Tribuna
Sfaturi pentru copiii și juniorii sibieni de la preparatorul fizic al naționalei de fotbal a României: ”E important să își păstreze tonusul fizic, dar și mental!”
Sfaturi pentru copiii și juniorii sibieni de la preparatorul fizic al naționalei de fotbal a României: ”E important să își păstreze tonusul fizic, dar și mental!”

 

Horațiu Baciu, preparatorul fizic al echipei naționale de seniori a țării noastre, le-a oferit câteva sfarturi, pe frf.ro, fotbaliștilor români de la toate nivelele. Despre pregătirea celor mai mici fotbaliști, Baciu a afirmat că este important ca aceștia să își păstreze tonusul fizic și pe cel mental. ”Esențial e să evite spațiile aglomerate și să exerseze acasă”, a spus preparatorul fizic.

“Sunt sigur că juniorii mari și seniorii urmează programele oferite de cluburi, așa că pentru cei mai mici practicanți ai fotbalului e important să își păstreze tonusul fizic, dar și mental, urmând câteva sfaturi simple. Esențial e să evite spațiile aglomerate și să exerseze acasă! De aceea, le propun lucruri care necesită minimum de spațiu. Atenție, numărul de repetări nu trebuie să fie mare, scopul principal este tehnica de execuție! Așadar, genuflexiuni, extensii, abdomene, flotări. Apoi, exerciții de mobilitate și stretching. E suficient dacă sunt executate zilnic și corect!”, a spus Horațiu Baciu.

În prezent, la Sibiu există mai multe cluburi de copii și juniori ai căror jucători pot beneficia de sfaturile lui Baciu. Printre acestea se numără FC Interstar, CSȘ Șoimii, Alma, ASSF ”Adrian Demian” sau Școala de Fotbal ”Ion Gheorghe”.

Legat de pregătirea jucătorilor seniori, Horațiu Baciu a declarat, pentru frf.ro că recomandă un program structurat de menținere: “Ca linii principale, dincolo de specificul fiecărui program oferit de club, recomand un program structurat de menținere. În lipsa ritmului de antrenament și al celui de competiție, menținerea tonusului muscular este esențială, pentru a facilita readaptarea la efortul specific în perioada când va fi nevoie de acest lucru.”

Baciu a adăugat că perioada optimă de reluare a pregătirilor înainte de restartul competițiilor este de cel puțin 3 săptămâni.

“E nevoie de minimum 3 săptămâni, în opinia mea, pentru pregătire înaintea reintrării în competiție. În mod ideal sunt necesare 4 sau chiar 5 săptămâni, dar dat fiind contextul competițional previzionat, îmi e greu să cred că vom putea avea o perioadă de readaptare la efort ideală”, a mai spus preparatorul fizic al naționalei mari pe frf.ro.

 

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA