Tribuna
Roxana Gatzel, ”Cetățean de onoare” al Cisnădiei! Măgura a retras tricoul cu numărul 80
Ovidiu BOICA
3029 vizualizari
Roxana Gatzel, ”Cetățean de onoare” al Cisnădiei! Măgura a retras tricoul cu numărul 80
Cu puține momente înaintea debutului primului meci al Măgurii din actualul sezon, cel cu vicecampioana Minaur Baia Mare, în Sala Sporturilor a avut loc o mică festivitate în cadrul căreia celei mai reprezentative handbaliste din istoria clubului, Roxana Gatzel, i-a fost decernat titlul de ”Cetățean de onoare” chiar de către primarul Gheorghe Huja. În plus, clubul a retras, cu această ocazie, tricoul cu numărul 80, purtat de sportiva de 41 de ani.

 

Fosta handbalistă Roxana Gatzel este cel mai noi ”Cetățean de onoare” al Cisnădiei, titlu care i-a fost înmânat, sâmbătă seara, înaintea meciului Măgurii cu Minaur Baia Mare, din prima etapă a noului sezon al Ligii Florilor, chiar de către primarul Gheorghe Huja. Sportiva originară din Craiova a evoluat din 2014 încoace pentru Măgura, iar în sezonul 2015/2016 a fost cea mai bună marcatoare din Liga Florilor, cu 211 reușite.

Tot cu această ocazie, clubul Măgura a decis să retragă tricoul cu numărul 80, cel purtat în ultimii ani de Roxana Gatzel, număr ales de jucătoare după anul nașterii, 1980.

În plus, în fața Sălii Sporturilor din Cisnădie a fost amplasată în trecut o statuetă reprezentând-o pe legendara handbalistă româncă, pe soclul căreia sunt inscripționate performanțele acesteia din carieră, inclusiv titlul de golgeter al Ligii Florilor, cucerit în 2016.

”Este un moment foarte emoționant pentru mine, dar în același rând și foarte trist, pentru că, după 28 de ani, părăsesc scena handbalului, pun capăt carierei de jucătare. Vreau să mulțumesc, cu această ocazie, tuturor antrenorilor care și-au pus amprenta asupra carierei mele, să mulțumesc familiei, să vă mulțumesc dumneavoastră, publicului, pentru susținere, galeriei, care ne-a fost aproape la fiecare meci”, a afirmat, vizibil emoționată, Roxana Gatzel.

Printre cei amintiți de Roxana Gatzel în momentul mulțumirilor s-au numărat antrenorii Aurelian Roșca și Gheorghe Tadici, dar și Alex Weber și Bogdan Nițu, sub îndrumarea ultimilor doi jucând în ultimele sezoane la Măgura, primarul Cisnădiei, Gheorghe Huja, ”fără de care această echipă nu ar fi existat”, numind Cisnădia drept ”casa din ultimii 6 ani”, iar despre Măgura spunând că este echipa sa de suflet.

 

Palmares impresionant!

 

Roxana Gatzel a început handbalul la Clubul Sportiv Școlar din localitatea în care s-a născut, Craiova. În 1997 s-a transferat la Oltchim Rm. Vîlcea, club pentru care a jucat până în 2001, când a plecat pentru 5 ani la Silcotub Zalău.

În 2006 a revenit la Oltchim, rămânând la gruparea din Rm. Vîlcea până în 2012. În următoarele două sezoane s-a întors acasă, jucând pentru SCM Craiova, apoi a plecat pentru o scurtă perioadă la HC Alba Sebeș, iar din 2014 până în prezent a făcut parte din lotul Măgurii, echipă de la care s-a retras din cariera de jucătoare.

Handbalista care a evoluat pe postul de centru are 14 prezențe și 35 de goluri în naționala de junioare a României, 15 meciuri și 40 de goluri în cea de tineret, iar în naționala mare a evoluat în 89 de partide, marcând 167 de goluri.

Pe când evolua la Măgura, în sezonul 2015/2016, a fost desemnată golgetera Ligii Florilor, cu 211 reușite.

Roxana Gatzel a devenit vicecampioană mondială, în 2005, la capătul turneului final disputat în Rusia. Mai are în palmares două titluri de campioană mondială, unul cu naționala de junioare, altul cu cea de tineret, și un titlu european de tineret.

La nivel de echipe de club, marile performanțe au fost atinse cu Oltchim, finalistă a Ligii Campionilor în 2010, semifinalistă (2009, 2012) al aceleiași competiții, câștigătoare a CupeiCupelor (2007) și câștigătoare a Trofeului Campionilor (2007).

În Liga Națională, Roxana Gatzel are nu mai puțin decât 11 titluri naționale, trei de vicecampioană națională și o medalie de bronz (2018). Cupa României a ridicat-o deasupra capului de cinci ori, iar o a șasea finală a fost pierdută. În plus, a mai cucerit, tot cu Oltchim, în 2007 și 2011, Supercupa României.

Pe lângă titlul de ”Cetățean de onoare” al Cisnădiei, Roxana Gatzel îl mai are și pe cel de ”Cetățean de onoare” al Craiovei, primit în 2005 după ce a cucerit cu România ”argintul” la Campionatele Mondiale din Rusia.

 

 


comentarii
1 comentarii

O super jucătoare cu un palmares impresionant.
Nu pot să cred cât a oferit sportului această jucătoare.
Este extraordinar ce a realizat și își merită locul de mare campioană a României alături de alte legende ale sportului național și de ce nu mondial.
Îmi aduc aminte Finala din 2005 jucată împotriva Rusiei și pierdută de jucătoarele noastre care meritau să fie Campioane Mondiale după parcursul pe care l-au avut atunci.
Felicitări Doamnei Roxana Gatzel.
Ești o Super Campioană !
Leonard
07.09.2021 06:53
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia