Tribuna
AFF
Și calificare, și revanșă! BC CSU Sibiu s-a calificat la Final Eight-ul Cupei României după victoria la 15 puncte diferență cu CS Vâlcea
Ovidiu BOICA
718 vizualizari
Și calificare, și revanșă! BC CSU Sibiu s-a calificat la Final Eight-ul Cupei României după victoria la 15 puncte diferență cu CS Vâlcea
© Facebook BC CSU Sibiu
”Galben-albaștrii” au câștigat cu 86-71, la Constanța, cel de-al doilea meci din turneul de calificare la Final Eight-ul Cupei României. Jucătorii lui Tomas Rinkevicius și-au luat revanșa după ce nou-promovata îi învinsese, la începutul săptămâni trecute, chiar în Sala ”Transilvania”, în finala mare a ”Memorialului Elemer Tordai”. Sâmbătă seara, bulgarul Yordan Minchev a fost cel mai bun marcator de la CSU, cu 22 de puncte. Cele două echipe se vor întâlni din nou, la Sibiu, în prima etapă a noului sezon al Ligii Naționale, la finalul acestei săptămâni.

 

Tomas Rinkevicius a început meciul cu același ”cinci” ca și în urmă cu o zi, cu localnicii de la Athletic, adică australianul Adnam, bulgarii Minchev și Ivanov și internaționalii români Mirel Dragoste și Rareș Uță.

Ivanov a deschis scorul cu o aruncare din spatele semicercului, Rotaru a egalat, apoi Uță, de la linia de ”libere”, și Minchev au dus-o pe CSU la două posesii (7-3). Rotaru a înjumătățit ecartul, iar după ce Dragoste a ratat din spatele semicercului, Williams a egalat după ce a fost faultat de Kyle Adnam (7-7).

Primul avantaj pentru Vâlcea l-a adus Solopa, cu o triplă (10-9), dar Adnam a egalat de la linia de ”libere”, apoi Dragoste a înscris de la distanță (13-12).

Ivanov a forțat desprinderea cu două aruncări din spatele semicercului, ambele ratate însă, iar Harris a înclinat încă o dată balanța în favoarea ovâlcenilor.

Echilibrul s-a menținut până la finalul perioadei. Gavriloaia a înscris o triplă, dar imediat Harris a reacționat cu două coșuri de la distanță plus alte două puncte și echipa lui Șapera avea +6 pe tabelă (22-16), moment în care Rinkevicius a luat time-out.

La reluare, ”galben-albaștrii” au prins un ”run” de 9-0 și, la prima pauză, conduceau cu 25-22.

 

”Vulturii” s-au desprins în sfertul doi

 

”Mo” Pratt a inaugurat tabela în actul secund (32-25), apoi Olisemaka a greșit pasa și l-a faultat pe Minchev, care a fixat ecartul la 9 puncte de la linia de ”libere” (34-25). Același Minchev a arătat că știe să înscrie și din spatele semicercului, iar Rareș Uță a fixat pentru prima dată diferența de pe tabelă la 10 puncte (39-29), moment în care Șapera a cerut time-out.

Rareș Uță a punctat primul după reluare, iar după ce Olisemaka a punctat cu un lay-up, Minchev și-a mai trecut în statistică o triplă (44-31).

Nici celălalt bulgar, Pavlin Ivanov, nu s-a lăsat mai prejos, apoi Minchev, de la linia de ”libere”, a dus-o pe CSU la +19 (50-31).

Rotaru a pus capăt seriei pozitive a ”galben-albaștrilor”, iar Ivanov a stabilit scorul primei reprize, 52-33 pentru CSU.

 

Revenire a oltenilor, după pauza mare

 

Olisemaka și Harris au redus din diferență, în debutul celui de-al treilea sfert, apoi Mirel Dragoste a înscris primele puncte pentru CSU după mai bine de două minute (53-36).

Vâlcenii s-au apropiat la 10 puncte după un 7-0, parțial întrerupt de Dragoste cu o triplă (61-48). Și Ivanov a înscris de la distanță, dar meciul nu era nicidecum jucat pentru că jucătorii lui Șapera au marcat șase puncte consecutive și diferența de pe tabelă scădea astfel sub 10 puncte (66-57).

Rotaru a stabilit scorul perioadei a treia, 27-16 pentru Vâlcea, și calificarea ”galben-albaștrilor” în Final Eight nu era încă securizată. CSU conducea cu 68-60.

 

... Și calificare în Final Eight

 

Ivanov și Nandor Kuti au forțat desprinderea, aruncând de la distanță, în debutul actului decisiv. Williams a înscris primele puncte pentru CSU din această perioadă, apoi Barro și Ivanov i-au băgat pe olteni... în ședință, la 75-62.

Minchev și-a exasperat adversarii cu încă o triplă, iar Rareș Uță a fixat diferența la 20 de puncte (82-62) când mai erau 4 minute din meci, iar calificarea lui CSU în Final Eight era acum asigurată.

Nou-promovata din Rm. Vâlcea a mai redus din diferență pe final cu un ”run” de 9-0, Mirel Dragoste stabilind rezultatul final, 86-71 pentru CSU, care își continuă parcursul în Cupa României după două victorii în grupa de la Constanța.

 

Doi jucători de la CSU în double-double

 

MVL-ul meciului a fost bulgarul Yordan Minchev, cu un indice al eficienței de 29, mai mare cu o unitate decât cel al lui Rareș Uță. Internaționalul bulgar a înscris 22 de puncte, cu sută la sută la aruncările de 3 puncte (4/4), a făcut 10 recuperări și a dat 3 assist-uri, el fiind unul dintre cei doi jucători ai lui Rinkevicius care au terminat în double-double.

Rareș Uță a marcat 19 puncte și a făcut 11 recuperări, motiv pentru care a terminat și el în double-double.

Celălalt bulgar din lotul lui CSU, Pavlin Ivanov, a încheiat partida cu următoarele cifre: 15 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive și o intercepție.

Mirel Dragoste a marcat 9 puncte, a făcut două recuperări și 3 intercepție, pasând decisiv la alte două reușite ale coechipierilor săi.

Pentru BC CSU Sibiu au mai punctat Kyle Adnam (8 puncte, 4 recuperări, 7 assist-uri), Mouhamed Barro (6 puncte, 5 recuperări), Aurelian Gavriloaia (3 puncte), Monyea Pratt (două puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive și două intercepții) și Nandor Kuti (două puncte, două recuperări, o intercepție și un assist).

De la CS Vâlcea 1924 s-au remarcat Rasheeed Williams (17 puncte), Wesley Harris (16) și Anton Rotaru (15), iar Olisemaka a făcut 12 recuperări și a marcat 4 puncte.

 

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA