Tribuna
PNL
Șapte jucători de la Voluntari infectați cu coronavirus după ce ilfovenii au câștigat ”Memorialul Tordai”! Reacția BC CSU: ”Simptomele infectării nu apar imediat după contact”! Doi infectați și la Sibiu!
Ovidiu BOICA
816 vizualizari
Șapte jucători de la Voluntari infectați cu coronavirus după ce ilfovenii au câștigat ”Memorialul Tordai”! Reacția BC CSU: ”Simptomele infectării nu apar imediat după contact”! Doi infectați și la Sibiu!
Echipa masculină de baschet CSO Voluntari a anunţat, ieri, pe Facebook, existenţa a nouă cazuri pozitive la coronavirus în cadrul său, şapte jucători şi doi membri ai staff-ului. Oficialii clubului sibian susțin că este foarte probabil ca cei de la CSO Voluntari să se fi infectat înainte de ”Memorialul Tordai”.

 

''Din nefericire, sfârşitul săptămânii trecute nu a adus doar vești bune. După ce câţiva dintre componenţii lotului au acuzat simptome (febră, dureri musculare, duse, stare acută de oboseală) în noaptea de vineri spre sâmbătă, întreaga echipă a fost testată în dimineaţa de luni, 12 octombrie, la fix 7 zile de la ultima testare, realizată înaintea Memorialului ”Elemer Tordai” de la Sibiu. Rezultatul primit noaptea trecută a fost unul trist: 9 cazuri pozitive, dintre care 7 vin din rândul sportivilor. De asemenea, trei membri ai familiilor noastre au fost depistaţi pozitivi, totalul ajungând la 12 în acest moment'', a anunţat clubul ilfovean.
Sportivii şi membrii staff-ului care au fost testaţi negativ au trecut şi ei în izolare şi vor repeta testul săptămâna aceasta.
CSO Voluntari a informat DSP-ul cu privire la această situaţie şi va urma directivele impuse de această instituţie. Activitatea echipei a fost suspendată începând de luni seara.
''Situaţia noastră reprezintă un semnal de alarmă cât se poate de clar cu privire la stricteţea şi transparenţa cu care competiţiile trebuie organizate şi desfăşurate. Măsurile şi prevederile legislative trebuie respectate întocmai şi toată lumea trebuie să le trateze cu maximă responsabilitate. Din păcate, aşa cum am comunicat în această dimineaţă cu Federaţia Româna de Baschet, am observat cu mare dezamăgire şi frustrare că unii dintre partenerii noştri de competiţie nu au arătat nici grijă, nici transparenţă, nici respect faţă de reguli şi de oameni. Sperăm că în aceste momente dificile, toată lumea să aibă maturitatea şi tăria de a-şi asuma greşelile şi de a învăţa din ele prin calea cea mai grea. În situaţia actuală, ”scurtăturile”, trecerea cu vederea şi omiterea adevărului nu pot fi justificate în faţa sportului, a fanilor, a partenerilor şi, mai ales, a familiilor tuturor celor implicaţi în fenomen'', se mai arată în comunicatul clubului.
CS Voluntari a câştigat, joia trecută, ediţia a XII-a a Memorialului ''Elemer Tordai'' la baschet masculin, după ce a învins-o în finală pe Dinamo-Ştiinţa Bucureşti cu 93-89, în Sala ”Transilvania” din Sibiu. La turneu au mai participat CSU Sibiu şi ”U” BT Cluj.
 
BC CSU SIbiu: ”Am luat măsurile pentru evitarea răspândirii virusului”

Reacția oficialilor BC CSU Sibiu nu a întârziat să apară, clubul sibian postând un punct de vedere pe site-ul bc-csusibiu.ro. Reprezentanții ”galben-albaștrilor” susțin că la ”Memorialul Tordai” au fost luate toate măsurile de prevenire a infectării cu Covid-19. În plus, aceștia afirmă că trei din cele patru echipe participante la ediția din acest an a turneului organizat în memoria regretatului baschetbalist au efectuat turnee în străinătate, iar simtomele infectării cu coronavirus nu se manifestă imediat după infectare, lăsând să se înțeleagă că ilfovenii care au fost depistați pozitiv s-ar fi infectat înainte de ”Memorialul Tordai”.
”În organizarea competițiiei am luat măsurile pentru evitarea răspândirii virusului, astfel că am contractat o firmă de dezinfecție a sălii, am procedat la termoscanarea tuturor participanților, am atenționat participanții constant, inclusiv în timpul meciurilor, să procedeze la purtarea măștii iar toți participanții au avut la-ndemână dezinfectant în permanență. Având în vedere contextul actual, le-am reamintit echipelor, încă de la transmiterea invitației, să efectueze testarea tuturor participanților la competiție conform reglementărilor în vigoare. De asemenea, au fost testați toți arbitrii care  au oficiat partidele și au prezentat rezultatele negative ale testelor. (...) Așa cum specialiștii în sănătate publică ne-au confirmat, considerăm că e greu de stabilit data infectării, având în vedere contextul actual de transmitere în comunitate iar ce știm cu siguranță este că simptomele infectării nu apar imediat după contact. Mai mult decât atât, așa cum probabil este cunoscut, trei dintre echipele participante la ”Memorialul Elemer Tordai” au fost angrenate în competiții în Bulgaria și Serbia și s-au întors în țara în perioada 25-27 septembrie, exact cu 10-12 zile înainte de ”Memorialul Elemer Tordai”. Le dorim multă sănătate tuturor și să fie baschet!”, este comunicatul clubului sibian.
 
Doi infectați și la CSU
 
În comunicatul respectiv, BC CSU au informat că există două cazuri pozitive și la Sibiu: ”Momentan, în echipa noastră sunt confirmate doua cazuri pozitive, unul dintre acestea fiind depistat la revenirea echipei noastre din Bulgaria, iar unul confirmat duminică, ambii fiind în izolare. Precizăm că niciun alt sportiv nu prezintă simptome, iar mâine (n.a. astăzi), 14 octombrie 2020, avem programată o nouă testare”.
În perioada 17-20 octombrie sunt programate meciurile din Grupa C a Cupei României, la Sibiu, cu participarea formaţiilor BC CSU Sibiu, SCM Timişoara, CSO Voluntari şi CSM Tg. Jiu.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia