Încă un pas greşit pentru "vulturi"">
Tribuna
Jidvei
SCM "U" Craiova - BC CSU Sibiu 75-74 / Încă un pas greşit pentru "vulturi"
Ovidiu BOICA
2727 vizualizari
SCM
După ce au ratat şansa de a cuceri, în premieră, Supercupa României, în urmă cu o săptămână, "galben-albaştrii" au debutat cu stângul în campionat, pierzând în Bănie la diferenţă de o jumătate de coş. Stewart ar fi putut aduce victoria lui CSU în ultimele secunde, dar a ratat aruncarea.

 

Baschetbaliştii sibieni au pierdut, aseară, al doilea meci consecutiv în debutul actualului sezon. După ce, acum o săptămână, au fost aproape de a cuceri Supercupa României, având în permaneneţă avantaj pe tabelă, pe terenul campioanei CSM CSU Oradea, vreme de 33 de minute, dar cedând pe final (68-64), acum jucătorii lui Dan Fleşeriu şi Cătălin Vulc au capotat la Craiova, în prima etapă a noului sezon al Ligii Naţionale. După 40 de minute, oltenii s-au impus la limită, scor 75-74.

Fostul jucător al Sibiului, Tyler Laser, a deschis scorul, apoi Jordan Chamtman a marcat două triple consecutive şi CSU conducea cu 6-2. Craiova a întors rezultatul la jumătatea primului sfert (9-8) şi s-a desprins la 6 puncte (16-10), câştigând apoi primele 10 minute cu 23-19 după ce sibianul Jordan a avut ultimul cuvând, cu o aruncare din spatele semicercului.

Oltenii au continuat să aibă avantaj pe tabelă şi în actul secund, fără a se desprinde, în vreme ce "vulturii" făceau eforturi pentru a întoarce rezultatul. Şi, după minute bune, CSU a reuşit să întoarcă balanţa în favoarea sa prin tripla lui Chatman, cu un minut şi jumătate înaintea pauzei mari. Sibienii au câştigat în cele din urmă prima repriză la diferenţă de o posesie (42-40) după 23-17 în cea de-a doua perioadă.

Startul sfertului trei a fost echilibrat, după care oltenii s-au desprins la +11 (57-46) în urma unor "treiţe" semnate de Diculescu şi Troupe (două). "Vulturii" au plătit tribut inexactităţilor la finalizare şi, în cea de-a treia perioadă, au marcat doar 9 puncte. Craiova a câştigat sfertul cu 17-9 şi actul decisiv începea de la 57-51.

Sibienii au pornit cursa de urmărire, la reluare, iar la jumătatea sfertului patru se apropiaseră la o posesie (62-60). Mai mult, când mai erau două minute şi jumătate, Isaiah Philmore a readus-o pe CSU în avantaj de la linia de "libere" (69-68) şi orice era posibil pe final de meci.

Din acest moment, până la final, cu excepţia lui Bzrd, care a aruncat cu succes din spatele semicercului (73-70), cele două echipe au mai înscris doar de la linia de "libere". Steward a redus diferenţa la o jumătate de coş (75-74), iar în ultimele 5 secunde Craiova avea repunere din margine, după un time-out. Sibienii au recuperat, dar acelaşi Stewart a irosit şansa de a aduce primul succes pentru CSU. Oltenii s-au impus la o diferenţă minimă, în vreme ce "galben-albaştrii" mai au de aşteptat cel puţin până vineri, 18 octombrie, când primesc vizita Stelei, pentru prima victorie din acest sezon.

 

Philmore, în double-double

 

Cel mai bun marcator al lui CSU în meciul de la Craiova a fost americanul Isaiah Philmore, cu 22 de puncte. Philmore a terminat meciul în double-double după ce a reuşit şi 11 recuperări, dintre care 9 defensive.

Jordan Chatman a înscris 14 puncte, a făcut 4 recuperări şi a avut un assist, iar Barry Stewart şi-a trecut în cont 10 puncte şi câte două recuperări şi pase decisive, la care a adăugat 3 intercepţii.

Pentru BC CSU Sibiu au mai evoluat Randal Falker (9 puncte, 12 recuperări, un assist), Lucas Tohătan (8 puncte, o recuperare, 4 pase decisive), Jared Jordan (5 puncte, 5 assist-uri, două recuperări), Chris Cooper (4 puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă), Aurelian Gavriloaia (două puncte) şi Roland Torok.

De la gazde, Porter Troupe a avut 17 puncte, iar Pratt şi Laser, foştii jucători ai lui CSU, 12 puncte, 3 recuperări şi 6 assist-uri, respectiv 7 puncte, 9 recuperări şi 6 pase decisive.

Foto: Gazeta de Sud

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia