Tribuna
S-au dat cu Dacia! Handbalistele din Cisnădie, la prima victorie din noul an în Liga Florilor
Ovidiu BOICA
611 vizualizari
S-au dat cu Dacia! Handbalistele din Cisnădie, la prima victorie din noul an în Liga Florilor
Măgura a obținut, sâmbătă seara, primul succes pe 2024 în campionat, după o remiză la Brașov și trei înfrângeri consecutive, cu Rapid, Minaur și CSM București. Fetele lui Weber și Bogdan Nițu s-au impus la o diferență de 4 goluri cu penultima clasată în Liga Florilor. Abed-Kader a fost principala marcatoare a echipei din Cisnădie, cu șapte reușite, urmată de alte două românce, Moldoveanu și Rușu, cu câte 6 goluri. Pentru Măgura, urmează deplasarea la Brăila, pe terenul unei echipe calificate în sferturile de finală ale European League.

 

Echipa din Cisnădie a obținut, sâmbătă seara, a doua victorie din noul an, prima din campionat, în fața penultimei clasate în Liga Florilor, Dacia Mioveni. Fetele pregătite de Alexandru Weber și Bogdan Nițu s-au impus la o diferență de patru goluri, pe teren propriu, dar ecartul ar fi putut fi și mai mare. Succesul cu argeșencele poate fi pus alături de cel de la Turda, din Cupa României, cu 35-25 în fața echipei de divizie secundă a Liceului ”Liviu Rebreanu”. De atunci, Măgura a pierdut trei jocuri la rând în Liga Florilor, 33-28 și 33-32 cu vicecampioana Rapid, respectiv Minaur Baia Mare, ambele pe teren propriu, și cu 36-26 pe terenul campioanei CSM București.

Turcoaica Asli Iskit a deschis scorul, iar după ce Dezic a egalat, Cisnădia s-a dus la două goluri prin reușitele Danei Abed-Kader dintr-o aruncare de la 7 metri și Gabrielei Moldoveanu.

Vizuete a egalat cu o ”dublă”, apoi vizitatoarele au preluat conducerea după golurile lui Dezic și Isic (5-4).

Elena Roșu a egalat, apoi Mldoveanu a readus Măgura în avantaj (6-5), dar Krsnk a egalat.

Măgura s-a desprins pentru primadată la trei goluri prin reușita Cynthiei Tomescu, 11-8 (21), diferență care avea să se regăsească pe tabelă și la pauză (16-13).

La reluare, o vreme, diferența de pe tabelă n-a trecut de 2-3 goluri, dar de la 19-17, Măgura s-a dus la +5 prin cele două goluri ale Elenei Roșu și cel al Mariei Bardac (22-17).

Gabriela Moldoveanu a mărit și mai mult ecartul(26-19), la jumătarea reprizei. Vizitatoarele au dat semne de viață cu trei goluri la rând,două ale lui Koljic, unul al lui Tătar (27-23), însăcu două minute înainte de final Măgura conducea cu 30-24 și n mai avea cum să scape victoria, cele două reușite de pe urmă, ale lui Krsnik și Borcan, nemaiavând cu să modifice ecuația învingătorului.

Măgura a câștigat cu 30-26 și ajunge la a cincea victorie, dar nu s-ar putea spune că fetele lui Weber și Nițu sunt scăpate de emoții pentru că mai sunt destule etape de disputat.

Dana Abed-Kader a înscris cele mai multe goluri din meci (7), fiindurmată de alte patru jucătoare, câte două de fiecare parte, Gabriela Moldoveanu și Elena Roșu, respectiv Armina Isic și Dora Krsnik. Abed-Kader a transformat toate cele 7 aruncăril de la 7 metri de care-a beneficiaat.

Pentru Măgura au mai punctat Valentina Bardac (4 goluri), Emilia Galinska, AsliIskit (câte două), Mouna Jlezi, Cynthia Tomescu și Marinela Neagu (câte unul).


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Q House

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
Licitatie publica

ACCENT MEDIA