față tuturor provocărilor. Alături de mecaninul Mircea Moldovan, care după prima probă, cea de la Râu Sadului, a reușit să schimbe telescopul stânga spate în numai 3 minute, mare lucru în timpul concursului nu a fost de reparat la mașină”, a adăugat Adrian Mihai.

Copilotul a vorbit și despre colegul său de echipaj: ”Deși (n.a. George Marcu) a fost la prima etapă din Campionatul Național de Rally2, are reale calități și sunt convins că va deveni un sportiv care va avea un cuvânt de spus la raliuri. A demonstrat că este un pilot bun și îi prezic un viitor frumos. A dat dovadă de tact, sânge rece și stare de spirit. Îi mulțumesc că a avut încredere în mine și am făcut o echipă extraordinară, care a răsturnat toate pronostricurile acestui raliu la clasa noastră”.

 

 

comentarii
1 comentarii

Ati fost fenomenali.Sincer,nu ma asteptam sa ajungeti la finish cu acel Logan .Cand ati trecut pe Santa pe langa noi niste spectatori strigau ca la Ski,hop,hop,hop.Pilotul despre care am auzit ca e cam lipsit de frica rupea masina in niste bolovani cu noroi.Felicitari.Spectacol !
Diana Raulea
02.08.2021 19:50
Din aceeasi categorie
A.D.I. Eco Sibiu

Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

Guitar Meeting

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia