Tribuna
SCM Timișoara - BC CSU Sibiu 80-84 / L-au contrazis pe Murphy! Ce începe rău, se termină bine!
Ovidiu BOICA
2720 vizualizari
SCM Timișoara - BC CSU Sibiu 80-84 / L-au contrazis pe Murphy! Ce începe rău, se termină bine!
Baschetbaliștii sibieni au marcat doar 12 puncte în primul sfert, la finalul căruia Timișoara avea +21. CSU a câștigat următoarele două perioade la diferențe confortabile, reușind să întoarcă reultatul, iar în final s-a impus la diferență de două posesii. ”Vulturii” termină pe locul al treilea Grupa A, iar în primul meci din Top 6 vor juca, în Sala ”Transilvania”, cu Steaua. Cu SCM Timișoara, Barry Stewart a marcat 23 de puncte, iar Isaiah Philmore, revenit după unele probleme medicale, 20.

 

CSU a încheiat cu un succes prima fază a sezonului regulat, clasându-se pe podiumul Ligii Naționale, după ”U” BT Cluj, echipa care tocmai a eliminat-o din Cupa României, și campioana en-titre Oradea. Sâmbătă seara, jucătorii lui Dan Fleșeriu și Cătălin Vulc s-au impus la o diferență de două posesii în Banat, pe terenul forației pregătite de Dragan Petricevici.

”Vulturii” au avut un start de meci dezastruos. Chatman a irosit prima aruncare a meciului, din spatele semicercului. Bogdan Popa, jucătorul U23 introdus în primul ”cinci” al Timișoarei, a deschis scorul, Cooper a egalat, după care Pesakovic a marcat pentru 4-2. Stewart a adus primul avantaj pentru CSU cu o triplă, apoi bănățenii au prins un ”run” de 12-0, Franklin Jr. înscriind de trei ori la rând din spatele semicercului (16-5).

Stewart a pus capăt seriei timișorenilor, tot cu o aruncare de la distanță, dar a urmat un nou monolog al jucătorilor lui Dragan Petricevici (10-0), Franklin Jr. trecându-și în cont încă o triplă (26-8).

Sfertul de coșmar s-a încheiat cu un avantaj de peste 20 de puncte în favoarea Timișoarei (33-12), aceasta fiind, de departe, cel mai dezastruos de până acum al ”galben-albaștrilor” în actualul sezon.

Sibinii au fost ceva mai curajoși la reluare, iar Barry Stewart a avut mână sigură de la 3 puncte, înscriind alte două triple. După 4 minute și jumătate,la 41-26, Petricevici a cerut time-out.

La reluare, ”vulturii” au continuat să se apropie pe tabelă, Stewart a marcat încă un coș din spatele semicercului, iar Falker a fixat ecartul la 10 puncte (45-35).

Randal Falker a îmbogățit zestre de ”treițe” a lui CSU (47-40), iar Brown, tot din spatele semicercului, a stabilit scorul primei reprize: 50-40.

Ofesniva sibienilor a continuat și în debutul reprizei secunde, Stewart și Tohătan aducându-și aportul, cu arucări de la distanță, la revirimentul ”galben-albaștrilor”. CSU s-a apropiat la două posesii, la jumătatea celei de-a treia perioade (52-48), iar cu două minute înainte de ultima pauză, Lucas Tohătan a egalat la 57, tot cu o triplă.

CSU a început în avantaj actul decisiv (62-59), după un excelent sfert trei (22-9). Sibienii s-au dus la +8 (68-60), dar bănățenii au reușit să întoarcă rezultatul (69-68). O vreme s-a marcat numai de la linia de ”libere”, perioada fiind întreruptă de tripla lui Pesakovic, timișoreanul fiind imitat imediat de Stewart (77-77).

Rolly Torok a marcat pentru 79-77, apoi Chatman a punctat din spatele semicercului (82-77). Franklin Jr. a păstrat vii speranțele Timișoarei (82-80), dar Philmore, după faultul lui Pesakovic, a stabilit rezultatul final, 84-80 pentru CSU. ”Galben-albaștrii” au obținut o victorie la care nu mai visau, după primele 10 minute. Murphy zicea că ce începe bine se termină rău, dar în cazul sibienilor, lucrurile au stat taman pe dos...

 

Barry Stewart, 64 la sută la 3 puncte!

 

Cel mai bun marcator al lui CSU a fost Barry Stewart, autorul a 23 de puncte. Americanul a fost spaima timișorenilor în momentul în care se pregătea să arunce din spatele semicercului, înscriind de 7 ori din 11 încercări. În plus, Stewart și-a trecut în cont o recuperare și 3 pase decisive.

Isaiah Philmore a marcat 20 de puncte în cele 34 de minute cât s-a aflat pe parchet, la care a adăugat 7 recuperări și două assist-uri.

Randal Falker, Chris Cooper și Jordan Chatman au marcat câte 9 puncte. Falker și-a completat cu 7 recuperări, două pase decisive și o intercepție statistica. Cooper, tot cu 7 recuperări și 3 assist-uri, iar Chatman, cu 4 recuperări și două intercepții.

Rolland Torok a marcat 8 puncte, a făcut tot atâtea recuperări și a dat 3 pase decisive, iar Lucas Tohătan a avut următoarele cifre: 6 puncte (2/2 la aruncările din spatele semicercului), 3 recuperări, 3 assist-uri și două intercepții.

Pentru CSU a mai evoluat Aurelian Gavriloaia, iar David Engi și Radu Paliciuc nu au bifat niciun minut.

Cel mai bun marcator al meciului a fost însă Franklin Jr., cu 27 de puncte, 4/10 la aruncările de la distanță, americanul din tabăra lui Petricevici înscriind 18 puncte doar în primele 10 minute. Jucătorul Timișoarei a avut 24 indice al eficienței, cu două unități peste Philmore. Sherwood Brown a fost singurul jucător care a terminat meciul în double-double, cu 11 recuperări și 10 puncte, iar Mirel Dragoste, fostul baschetbalist al lui CSU, a dezamăgit, având un indice al eficienței negativ (-8) și terminând meciul fră vreun punct în cele aproape 8 minute în care a fost folosit de Petricevici. 

   

”Un meci îngrozitor de greu! Am început foarte slab, sub presiunea oboselii din meciul de miercuri (n.a. 15 ianuarie, 78-77 cu ”U” BT Cluj, în manșa secundă din sferturile de finală ale Cupei României).  În sfertul al doilea am reușit să ne mai revenim și să egalăm oarecum  situația, chiar dacă la pauză au mai fost 10 puncte, dar am jucat ceva mai bine din punctul de vedere al apărării. Mă bucur că băieții au avut încredere și și-au testat limitele, pentru că, imediat după meci, am și avut probleme cu doi jucători care au jucat până la epuizare și mă bucur că am reușit să obținem o victorie. Era important să trecem acest test, atunci când suntem conduși să putem să revenim, să intrăm în meci, și să îl și câștigăm. Îi felicit pe băieți pentru atitudine, pentru atitudinea de miercuri și pentru cea de astăzi (n.a. sâmbătă, 18 ianuarie și sper să continuăm să înțelegem că doar cu această atitudine putem să ajungem din nou acolo unde ne dorim. Urmează Top 6 unde vor fi meciuri la fel de grele ca și până acum și sper să câștigăm meciuri în deplasare. Avem un avantaj destul de mare față de locurile 4 și 5, pe care trebuie să îl mărim neapărat în primele două-trei etape, pentru a ne pregăti de play-off. Îi felicit încă o dată pe băieți și le mulțumesc suporterilor că nu au renunțat la noi, chiar dacă am avut perioade lungi în care am jucat mult mai slab decât se așteaptă toată lumea de la noi, chiar și noi-, și au venit în număr mare și la Timișoara iar acest lucru a contat extrem de mult”.

Dan Fleșeriu, antrenor BC CSU Sibiu

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia