Tribuna
Sevis
Riderii devin... mecanici la Red Bull Romaniacs 2021! ”Vertical Madness Reloaded”, între 27 și 31 iulie. Fără Prolog pe Bd. Coposu
b.o.n.
712 vizualizari
Riderii devin... mecanici la Red Bull Romaniacs 2021! ”Vertical Madness Reloaded”, între 27 și 31 iulie. Fără Prolog pe Bd. Coposu
© Mihai Ștețcu (redbullromaniacs.com)
Concurenții vor avea ocazia să-și testeze abilitățile de mecanici la ediția din acest an a Red Bull Romaniacs. Între ziua a doua și a treia, riderilor nu le va fi permis ajutorul echipelor de asistență tehnică.

 

Surpriza pregătită de organizatori participanților la ediția din acest an a Red Bull Romaniacs constă în faptul că aceștia vor deveni mecanici pentru câteva ore. La finalul celei de-a doua etape, riderii se vor ocupa singuri de remedierea eventualelor probleme apărute la motociclete. Practic, concurenții își vor vedea ultima dată mecanicii în punctul de service din ziua a doua, care a fost mutat mai aproape de sosire, iar cu echipele de asistență tehnică se vor întâlni abia la jumătatea celei de-a treia zile de concurs.

Ediția a XVIII-a a celui mai dur raliu hard enduro din lume, care se va desfășura între 27 și 31 iulie, plusează la capitolul anduranță, anul acesta, prin includerea unei etape maraton. ”Vertical Madness Reloaded“, cum a fost numită ediția din acest an, este caracterizată, la fel ca cea din 2020, prin urcări și coborâri extrem de abrupte și lungi, diferențe mari de nivel și altitudine, precum și prin absența Prologului. Tradiționalul show urban din centrul Sibiului, menit să stabilească ordinea de start pentru prima dintre cele 4 zile în munți, a fost înlocuit cu o sesiune de calificări off-road.

”Ideea unei etape maraton stăruie în mintea noastră de ani de zile. Am început să o planificăm acum doi ani și, în sfârșit, o vom pune în aplicare anul acesta. Concurenții vor avea șansa de a-și testa abilitățile de mecanici, iar această etapă maraton ar putea chiar să fie decisivă în lupta pentru podium, la toate cele cinci clase. Fiind în imposibilitatea de a organiza tradiționalul Prolog, la care ne erau alături mii de spectatori, am fost nevoiți să condimentăm cumva această ediție și să creăm entuziasm“, spune Martin Freinademetz, organizatorul Red Bull Romaniacs.

 

Etapă în FIM World Hard Enduro Championship

 

Red Bull Romaniacs este una dintre cursele pe baza cărora a fost realizată Seria Mondială de Hard-Enduro. Competiția de la Sibiu este inclusă în FIM World Hard Enduro Championship, Campionatul Mondial de Hard Enduro, fiind cea mai lungă etapă din campionat.

După cei aproximativ 500 de kilometri de traseu extrem, concurenții vor avea de trecut un ultim hop, înainte de a fi considerați finișeri ai celui mai dificil raliu hard enduro din lume. Sâmbătă, 31 iulie, faimoasa urcare de pe dealul Gușteriței revine în traseul Red Bull Romaniacs, iar fanii îi pot susține pe favoriți, condiția fiind să fie vaccinați împotriva COVID-19.

 

Concurenți din 50 de țări...

 

... vor participa la cea de-a XVIII-a ediție a Red Bull Romaniacs, iar cei de la clasa Gold, ea mai dificilă, vor puncta în clasamentul mondial.

Billy Bolt (Marea Britanie/Husqvarna) este lider după ce a câștigat etapa din Italia, urmat de Manuel Lettenbichler (Germania/KTM), câștigătorul ultimelor ediții ale Red Bull Romaniacs, și de Graham Jarvis (Marea Britanie/Husqvarna), riderul care a câștigat de șase ori titlul din Carpați. La 46 de ani, Graham a dovedit că se află în formă pentru încă un podium în România și chiar poate obține al șaptelea titlu.

© Mihai Ștețcu (redbullromaniacs.com)

Pe lângă cei trei, în lupta pentru podium vor mai intra, cu siguranță, Jonny Walker (Marea Britanie/Beta), cel care are în palmares două titluri la Red Bull Romaniacs), Wade Young (Africa de Sud/Sherco), victorios la Sibiu în 2018, sau ibericii Alfredo Gomez (Husqvarna) și Mario Roman (Sherco).

Norbert Jozsa este concurentul român care are șanse să termine în Top 10 la clasa Gold, iar Emanuel Gyenes își va continua numărul record de participări, ajungând la 18 din tot atâtea posibile. Cu numeroase podiumuri la Red Bull Romaniacs, ”Man”i va reveni la clasa Silver, după ce anul trecut, din pricina unei accidentări, a fost nevoit să concureze la clasa Iron.

 

Doi schiori la start

 

Tot la clasa Silver va concura și Marcel Hirscher, austriacul cu un palmares legendar în schiul alpin. Debutant la Red Bull Romaniacs, Hirscher a câștigat printre altele aurul olimpic la slalom uriaș, în 2018 la Pyeongchang, deține 6 titluri mondiale, și 20 de globuri de cristal (8 Cupa Mondială, 6 slalom, 6 slalom uriaș). Austriacul nu este singurul schior care va lua startul în ”Vertical Madness Reloaded“. Elvețianul Justin Murisier este înscris și el tot la clasa Silver. Rămâne de văzut dacă vreunul dintre ei se va apropia de rezultatul lui Alex Antor (Andorra), participant la două ediții ale Jocurilor Olimpice de Iarnă, schiorul care în 2006 a terminat pe podium la clasa Pro (actuala clasă Gold).

Sandra Gomez (Spania), prima femeie care a terminat raliul pe traseul clasei Gold, revine la această categorie dorindu-și să își îmbunătățească rezultatul și să parcurgă un Romaniacs și în condiții de vară, după ce în 2020 raliul s-a desfășurat în luna octombrie.

Poate cea mai interesantă prezență din acest an este cea a lui Pol Tarres (Andorra), care va concura în șaua unei motociclete Yamaha Tenere 700 (un adventure bike), la clasa Bronze.

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia