Tribuna
Șelimbărul termină pe 3 sezonul, în Liga 3. Furdui: ”Marele nostru regret e că nu am jucat un meci oficial de 6 luni”
Ovidiu BOICA
2201 vizualizari
Șelimbărul termină pe 3 sezonul, în Liga 3. Furdui: ”Marele nostru regret e că nu am jucat un meci oficial de 6 luni”

 

Federația Română de Fotbal anunțase, la începutul acestei săptămâni, că sezonul 2019/2020 al Ligii 3 nu se va mai relua. FC Universitatea Craiova 1948, echipa lui Adrian Mititelu, și Aerostar Bacău au promovat matematic în Liga 2. Celelalte 5 promovate în eșalonul secund se vor stabili în urma unui baraj între primele două clasate.
Viitorul - echipă care a stat în prima etapă din retur, ultima disputată din actualul sezon, are 28 de puncte, cu 5 mai puține decât ocupanta locului secund, Minaur Baia Mare. În Seria a V-a, promovarea se va decide în urma barajului dintre liderul ACS Comuna Recea și formația din Baia Mare.
Comitetul de Urgență al FRF a stabilit că, din cauza pandemiei de Covid-19, riscurile sunt prea mari pentru ca cel de-al treilea eșalon să mai fie reluat.
 ”Având în vedere recomandările făcute în vederea reluării antrenamentelor sportive, ținând cont de faptul că majoritatea cluburilor nu dețin resursele materiale, umane și financiare pentru a îndeplini condițiile menționate în Ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății și considerând că meritul sportiv trebuie să primeze, Comitetul de Urgență al FRF a validat propunerea Departamentului de Competiții al FRF, avizată de Administrația FRF în urma consultărilor avute cu membrii afiliați”, se arată într-un comunicat de presă al FRF-ului.
 
”Așteptăm noul sezon!”
 
Claudiu Furdui, președintele Viitorului, a declarat, în exclusivitate pentru TRIBUNA, că regretă faptul că echipa sa a investit mult în transferuri și în stagiul de pregătire din iarnă, dar nu a jucat niciun meci oficial de 6 luni. Echipa din Șelimbăr trebuia să joace la Alba Iulia în prima etapă, dar Unirea 1924 nu a putut organiza meciul. Furdui a mai spus că este normal ca sănătatea să primeze.
”Așteptăm noul sezon. Noi am terminat pe 3 campionatul. Marele regret al nostru e că am investit în iarnă niște bani, am adus jucători, ne-am pregătit, am făcut un cantonament extern, cu toate condițiile, dar n-am jucat nici măcar un meci oficial. Dacă eram pe locul 2, iar distanța dintre noi și prima clasată ar fi fost de cel mult 3 puncte, intram la baraj. Pentru noi, din punct de vedere sportiv, cel mai OK ar fi fost să jucăm toate cele 14 meciuri.  Strategia noastră este să mergem în continuare cu lotul pe care-l avem și cu antrenorul Florin Maxim. Ne dorim să îmbunătățim anumite posturi pe care nu am reușit să le îmbunătățim în iarnă, să avem un lot mai bine închegat decât în momentul de față.
Așteptăm să vedem care vor fi condițiile de pregătire sportivă, ce o să ni se trimită de la minister și de la federație. Încă nu știm ce-o să fie! Momentan, și dacă ar începe pregătirile și s-ar da liber, ar fi foarte devreme să ne pregătim pentru viitorul sezon. Viitorul sezon va începe cel mai devreme pe 15 august. Ai nevoie de o lună și jumătate de pregătire. Noi facem antrenamente aproape zilnic pe Zoom, am făcut în toată perioada asta,antrenamente fizice, cu jucătorii acasă. Vom continua să ne îmbunătățim condițiile de pregătire, condițiile financiare și sperăm că va începe odată și-odată campionatul. Avem 6 luni în care nu am jucat un meci oficial, iar în momentul în care începe campionatul vom avea 9 luni fără un meci oficial. Acesta e marele regret al nostru. Suntem și noi conștienți că sănătatea e cea mai importantă. Important e să fim sănătoși ca să putem merge înainte, e normal. Trebuie să devenim și mai puternici de-atât”
, a declarat Claudiu Furdui.
 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

Compa

Clinica Saneos

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA