Tribuna
România - Suedia, prin ochii sibienilor / De la "Trebuie să câştigăm cu 2-1!", la "Suedezii au o echipă mai cimentată, noi suntem cu apărarea"
România - Suedia, prin ochii sibienilor / De la
La fix trei decenii distanţă de la istoricul meci cu Danemarca, de pe "23 August", câştigat cu 3-1, rezultat în urma căruia reprezentativa României obţinea biletele pentru Coppa del Mondo, Mondialul italian, "tricolorii" joacă un nou meci crucial pentru o calificare, de data asta la EURO 2020.

 

Naţionala lui Contra primeşte vizita unei alte reprezentative nordice, Suedia, pe "Arena Naţională", construită exact pe vechiul amplasament al lui "23 August". Ca şi atunci, şi acum e de aşteptat ca stadionul să se umple până la ultimul loc, dată fiind miza jocului.
Despre meciul cu Suedia, în mediul online, pe printurile ziarelor, atâtea câte au mai rămas, ori în rândul suporterilor se vorbeşte de multă vreme, de prea multă, ar spune unii, pentru care n-ar trebui să facem dintr-un joc de fotbal "evenimentul numărul unu al anului", meciul deceniului" etc. Va fi un meci ca oricare altul, cu o miză mare, ce-i drept, vor fi 90 de minute de fotbal (să sperăm!), iar la final va câştiga probabil "echipa care şi-a dorit mai mult victoria". Dacă ar fi să fie aşa de simplu, sunt sigur că "tricolorii" noştri ar câştiga la două diferenţă...
Şi sibienii şi-au dat cu părerea despre meciul România - Suedia, pentru că, vorba aia, la politică şi la fotbal se pricepe tot omul. Despre politică s-a vorbit destul în ultimele săptămâni, cu alegerile, aşa că ar fi cazul să mai lase liber şi fotbalului.
Primarul Astrid Fodor, consideră că România are neapărată nevoie de o victorie. Şi, speră să o obţină, chiar dacă edilul-şef al Sibiului - oraş care, exact în ziua în care se vor înfrunta România şi Suedia, în preliminariile EURO 2020, va aprinde luminiţele în Târgul de Crăciun, cel mai frumos târg de Crăciun din întreaga ţară - e de părere că, în mod real, va fi un meci egal.
Daniela Cîmpean, preşedintele Consiliului Judeţean, o vede victorioasă cu 2-1 pe naţionala lui Cosmin Contra.
Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii şi Tineret "Gong", susţine că nu prea urmăreşte evenimentele sportive, dar că se va uitat totuşi la România - Suedia. "România trebuie să câştige cu 2-1", spune Tibu. Să fie!
Tot o victorie la limită întrezăreşte şi Ciprian Ştefan, managerul CNM Astra, însă cu 1-0.
Adrian Mihai, managerul Assault Protect şi preşedintele clubului de judo Miado's, se situează la polul opus. "Sensei" crede că va câştiga Suedia cu 2-0: "Întotdeauna am spus lucrurilor pe nume, chiar dacă nu o dată mi-am atras critici. Va câştiga Suedia cu 2-0. Suedezii alcătuiesc o echipă mult mai bine cimentată, care joacă pe cartea atacului. Noi, românii, luptăm (sâc!) mai mult pe apărare. E la fel ca în ring, pe tatami sau în "cuşca" de MMA, unul atacă, altul se apără. Noi suntem mai cu... apărarea".
Din partea Universităţii "Lucian Blaga", despre România - Suedia a vorbit Teodor Boantă, purtătorul de cuvânt al universităţii: "Îmi doresc să obţinem, în sfârşit, o victorie! Dar, am sentimentul că se va termina 0-0 sau 1-1. Dacă va fi 1-1, pentru noi va marca Puşcaş".
Horaţiu Floca, preşedintele BC CSU Sibiu, încearcă să uite din amărăciunea întâlnirilor cu Oradea, patru la număr în acest sezon şi toate patru pierdute. Oficialul vicecampioanei României la baschet masculin îşi face calcule îndrăzneţe înaintea "dublei"... de foc cu Suedia şi Spania. "Faptul că, înaintea ultimelor două jocuri din preliminarii, păstrăm şanse reale de a obţine calificarea la turneul final e un lucru mare. Rămâne de văzut dacă putem duce aceste două "războaie"... pe picioare! Până acum, am avut parte de meciuri importante, nu decisive. Ei, cele de acum sunt decisive! Vom vedea cum vor reuşi "tricolorii" să gestioneze aceste două jocuri... Merg pe o victorie cu Suedia, urmată de o remiză în Spania, dar o remiză obţinută cu sufletul, pentru că, pe valoare, ibericii sunt clar peste noi!", a spus Floca.
Am mai solicitat pronosticui, opinii pro sau contra şi de la alte personalităţi ale Sibiului, mai mult sau mai puţin îndrăgostite de fotbal. Majoritatea au optat pentru o victorie la limită a României, dar au fost unii - puţini, ce-i drept - care au fost mai îndrăzneţi de-atât. S-a vorbit şi despre o victorie la două diferenţă, ba vreo două persoane au fost atât de curajoase încât s-au gândit la trei "boabe" peste urmaşii lui Ibrahimovici. Ne-au rugat însă să nu le dăm numele, le-am promis asta, dar dacă le iese rezultatul, atunci - vă promitem vouă de data asta - îi vom face... de ruşine!
Alţii au fost mai preocupaţi cu evenimentele din aceste zile care se desfăşoară în Sibiu, Târgul de Crăciun, inaugurarea mall-ului de la Gară etc. Cu toţii au fost de acord cu un singur lucru însă: "tricolorii" noştri trebuie să câştige şi să meargă la EURO!
Hai România!

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia