Tribuna
Sevis
Se desfinţează FC Avrig la finalul acestui sezon?
Dan FRÂNCU
2619 vizualizari
Se desfinţează FC Avrig la finalul acestui sezon?
Viitorul echipei FC Avrig în Liga 3 devine incert, din cauza problemelor financiare. Astfel, la 5 ani de la o altă retragere din cea de-a treia competiţie naţională, cauzată - de asemenea - de lipsa fondurilor necesare susţinerii echipei, în ciuda reorganizării consistente de care a beneficiat în ultimii ani clubul ACS FC Avrig, este pe cale să se producă o nouă "revoluţie”, conducerea oraşului reuşind, cu eforturi tot mai mari, să menţină echipa în acest eşalon.

 

În cadrul şedinţei ordinare de la sfârşitul lunii trecute s-a dezbătut şi aprobat o iniţiativă de rectificare a bugetului local al oraşului Avrig pentru anul 2018. Astfel, pe lângă necesitatea acoperirii nevoilor financiare pentru desfăşurarea unor investiţii locale sau pentru asigurarea unor resurse băneşti urgente la unele instituţii publice din raza administrativ -teritorială a oraşului, în această rectificare a bugetului local a fost inclusă şi alocarea unei suplimentări bugetare în valoare de 100.000 lei (50.000 lei din fondul de rezervă al oraşului şi 50.000 lei din reducerea sumelor de la cheltuielile de personal al aparatului Primăriei Avrig - au existat anumite posturi bugetate şi neocupate de-a lungul acestui an), pentru susţinerea echipei de fotbal FC Avrig.

După ce a oferit explicaţii referitoare la rectificarea bugetară propusă spre aprobare, primarul Avrigului, Adrian Dumitru David, a ţinut să completeze susţinerea proiectului de hotărâre cu următoarea alocuţiune: “Eu am înţeles, cu prilejul discuţiilor din cadrul şedinţei comisiei de specialitate a Consiliului Local Avrig, necesitatea finanţării echipei de fotbal a oraşului Avrig, dar ar trebui să ne gândim şi să vă gândiţi foarte bine ce facem la anul, pentru că, în aceste condiţii şi cu acest buget, nu cred că Primăria oraşului Avrig îşi mai permite să continue susţinerea acestei echipe de fotbal. Da, suntem într-o ligă naţională, cheltuielile sunt mari, însă acest buget pentru finanţarea echipei de fotbal în acest moment este de 2,5 ori mai mare decât cel de acum 2 ani. Va trebui să luăm o decizie. Ne este corect să ne retragem  din competiţie la jumătatea ei, dar trebuie să luăm o decizie şi v-aş ruga să o luaţi chiar acum: ce facem de anul viitor? Cred că avem nevoie de sport, dar, în acelaşi timp, cred că un buget undeva la 150.000 lei este unul pe care şi l-ar permite şi Primăria Avrig pentru susţinerea echipei de fotbal. Dar, un buget de funcţionare, pentru tot ceea ce presupune activarea acestei echipe în Liga 3, cred că, în acest moment, la investiţiile pe care le are Primăria Avrig, este cam mult… Dar, v-am spus, susţin să terminăm acest campionat început, ar fi păcat să ne retragem la jumătatea competiţiei, fapt care s-a mai întâmplat şi în urmă cu câţiva ani; echipa a active în cea de-a treia ligă şi din cauza lipsei de finanţare, s-a dizolvat. Mai sunt cazuri de acest fel, nu mi le doresc… E al doilea an în care echipa activează în Liga 3, însă condiţiile din acest an, solicitările din acest an cred că sunt puţin cam mari…”.

Aşadar, în lipsa unei decizii luate de Consiliul Local Avrig în cadrul şedinţei ordinare, sau găsirii unei alte soluţii salvatoare, care să elibereze bugetul local al Avrigului de presiunea mare a finanţării echipei de fotbal a oraşului pentru implicarea competiţională oficială într-o ligă naţională (Liga 3), este foarte posibil ca FC Avrig să nu-şi mai poată continua activitatea în această structură, începând cu anul competiţional 2019/2020. Rămâne de văzut ce soluţie se va găsi!

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
PORTAL MEDICAL

Postare anunturi

venactiv

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia