Tribuna
PNL
Sibianca Laura Văleanu, calificată pentru a patra oară la Jocurile Paralimpice de iarnă
Ovidiu BOICA
2848 vizualizari
Sibianca Laura Văleanu, calificată pentru a patra oară la Jocurile Paralimpice de iarnă
Ea a participat la trei ediții, în 2018 ratând Olimpiada din cauza unor probleme de ordin medical.

 

Schioarea Laura Văleanu este unul dintre cei doi sportivi români calificați până în momentul de față la Jocurile Paralimpice de la Beijing. Celălalt este Mihăiță Papară, la snowboard, a anunțat Comitetul Național Paralimpic Român.

”Comitetul Național Paralimpic Român se poate lăuda până în prezent cu trei participări de excepție în cadrul Jocurilor Paralimpice de iarnă, evenimente care au culminat cu rezultate remarcabile ale sportivilor români, dar și cu dorința de a reveni de fiecare dată pe pârtiile competiționale din întreaga lume. Pentru Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing 2022 avem doi SPORTIVI CALIFICAȚI: Văleanu Laura Ioana - schi alpin; Mihăiță Papară – snowboard”, a anunțat COSR pe paralimpicromania.ro.

Originară din Sibiu, stabilită în momentul de față în Germania, Laura Văleanu este la a treia participare la Jocurile Paralimpice de iarnă. Prima Olimpiadă la care a luat startul a fost cea din 2010, de la Vancouver, în Canada. Patru ani mai târziu, la Sochi, în Rusia, Laura a obținut două rezultate foarte bune, locul 5 la slalom și locul 7 la slalom uriaș.

Laura Văleanu s-a calificat și pentru ediția Jocurilor Paralimpice din 2018, însă ea nu a mai ajuns în Coreea de Sud din cauza unei accidentări

Mihăiță Papară bifează a doua participare la Jocurile Paralimpice după cea de acum 4 ani, de la Pyeong Chang, în Coreea de Sud. El a terminat pe locul 11 la snowboard cross, reușind să acumuleze puncte importante în clasamentul Ranking Mondial, conform paralimpicromania.ro.

Jocurile Paralimpice 2022 vor avea loc la Beijing între 4 și 20 februarie 2022.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA