Tribuna
S-ar putea să ne intereseze! Barajul pentru menținerea/promovarea în Liga 1, în două manșe
Ovidiu BOICA
1216 vizualizari
S-ar putea să ne intereseze! Barajul pentru menținerea/promovarea în Liga 1, în două manșe
Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, pe site-ul său oficial, că în urma consultării celor 14 cluburi afiliate respinge propunerea Federaţiei Române de Fotbal privind disputarea barajului pentru menţinerea/promovarea în Liga 1 într-o singură manşă şi nu tur-retur, cum prevede ROAF.

 

"Liga Profesionistă de Fotbal a primit punctele de vedere ale tuturor cluburilor membre în ceea ce priveşte varianta propusă de Federaţia Română de Fotbal, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv din data de 25 iunie 2020, ca jocurile de baraj pentru menţinerea/promovarea în Casa Liga 1 să se desfăşoare într-o singură manşă. Cele 14 cluburi membre ale Ligii 1 au susţinut, în unanimitate, că nu sunt de acord cu varianta de lucru propusă de Federaţia Română de Fotbal şi că doresc să dispute jocurile de baraj în două manşe, aşa cum prevede şi Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice al FRF", se menţionează pe site-ul citat, conform Agerpres.

Anul trecut, FC Hermannstadt s-a salvat de la retrogradare după ce a câștigat barajul cu divizionara secundă Universitatea Cluj. Sibienii au câștigat cu 2-0 pe ”Cluj Arena” și au cedat cu 1-0 în returul de pe ”Municipal”.

Echipa sibiană se află angrenată, și în acest sezon, în lupta pentru evitarea retrogradării, înaintea meciului de aseară, d ela Iași, cu Politehnica, din etapa a VII-a a play-out-ului, fiind pe locul 6, cu 18 puncte.

Liga Profesionistă de Fotbal a transmis către Federaţia Română de Fotbal o adresă în care prezintă punctul de vedere al cluburilor membre şi a îndemnat pe această cale FRF, ca - pentru respectarea principiilor democratice care guvernează activitatea fotbalistică din România - să solicite cluburilor din Liga 2 punctul de vedere cu privire la modul în care acestea doresc să dispute jocurile de baraj (în dublă manşă cum prevede ROAF al FRF sau varianta nouă a FRF, într-o singură manşă).

Conform Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice, ocupanta poziţiei a treia în Liga 2 va disputa cu locul 6 din play-out-ul Ligii 1 un meci de baraj de menţinere/promovare în dublă manşă.

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal aprobase, la 5 iunie, în calendarul competiţional pentru încheierea sezonului 2019/2020, ca partidele de baraj să se dispute în 5 şi 9 august.

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia