Tribuna
SEVIS
S-au răzbunat pe Steaua. A treia ”sută” pentru CSU
Ovidiu BOICA
752 vizualizari
S-au răzbunat pe Steaua. A treia ”sută” pentru CSU
© Rareș Spechea / Facebook BC CSU Sibiu
La o zi distanță după înfrângerea cu ”U” BT Cluj, jucătorii lui Dan Fleșeriu și Cătălin Vulc s-au impus la o diferență de aproape 30 de puncte în fața steliștilor. Acesta este al treilea meci din actualul sezon în care ”galben-albaștrii” înscriu peste 100 de puncte. CSU ocupă locul secund în clasamentul Ligii Naționale înaintea ultimului turneu din turul sezonului regulat. Philmore și Addison au fost principalii marcatori ai sibienilor, cu 22, respectiv 20 de puncte.

 

Sibienii și-au vărsat năduful pe Steaua, după înfrângerea cu Clujul lui Mihai Silvășan, rezultat în urma căruia au ratat șansa de a refeni pe primul loc. La 24 de ore distanță de eșecul cu ”U” BT, CSU s-a impus la o diferență de 28 de puncte în fața ”roș-albaștrilor”.

Dan Fleșeriu a început meciul cu Tohătan, Rolly Torok, Addison, Cooper și Philmore în primul ”cinci”. Philmore a deschis ”balul” cu un slam, iar după ce Vranjes a egalat, CSU a reușit un ”run” de 13-2 (15-4).

Sibienii au continuat să se distanțeze, Torok, Addison și Philmore (două) înscriind din spatele semicercului, la finalul primului sfert ecartul fiind de 21 de puncte (31-10).

CSU a continuat să pună și mai multă distanță pe tabelă față de adversar la reluare, iar cu două minute înainte de pauza mare KJ Jackson a fixat diferența la 30 de puncte (57-27).

Finalul primei reprize le-a aparținut bucureștenilor, care au reușit un ”run” de 9-1, astfel că, după 20 de minute, CSU conducea cu 58-36.

Steliștii au continuat seria pozitivă și în debutul reprizei secunde, cu un ”run” de 7-0 (58-43), căruia i-a pus capăt Marquis Addison cu o aruncare din spatele semicercului, nu înainte ca Dan Fleșeriu să ceară time-out. Apoi Mandache a înscris alte două coșuri și ecartul dintre cele două echipe era acum de doar 14 puncte (61-47).

Parcă treziți dintr-un vis urât, ”vulturii” au reacționat prin Addison, KJ Jackson și Philmore, iar Torok a înscris încă o triplă, forțându-i pe bucureșteni să ia time-out, la jumătatea perioadei (75-50).

La reluare, ”vulturii” au continuat asaltul și, înaintea actului decisiv, aveau +36 pe tabelă (90-54).

Ultimul sfert a fost unul fără istoric, în care Dan Fleșeriu și-a permis să-i folosească pe ucătorii la care a apelat mai puțin. Steaua a câștigat perioada cu 21-13, dar CSU s-a impus în final la o diferență de 28 de puncte, scor 103-75.

 

Philmore, 22 de puncte

 

Cel mai bun marcator al meciului a fost Isaiah Philmore, cu 22 de puncte. Baschetbalistul lui CSU și-a mai trecut în cont 8 recuperări, 3 intercepții și a dat un assist.

Marquis Addison a înscris cu două puncte mai puțin decât Philmore, la care a adouăgat câte 3 pase decisive și recuperări, plus o intercepție.

KJ jackson a înscris 14 puncte, a dat 8 pase decisive și a reușit o recuperare și 3 intercepții.

Kevin Hardy a fost liderul lui CSU la capitolul recuperărilor, cu 10 reușite, la care a adăugat 8 puncte și 3 pase decisive.

Pentru BC CSU au mai evoluat Rolland Torok (13 puncte, 8 recuperări, două assist-uri), Lucas Tohătan (7 puncte, două recuperări, două pase decisive și o intercepție), Christian Lutete IV (7 puncte), Chris Cooper (6 puncte, 9 recuperări, două pase decisive, o intercepție), Toni Rotaru (5 puncte), David Stan (un punct) și Aurelian Gavriloaia.

De cealaltă parte, Andrei Mandache a marcat 20 de puncte și a făcut 7 recuperări, iar Titus Nicoară, venit de pe bancă, a avut 17 puncte și 6 recuperări.

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia