Tribuna
PNL
Semifinalista dintre BC CSU Sibiu și CSO Voluntari se decide în decisiv, pe terenul ilfovenilor. ”Vulturii”n-au mai reușit revenirea din finalul meciului precedent
Ovidiu BOICA
593 vizualizari
Semifinalista dintre BC CSU Sibiu și CSO Voluntari se decide în decisiv, pe terenul ilfovenilor. ”Vulturii”n-au mai reușit revenirea din finalul meciului precedent
© Vali MACREA
Baschetbaliștii sibieni au pierdut meciul de sâmbătă seara, disputat cu sala plină, astfel că verdictul din seria cu CSO Voluntari se amână până la meciul decisiv. Cele două echipe se vor duela pentru a cincea oară într-un interval de numai 8 zile luni seara, pe 22 aprilie, în Sala Sporturilor ”Gabriela Szabo”. Meciul patru al sfertului de finală a fost mai echilibrat decât precedentul, desfășurat tot în Sala ”Transilvania”, Voluntariul impunându-se la o diferență de cinci puncte, scor 74-69. Rareș Uță și Jay Threatt au fost principalii marcatori ai lui CSU, cu câte 17 puncte. De cealaltă parte, Feazel și Allen au încheiat partida cu 22, respectiv 16 puncte. La meci a asistat și primarul Sibiului, Astrid Fodor.

 

”Vulturii” au ratat ocazia de a-și lua zborul spre semifinalele Ligii Naționale, fază atinsă și în sezonul precedent, pierzând meciul patru al seriei cu CSO Voluntari. Sibienii lui Tomas Rinkevicius aveau nevoie de încă un succes pentru a merge mai departe, după cel din urmă cu două zile, tot din Sala ”Transilvania”, scor 90-89, însă au capotat la o diferență de două posesii. Ilfovenii au câștigat cu 74-69, astfel că vor juca pe teren propriu meciul decisiv, luni seara, pe 22 aprilie.

Rinkevicius i-a trimis în primul ”cinci” pe Jay Threatt, Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov, Marc Loving și Rareș Uță, de cealaltă parte intrând Lucas Tohătan, Allen, David Vida, JT Shumate și Feazel.

După ce Allen, respectiv Ivanov au ratat din spatele semicercului, în debutuș întâlnirii, scorul a fost deschis de tripla lui Shumate. Dragoste a trecut cu succes pe la linia de ”libere”, apoi Tohătan a înscris și el de-afară, la fel Allen, în vreme ce, de cealaltă parte, Uță și-a trecut în cont primele patru puncte, iar Threatt a redus ecartul la o singură posesie cu două reușite de la interior (12-10).

Ilfovenii, în schimb, au continuta să puncteze de la distanță, Tohătan și Shumate trecându-și în cont fiecare câte încă o triplă, în vreme ce Dragoste a comis abatere de pași, iar uță și același căpitan al lui CSu au ratat incredibil de sub inel la acelai atac.

Dragoste a ratat și din spatele semicercului, nu și Pratt, care a stabilit scorul primului sfert, 18-15 pentru Voluntari.

 

Cu ilfovenii în prim-plan

 

Barro a redus ecartul la minim în debutul actului secund, dar Allen a continuat prestația bună de la trei puncte ale ilfovenilor. Loving și-a transformat ”liberele” (21-19), apoi Voluntariul s-a desprins la +7 cu tripla lui Feazel, Rinkevicius cerând time-out după numai două minute.

Uță a revenit pe parchet cu un lay-up, apoi Feazel a replicat cu un cârlig. Loving și Threatt, respectiv Feazel și Nicoară au ratat din spatele semicercului, apoi Uță și Loving, ultimul cu un dunk, l-au obligat pe Bagatskis să ia, la rândul său, un time-out (30-27).

La reluare, Uță a ajuns la 10 puncte după o recuperare ofensivă, diferența fiind acum minimă. Tot el a egalat (31-31), dar Feazel a fructificat următorul atac. Threatt a anulat avantajul vizitatorilor cu un coș pe sirenă, pentru ca Allen să stabilească scorul primei reprize, 35-33.

Feazel a inaugurat tabela în repriza secundă, Loving a apropiat-o pe CSU la o jumătate de coș (37-36), iar Mirel Dragoste a egalat după două minute și jumătate de la reluare (40-40). Feazel a fost precis de la linia de 5,85 metri, Threatt a mai anulat o dată avantajul Voluntariului, iar Allen a răspuns cu alte două triple,  apoi tot el și Mitchell au fixat ecartul la +8 (52-44), Rinkevicius luând un nou time-out.

Threatt a contribuit la revenirea ”galben-albaștrilor” pe finalul perioadei cu două reușite din spatele arcului de cerc, la ultima pauză Voluntariul mai având avantaj de o posesie (55-53).

 

Rinkevicius a rămas fără pivoți în sfertul patru

 

Rareș Uță a completat run-ul sibienilor în debutul actului decisiv, restabilind egalitatea (55-55) și băgându-i în ședință pe ilfoveni.

”Azi jucăm în șase / Al șaselea jucător”, au început să cânte fanii lui CSU, fără să-i pună la socoteală pe cei trei ”fluierași”, Faut, Cotrobas și Matei Bănică, aceștia luând câteva decizii care i-a iritat de-a dreptul pe cei din tribune.

© Vali MACREA

Justice și Feazel au înclinat din nou balanța în favoarea ilfovenilor (50-55), Polyak a ratat din spatele semicercului, nu și Tohătan și Voluntariul avea din nou două posesii peste adversar (62-57).

Rinkevicius a rămas fără pivotul titular pentru ultimele 6 minute, internaționalul comițând al cincilea fault.

Jucătorii lui Bagatskis n-au profitat de ”tehnicul” luiat de banca lui CSU, iar Threatt a ajuns la 17 pucte cu o aruncare de-afară (62-60).

Polyak a mai irosit o încercare de-afară, iar Barro a trecut pe lângă egalare. Lui Polyak i-a intrat, în cele din urmă, o aruncare din spatele arcului de cerc, iar Shumate l-a convins pe lituanianul de pe banca lui CSU să mai ia un time-out.

Tohătan a mărit și mai mult ecartul (69-60). Barro și Dragoste au înscris trei din cele patru aruncări de la 5,85 metri, apoi senegalezul a irosit o serie de ”libere”.

Feazel a fixat avantajul oaspeților la trei posesii cu un lay-up foarte important (71-63). Pe final, Rinkevicius l-a pierdut și pe Barro, ieșit accidentat, astfel că sibienii n-au mai avut puterea de a întoarce rezultatul, așa cum se întâmplase cu două zile mai devreme, când au revenit spectaculos de la un deficit de 22 de puncte, câștigând meciul la limită.

Voluntariul s-a impus cu 74-69, trimițând seria în decisiv și acum jucătorii lui Babatskis au prima șasă de a ajunge în semifinale. Suprize s-au mai văzut însă, chiar și anul trecut, tot pe terenul ilfovenilor ”galben-albaștrii” impunându-se cu 82-77 în decisiv, obținând biletele pentru semifinale, ceea ce le dorim și-acum.  

Învingătoarea dintre BC CSU și Voluntari va juca în semifinale cu CSM CSU Oradea, cealaltă semifinală fiind ”U” BT Cluj - FC Argeș Basketball.

 

Jay Threatt și Rareș Uță, câte 17 puncte. Feazel, principalul marcator al meciului

 

Principalii marcatori ai lui CSU în meciul patru al seriei cu CSO Voluntari au fost Jay Threatt și Rareș Uță, cu câte 17 puncte. Americanul și-a completat evoluția cu 4 recuperări, două pase decisive și 3 intercepii, iar pivotul și-a mai trecut în cont 5 recuperări.

© Vali MACREA

Marc Loving a terminat jocul cu 9 puncte, 8 recuperări și un assist, iar Mirel Dragoste, cu 9 puncte, 4 recuperări, o intercepție și 4 pase decisive.

Pentru BC CSU au mai evoluat Mouhamed Barro (8 puncte, 7 recuperări), Pavlin Ivanov (4 puncte, 4 recuperări și 3 assist-uri), Monyea Pratt (3 puncte, 6 recuperări) și Nandor Kuti (două puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă).

Keyshawn Feazel a fost cel mai bun marcator al meciului de sâmbătă seara, din ”Transilvania”, cu 22 de puncte, la care a adăugat 7 recuperri.

Din rândul ilfovenilor s-au mai remarcat Trevon Allen (16 puncte, două recuperări, o pasă decisivă și două intercepții) și Lucas Tohătan (12 puncte, 3 recuperări, 5 pase decisive și o intercepție).

În afara aruncărilor de la distanță, procentajele n-au fost strălucite, de ambele părți. Sibienii au avut doar 44% la aruncările de la semi-distanță (20/45), cu patru unități mai puțin decât Voluntariul (16/33). La ”libere”, CSU a avut 69% (11/16), iar jucătorii lui Bagatskis, 53% (9/17).

Laaruncările din spatele semicercului, sibienii au terminat partida cu 29% (6/21), față de 35% (11/31) al vizitatorilor. La acest capitol, Tohătan a avut 60%, cu trei reușite din cinci încercări.

”Galben-albaștrii” au câștigat duelul recuperărilor, cu 45-37, dar l-au pierdut pe cel al intercepțiilor (7-4).

 

 comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica